Prova by Organik

Vitemix, sirop multivitamine din plante pentru copii, 200ml - Vitaking

COD: VK1614
PRODUCATOR: Vitaking
Mod de prezentare: 200 ml
Greutate: 290 g
Disponibilitate: In stoc
Vrei să câştigi 10% din valoarea acestui produs?

Sirop gustos din extracte de plante, cu vitaminele C, D3, E și complex de vitamine B. Complexul de vitamine B include o serie de șapte vitamine solubile în apă, esențiale pentru organism.

Vitaminele B sunt recunoscute în principal pentru beneficiile pe care le oferă pentru sănătatea sistemului nervos, o caracteristică ce este comună tuturor substanțelor care fac parte din acest conglomerat vitaminic. Complexul de vitamine B este însă implicat și în numeroase alte procese organice, în funcție de tipul fiecărei vitamine. 

Vitamina B1 (tiamina)

Vitamina B1 este cunoscută și sub denumirea de "vitamina performanței intelectuale", deoarece asigură creșterea  randamentului intelectual. Vitamina B1 prezintă importanță îndeosebi în metabolismul proteinelor și al glucidelor, apoi în funcționarea normală a sistemului nervos central și, cu precădere, a celui periferic, a aparatului digestiv și a glandelor endocrine, în procesul de creștere, în absorbția intestinală a grăsimilor etc.

Vitamina B2 (riboflavina)

Vitamina B2 are un rol determinant în procesul de fixare a fierului în hemoglobină, în sinteza proteinelor precum și în catabolismul lipidelor și glucidelor. Îmbunătățește vederea (crește sensibilitatea retinei) și contribuie la dezvoltarea fizică. Lipsa vitaminei B2 produce tulburări de creștere și dezvoltare și favorizează apariția unor boli dermatologice. Aportul insuficient determină reducerea biosintezei proteinelor. Necesarul de Vitamina B2 este mai crescut la sportivi și în situații de stres. În alimente se găsește împreună cu Vitamina B1.

Vitamina B3 (niacina)

Niacina are o legătură directă cu starea de spirit și dispoziția, căci hormonii echilibrului psihic depind de acțiunea acestei vitamine. În consecință, urmările deficitului de niacină sunt depresiile, anxietatea și lipsa de încredere în forțele proprii. Nici o altă vitamină și nici o altă substanță nutritivă implicată în metabolism nu pătrunde atât de profund în zona limitrofă dintre trup și suflet. În aceasta constă unicitatea fascinantă a acestei vitamine.

Vitamina B5 (acid pantotenic)

Vitamina B5 a fost numit astfel după cuvântul grecesc "pantoten", ce semnifică "peste tot". În natură, acest acid este omniprezent. În grupa vitaminelor solubile în apă și sintetizate de plantele verzi și multe alte microorganisme, vitamina B5 este cea care ajunge în țesuturile animalelor ce le consumă, mai ales în ficat și ouă. Acidul pantotenic este un component important al coenzimei A, o substanță care, printre altele, ajută organismul să elimine toxinele provenite din insecticide, medicamente etc. Vitamina B5 este indispensabilă activității celulare.

Vitamina B6 (piridoxina)

Vitamina B6 are multiple roluri, prin faptul că activează unele enzime. Participă la metabolismul aminoacizilor, al acizilor grași esențiali și al fierului.  Este absolut indispensabilă formării anticorpilor și a hematiilor (globulelor roșii). Deoarece are un rol important în metabolismul aminoacizilor, necesitatea utilizării este în raport direct cu cantitatea de proteine consumate. Aportul crescut de proteine și un efort fizic susținut și intens mărește considerabil necesarul de vitamina B6 în organism.  Lipsa acestei vitamine afecteză structura și funcționarea normală a țesutului muscular. Observațiile clinice au dovedit că un aport substanțial de vitamina B6 contribuie, în mare măsură la atenuarea tensiunii nervoase, a durerii asociate ciclului menstrual și la ameliorarea situației de greață. Este necesară pentru fixarea vitaminei B12. 

Vitamina B12 ( cianocobalamina)

Vitamina B12 ameliorează irascibilitatea și contribuie la îmbunătățirea capacității de concentrare, de memorare și de păstrare a echilibrului psihic. De asemenea, constituie un aliat prețios în menținerea acuității simțului tactil și auditiv, în percepția durerii și în echilibru. Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut până în prezent. Joacă un rol decisiv în formarea epiteliului nervilor (numit înveliş de mielină, întrucât este constituit din proteina numită mielină), deficitul lui cronic provoacă distrugerea ireversibilă a nervilor.

Acidul folic

Acidul folic intervine în funcțiile sistemului nervos, cât și cele ale sistemului hematopoietic. Prezența acidului folic în organism oferă protecție împotriva paraziților intestinali, conferă pielii un aspect sănătos, mărește lactația, are efect analgezic, preîntâmpină deficiențele de naștere și acționează preventiv împotriva anemiei.

Vitamina C

Vitamina C este un antioxidant puternic, unul dintre cele mai populare vitamine. Popularitatea ei se datorează multiplelor sale implicații în menținerea sănătății și capacității de a revigora organismul. Ca participant la hidroxilare, vitamina C este necesară la producerea de colagen în țesutul conjunctiv. Aceste fibre sunt omniprezente în întreg organismul, asigurându-i acestuia o structură stabilă, dar flexibilă. Unele țesuturi au un procentaj mai ridicat de colagen în conținut, în special pielea, membranele mucoase, dinții și oasele. Nici un organ nu face rezerve de ascorbat ca funcție principală a sa, așa că organismul rămâne foarte repede fără această substanță dacă nu există un aport continuu care să fie absorbit prin sistemul digestiv.

Vitamina D

Vitamina D este produsă în piele după expunerea la lumina ultravioletă B, din sursele solare sau artificiale, şi apare în mod natural într-o gamă mică de alimente. Când este sintetizată în rinichi, calcitriolul circulă ca şi hormon, reglementând printre altele, concentraţia de calciu şi fosfat în sânge, promovând mineralizarea sănătoasă, creşterea şi remodelarea. Insuficienţa de vitamina D poate duce la oase subţiri, fragile sau deformate, în timp ce suficienţa previne rahitismul la copii, osteomalacia la adulţi şi, împreună cu calciul, ajută la protejarea oamenilor în vârstă care au osteoporoză. Vitamina D modulează, de asemenea, funcţiile neuromusculare, şi reduce inflamaţiile. Este esenţială în menţinerea sănătăţii oaselor şi dinţilor, asistă sistemul imunitar, contribuie la creşterea şi dezvoltarea normală a organismului.

Vitamina E

Vitamina E este importantă în mod special pentru protejarea celulelor sângelui, sistemului nervos, muşchilor scheletici şi retinei ochiului împotriva radicalilor liberi. De asemenea, vitamina E intervine favorabil în reproducere, în asigurarea funcţionării normale a glandelor sexuale şi a celor endocrine.

Extract de germeni de grâu

Bagajul micronutriţional a 3 litrii de suc de grâu verde încolţit organic este echivalent cu cel a peste 70 Kg de legume de grădină cultivate în condiţii bio. Cercetările ulterioare au confirmat cu prisosinţă acest fapt, ba mai mult, mulţi medici au dezvoltat studii şi observaţii clinice în vederea elucidării limitelor potenţialului terapeutic al acestui miraculos aliment. Multe concluzii au depăşit aşteptările. Extractul de grâu verde încolţit beneficiază de o compoziţie micronutriţională de invidiat. Astfel, în el se găsesc:

  • Numeroase minerale, între care, mai importante din punct de vedere cantitativ sunt: fierul, magneziul, calciul, potasiul, fosforul, clorul, sulful, zincul, manganul, cobaltul, cuprul şi iodul.
  • Aminoacizi, antioxidanţi, enzime şi fitohormoni.
  • Vitamine dintre care, mai reprezentative cantitativ sunt: beta carotenii (mai bogaţi decât în morcov) ca şi precursori ai vitaminei A, vitamine din grupul B (chiar şi vitamina B17 sau amigdalina), vitaminele C (mai multă decât în citrice), E, K, D şi PP.
  • Cantităţi impresionante de clorofilă.

Fructe de măceș:

Măceșele conțin de 50 de ori mai multă vitamina C decât citricele și de 200 de ori mai multă decât merele. Pe lângă vitamina C, măceșele sunt surse excelente de vitamina A, B1, B2, B3, K. Îmbunătățesc activitatea sistemului imunitar și întăresc epiteliile respiratorii, ajutându-le să-și exercite rolul de barieră în fața microorganismelor infecțioase.    De asemenea, este benefic în perioadele de suprasolicitare fizică și efort intelectual, anxietate, nevroză, în convalescența după boli infecțioase, răceli, febră; în diferite forme de avitaminoză; pentru stimularea poftei de mâncare și creșterea rezistenței organismului.  Prin conținutul lor de proteine vegetale și vitamine măceșele întăresc imunitatea și conferă rezistență în fața infecțiilor, fiind utile și copiilor care au un sistem imunitar sensibil. 

Extract de morcovi

Morcovii sunt benefici în caz de anemie simplă, cand corpul suferă o scădere a nivelului de hemoglobină din celulele roșii. Morcovii au proprietatea de a stimula producerea de hemoglobină. Conțin luteină, un atioxidant capabil să protejeze retina și să încetinească degenerescenta maculară. Având un conținut bogat de vitamine (A, C, E) și săruri minerale (fier, magneziu, calciu, potasiu, fosfor, sodiu), morcovul este utilizat în tratamentul dermatitelor, eczmelor, psoriazisului, ridurilor și a pielii uscate și revitalizează principalele țesături ale pielii. S-a demonstrat și efectul benefic al morcovului asupra circulației sangvine și suportul în tensiunea musculară. Se consideră la fel de util și pentru tratarea hipertensiunii arteriale și a neurasteniei.

*In ciuda eforturilor noastre de a asigura transparenta si acuratete in prezentarea informatiilor, producatorii pot schimba lista de ingrediente sau designul de ambalaj, fara sa ne anunte. Forma de prezentare a produselor poate contine informatii in plus sau schimbate fata de informatiile prezentate pe site. Toate informatiile despre produse si pozele de pe site-ul nostru trebuie luate cu titlu informativ si nu pot inlocui sfaturile sau prescriptiile unui medic. Va recomandam sa nu va bazati decizia de achizitionare a unui produs in exclusivitate pe informatiile prezentate pe site. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati in scris sau telefonic, inainte de achizitie. Va rugam sa cititi eticheta produsului, atentionarile si instructiunile afisate pe produs inainte de a consuma sau folosi produsul respectiv. Efectele unui produs pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, vârstă sau stare de sănătate.

VITEMIX - SIROP MULTIVITAMINE DIN PLANTE
Ingrediente active pentru o lingură (15ml) Notificare: SNPMAPS AA9887/2016
Denumire Cantitate %VNR
Vitamina B1 0,86 mg 78
Vitamina B2 1,2 mg 85
Vitamina B3 13,05 mg 81
Vitamina B5 6 mg 100
Vitamina B6 1,22 mg 87
Acid folic 150 mcg 75
Vitamina B12 1,43 mcg 57
Vitamina C 45 mg 56
Vitamina D3 7,5 mcg 150
Vitamina E 6,7mg 31
Beta-caroten 250 mcg 31
Extract din fructe de Măceș 7,5 mg **
Extract de morcov 7,5 mg **
Extract din germeni de Grâu 75 mg **
Mod de utilizare: o lingură = 15 ml înainte de masă. Se poate consuma ca atare sau diluat, în apă sau suc de fructe. A se agita înainte de utilizare. După deschidere, a se păstra, la frigider și a se consuma în maximum 30 de zile.
Ingrediente: fructoză, apă demineralizată, suc concentrat de mere (Malus domestica), extract hidroglicerinic 2:1 din germeni de Grâu (Triticum aestivum), Vitamina C/acid ascorbic; acidifiant: acid lactic, conservant: sorbat de potasiu, Vitamina E/DL-alfa acetat tocoferil, Vitamina B3/nicotinamida, extract uscat 5:1 din radacina de Morcov (Daucus carota)*, extract uscat 15-20:1 din fructe de Măceș (Rosa canina)*, Vitamina B5/pantotenat de calciu, beta-caroten, Vitamina B6/clorohidrat de piridoxină, Vitamina B2/riboflavină, Vitamina B1/clorhidrat de tiamină, Vitamina D3 (colecalciferol), Vitamina B12/cianocobalamină. (*în bază de maltodextrină).
Produsul este un supliment alimentar. A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic. Suplimentele alimentare nu înlocuiesc o dietă variată şi echilibrată şi un mod de viaţă. sănătos. A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat şi ferit de expunerea la soare sau la surse de căldură. A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor mici!
Conţinut: 200ml

*Informaţiile furnizate pe site-ul Organik.ro sau pe alte canale de comunicare au caracter informativ şi nu intenţionează să substituie sfaturile profesionale ale medicului dumneavoastră sau ale altor cadre medicale. Informaţiile despre produse nu îşi propun să identifice sau să vindece orice boală. Recomandările de pe site-ul Organik nu înlocuiesc consultul medical de specialitate şi nu reprezintă un diagnostic sau un tratament specializat. Alături de consumul suplimentelor alimentare, recomandăm un stil de viaţă sănătos, bazat pe mişcare şi alimentaţie adecvată.

Pentru a publica o recenzie trebuie sa intri in cont
Pentru a publica o intrebare trebuie sa intri in cont
Cumpărat împreună cu:
(0)
0

Pasta de dinti naturala cu menta - Green People

Pret
25.00 Lei
(2)
0

Solutie ecologica de curatat baia, 500 ml - Sodasan

Pret
22.61 Lei
Stoc 0
(6)
0

Detergent de vase ecologic ultradegresant cu menta, 1L - Ecodoo...

Pret
22.16 Lei
Stoc 0
(5)
0

BB Cream bio 8-in-1, Fair (ten mediu) - Benecos

Pret
37.00 Lei
(0)
0

Rezerve pentru periuta de dinti electrica muzicala (2 buc) -...

Pret
47.03 Lei
(1)
0

Pasta de dinti bio pentru copii, TUTTIFRUTTI - URTEKRAM

Pret
25.00 Lei
(3)
0

Deodorant natural pentru barbati POWER UP (lamaie si bergamot)...

Pret
18.55 Lei
(0)
0

Unt pentru corp cu nuca de cocos - 100 Percent Pure Cosmetics...

Pret
121.00 Lei
(2)
0

Lotiune tonica si demachianta anti-age cu ginseng siberian,...

Pret
29.00 Lei
(1)
0

Crema nuantatoare matifianta Bamboo Blur, Sand - 100 Percent...

Pret
190.00 Lei
(1)
0

Gel de dus nutritiv cu piersica si vanilie, 500 ml - Oma Gertrude...

Pret
15.99 Lei
-20%
(0)
0

Probiotice naturale pentru copii cu aroma de mar, 60 jeleuri...

Pret
46.59 Lei
58.24 Lei
-10%
(0)
0

Cordyceps, Ciuperca Tibetana Forte, 60 capsule - HERBAGETICA

Pret
51.79 Lei
57.54 Lei
(0)
0

Vitemix, sirop multivitamine din plante pentru copii, 200ml...

Pret
46.87 Lei
(1)
0

Jeleuri bio cu fructe de padure Berry Burst, 75g - Biona

Pret
11.95 Lei

Înainte de a naviga te informăm că prova.ro este abilitat să prelucreze date cu caracter personal prin sisteme proprii sau ale partenerilor. Folosim cookies pentru conținut, funcții ale rețelelor sociale și pentru analiza traficului web. În cazul în care alegi să continui navigarea, esti de acord cu utilizarea modulelor noastre. Pentru mai multe detalii citeste politica de confidentialitate.

Date obligatorii pentru
  • preluare comenzi prin platforma de e-commerce
  • livrare comenzi prin servicii de curierat
  • procesarea de plati online (Librapay)

Cookies de marketing
  • Statistici de accesare site si remarketing prin care iti aducem aminte sa revii pe site-ul nostru prin afisare de banere pe alte site-uri si Facebook

Cookies functionale
  • Sistem de alerte de stoc, cosuri si recomandari pe site sau prin email

DE ACORD