De 15 ani impreuna!

Ce nu stii..

Deja ştim că "suntem ceea ce mâncăm" de aceea consumul de alimente naturale şi ecologice este mult mai sănătos, tinand substanţe chimice toxice cum ar fi pesticidele si ingrasamintele chimice la distanta de corpurile noastre. Ce se stie mai putin este că, uneori, toxinele sau chimicalale sunt mai periculoase atunci când au penetrat pielea deoarece intra direct în fluxul sanguin si de aici se propaga in tot organismul.

Pielea este cel mai mare organ din corpul nostru, si absoarbe 64% din substantele cu care intra in contact. Demachiante, masti, creme, lotiuni, sapunuri, sampoane, sunt produse cosmetice pe care le folosim zilnic, uneori, de mai multe ori pe zi, şi sunt absorbite într-o anumita proportie in corpurile noastre. Poate ca nu constientizam că produsele cosmetice şi produse de îngrijire pentru piele nu sunt la fel de riguros testate ca produsele alimentare şi medicamente si de multe ori conţin ingrediente care nu numai că pot provoca pielii o dependenţă de substanţe chimice dar si iritatii sau sensibilitate pe termen lung. De asemenea sunt dăunătoare organismelor noastre şi cresc riscul de boli grave, cum ar fi cancerul şi malformaţii congenitale la copii.

Deci, ce putem face? Trebuie sa alegem între a arata bine şi a ne simti bine si sanatoase? Categoric nu. In ziua de azi produsele cosmetice organice cum sunt si cele produse de Eco-Cosmetics gmbh sau laboratoarele Ineldea si comercializate de www.prova.ro, folosesc ingrediente de înaltă calitate ce contin un procent ridicat de anti-oxidanţi naturali fiind astfel de fapt mult mai eficiente decât ingrediente sintetice utilizate în procesarea produselor cosmetice conventionale, chiar si cele ale brandurilor de lux.

Mai presus de toate, ingredientele naturale , in special cele bio-organice, nu sunt la fel de dure si abrazive ca produsele chimice de sinteză folosite in procesarea cosmeticelor conventionale iar pielea ta nu va deveni dependenta sau imuna la beneficiile tratamentelor bio-organice de îngrijire a pielii pe termen lung, cum se intampla in cazul produselor non-organice.

Ingrijirea bio organica a pielii nu este o tendinta mondena, pe lângă faptul că reprezinta cel mai eficient si rapid mod de a arata bine, este o necesitate pentru mentinerea sanatatii, singurul lucru în această lume pentru care pur si simplu nu putem risca.

 

Echipa Prova.ro