LIVRARE GRATUITA peste 150lei

0 Comentarii

Cum sa iti alegi crema de plaja potrivita in functie de tipul pielii tale. Peste 60 de produse solare bio

Filtrele solare minerale și chimice funcționează pe principii diferite. Filtrele solare chimice pătrund în piele unde convertesc radiațiile solare în caldură disipată la nivelul pielii.
Pe de altă parte, mineralele naturale (cum ar fi dioxidul de titan sau oxidul de zinc), formează un strat protector la nivelul pielii și reflectă razele UV precum o oglindă. Filtrele solare minerale încep să funcționeze de îndată ce sunt aplicate și nu sunt clasificate drept perturbatori endocrini.

• Oricare ar fi alegerea ta, nu uita să folosești o crema de protecție solară de fiecare dată când te expui la soare!
Bicicleta de vară cu protecție solarăCONCURS

Achizitionează din magazinul nostru până pe 15 iulie o cremă de protecție solara bio pentru copii FPS 45 - Eco Cosmetics, lasă o recenzie in pagina produsului si te califici automat pentru tragerea la sorti a premiului care constă intr-o bicicletă nou-nouță Romet Jolene Kid 20.
Cum să îti alegi crema de plajă potrivită în funcție de tipul pielii?
Tipul de piele 1 (recomandat FPS 50+)
Piele foarte deschisă, cu pistrui, ochi albaștri și păr roșcat sau blond deschis. Arsurile solare apar după doar 5-10 minute în soarele de la amiază. Cei mai mulți copii se încadrează în acest tip.


Tipul de piele 3 (recomandat FPS 20-50+)
Se poate obține un bronz moderat catre nuante deschise de ciocolată cu lapte - persoane cu părul blond închis sau saten deschis și ochii caprui sau negri. Persoanele cu acest tip de piele pot sta la soare fără protectie solara timp de aproximativ 30-45 de minute .
Tipul de piele 2 (recomandat FPS 30-50+)
Se poate bronza moderat, piele deschisă si ochii caprui, verzi sau albastri, cu par blond sau blond inchis. Persoanele cu acest tip de piele încep să resimtă arsurile după aproximativ 10-20 de minute, dacă nu obișnuiesc să practice expunerile solare progresive.

Tipul de piele 4 (recomandat FPS 10-30)
Piele închisă la culoare care în general este mai rezistentă la arsuri solare; de obicei are părul închis și ochii căprui sau negri. Se bronzează rapid. Fără protectie, pielea se înroșește dupa 45-60 min.
CALCULAREA TIMPULUI DE EXPUNERE LA SOARE

Fiecare tip de piele poate fi expus la soare pentru o anumită perioadă, fără a suferi arsuri. Formula următoare vă poate ajuta să vă dați seama cum să gestionați în mod responsabil expunerea dvs. la soare:
Timpul natural de protecție a pielii x factorul de protecție solară = cantitatea de timp pe care o puteți petrece la soare în siguranță.

Exemplu, tip 1 de piele: Aprox. 10 minute. x SPF 20 = 200 min. = 3 ore și 20 de minute care pot fi petrecute la soare.

După acest interval, bariera protectoare a pielii este epuizată pentru întreaga zi. Din acest motiv, chiar dacă utilizați o anumită formă de protecție solară, ar trebui să evitați expunerea prelungită  sau sa vă expuneți progresiv.
Foloseste MAJUSCULE