LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Exfoliere corp acasa: ce greseli sa eviti si cum sa iti ingrijesti corect pielea
0 Comentarii

Exfoliere corp acasa: ce greseli sa eviti si cum sa iti ingrijesti corect pielea

Exfolierea corpului acasa este o procedura deloc complicata, ce are numeroase beneficii pentru sanatatea pielii, atat timp cat se face corect. De ce are nevoie pielea de exfoliere? Pentru indepartarea celulelor moarte si a impuritatilor. Ea este necesara si inainte de anumite proceduri, precum bronzarea artificiala sau tratamentele ce trebuie sa ajunga in profunzimea straturilor pielii.


Exista numeroase metode prin care se poate realiza exfolierea, de la produse gata de utilizare si pana la mixuri pe care le poti face acasa foarte usor cu ajutorul unor produse precum uleiuri vegetale cosmetice, unturi cosmetice naturale sau geluri de dus si baie combinate cu ingrediente ce au particule usor abrazive, precum zatul de cafea sau zaharul. Daca iti doresti o exfoliere acasa ca la carte, iata ce greseli sa eviti si cum sa iti ingrijesti corect pielea:

1. Ce greseli sa eviti atunci cand faci o exfoliere corporala acasa

Ce greseli sa eviti atunci cand faci o exfoliere corporala acasa

Pentru a nu-ti face pielea sa sufere si a evita sa ii strici echilibrul, exista cateva greseli pe care trebuie sa le eviti atunci cand alegi sa iti faci o exfoliere acasa:

  • Nu te exfolia foarte des. Acest procedeu are beneficii pentru piele atunci cand il realizezi o data sau de doua ori pe saptamana. Daca te vei exfolia zilnic risti sa distrugi sanatatea pielii, sa dereglezi productia de sebum si sa obtii o piele traumatizata, mult prea uscata, cu iritatii ori eczeme.

  • Nu folosi ingrediente foarte abrazive. Exfolierea nu ar trebui sa doara, sa zgarie sau sa irite. Stai departe de ingredientele foarte abrazive care iti ranesc pielea. Foloseste produse blande si ghideaza-te dupa modul in care reactioneaza pielea ta. Exfolierea corporala ar trebui sa se simta ca un masaj si sa nu duca la inrosirea sau zgarierea pielii.

  • Nu combina exfolierea mecanica cu cea chimica. Exfolierea chimica se refera la folosirea produselor cu contin acizi AHA sau BHA pentru a indeparta straturile de piele moarta si a grabi regenerarea celulara. Iti poti imagina exfolierea chimica ca pe decojirea unei portocale sau unui fruct. Exfolierea chimica nu foloseste ingrediente abrazive si se foloseste pentru a trata anumite probleme ale pielii precum acneea sau foliculita. Daca folosesti deja creme de corp sau geluri de dus ce contin AHA, BHA sau Retinol. Evita sa mai faci exfolieri mecanice cu particule abrazive.

  • Daca iti doresti neaparat o exfoliere mecanica, ia o pauza de o saptamana sau doua de la folosirea produselor cu acizi sau retinol.

2. Exfolierea corpului acasa: cum se face corect?

Exfolierea corpului acasa: cum se face corect? - prova.ro

O exfoliere corecta acasa se poate face fara a fi nevoie sa cumperi produse speciale, folosind ingrediente naturale. Iata cateva idei de exfoliere corecta ce se poate face acasa:


  • Combina uleiuri vegetale cu zat de cafea. Uleiul din samburi de struguri, uleiul de argan sau uleiul de masline se pot folosi pentru a-ti exfolia corpul. Amesteca uleiul cu zat de cafea si aplica-l pe corp cu miscari usoare, circulare. Poti realiza amestecul intr-o sticla pe care sa o agiti ulterior sau intr-un castron. Dupa aplicare, poti clati, aplica gelul de dus si la final sa aplici o crema hidratanta.

  • Combina gelul de dus cu pudre ayurvedice naturale pentru ten, corp si par. Pentru o exfoliere foarte delicata la dus, poti combina gelul tau obisnuit de dus cu pudre ayurvedice cu proprietati benefice pentru piele. Pudra de neem, de hibiscus sau de turmeric iti pot oferi o exfoliere blanda. Clateste dupa ce masezi cateva minute pe piele si apoi aplica o crema hidratanta.

Exfolierea corpului acasa este un procedeu rapid, care te poate ajuta sa obtii o piele fina, fara fire de par sub piele, fara pete de bronz in cazul in care folosesti autobronzant si fara alte imperfectiuni. Nu abuza de procedeul de exfoliere daca nu vrei sa distrugi bariera protectoare naturala a pielii tale si nu folosi niciodata ingrediente mult prea abrazive, care iti pot rani pielea. Pentru cele mai bune rezultate, aplica dupa exfoliere o crema hidratanta potrivita tipului tau de piele sau un ulei vegetal. De asemenea, nu uita sa indepartezi orice reziduuri ale produsului de exfoliere, pentru a evita ca acesta sa iti blocheze porii.


Sursa foto: pexels.com

 

(13)
0

Burete natural exfoliant lufa pentru periaj umed sau uscat,...

Pret
13.59 Lei
(1)
0

Sapun negru de Alep exfoliant cu eucalipt, 180 g - NAJEL

Pret
35.00 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Exfoliant de corp pentru slabire si fermitate Hot Salt,...

Pret
74.79 Lei
-25%
(3)
0

Scrub de corp delicios cu zahar si cacao, 250ml - Organic Shop...

Pret
16.87 Lei
22.49 Lei
-30%
(1)
0

Peeling delicios pentru corp Summer Fruit Ice Cream, 450 ml...

Pret
36.39 Lei
51.99 Lei
Stoc 0
(0)
0

Scrub de corp delicios Lychee Bubble Gum, 360ml - Skin Supergood...

Pret
28.00 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Alergiile care apar la nivelul pielii pot fi extraordinar de neplacute. Fie ca sunt prezente pe fata sau pe gat, fie ca sunt prezente intr-o zona care…
0
0
Răsfață-ți corpul cu noile delicii naturale Planeta Organica, formulate cu fructe zemoase și ingrediente bogate din legume proaspete. Alege…
1
0
Indiferent de varsta pe care o ai, de ocupatia si stilul de viata, este foarte important sa ai grija de nevoile tale, in mod special cand este vorba de…
Foloseste MAJUSCULE