LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Alergia pe piele - cum poti ameliora simptomele cu ajutorul tratamentelor naturiste?
0 Comentarii

Alergia pe piele - cum poti ameliora simptomele cu ajutorul tratamentelor naturiste?

Alergiile care apar la nivelul pielii pot fi extraordinar de neplacute. Fie ca sunt prezente pe fata sau pe gat, fie ca sunt prezente intr-o zona care nu este expusa privirilor celorlalti, aparitia lor este deranjanta. Pe langa faptul ca sunt incomode si se manifesta adesea prin mancarimi, sunt, de asemenea, inestetice.

Desi de multe ori nu poti evita alergenii care provoaca aceste simptome, exista cateva tratamente naturiste pe care sa le incerci pentru a ameliora senzatiile neplacute declansate de alergii.

1. Ce sunt alergiile pe piele?

Alergiile pielii sunt reactiile organismului dupa ce acesta intra in contact cu anumite materiale sau substante (alergeni). Simptomele alergiei vor aparea in locul de contact. Daca ai purtat un lantisor obtinut din nichel si esti alergica la acest metal, simptomele vor fi prezente la nivelul gatului. 

Cum se manifesta o alergie la nivelul pielii? Vor aparea:

  • eruptiile cutanate (urticarii)

  • iritatii (severitatea lor difera in functie de persoana si durata in care alergenul a fost in contact cu pielea)

  • mancarimile (recomandarea este sa nu te scarpini, pielea se poate inflama sau infecta)

Alergiile pielii mai pot fi intalnite sub numele de alergii de contact, termen care descrie cu exactitate ceea ce declanseaza alergia: contactul dintre alergen si piele.


2. Factorii declansatori pentru alergia pielii

Cei mai des intalniti alergeni la nivelul pielii sunt:

  • latex (manusi, prezervative etc.)

  • nichel (bijuterii, accesorii)

  • cobalt (caramida, sticla)

  • anumite ingrediente din produsele cosmetice sau de curatare

Atunci cand este declansata reactia alergica, organismul elibereaza histamina, ceea ce duce la aparitia urticariei. Aceasta este modalitatea prin care organismul se apara in fata alergenului pe care il considera periculos. Exista mai multe tipuri de urticarie:

  • urticaria spontanta (apare brusc, fara sa fie evident care a fost factorul declansator)

  • urticaria fizicala (declansata de factori fizici: frigul, presiunea, caldura si contactul cu diverse substante)

  • urticaria idiopatica (nu este cunoscut triggerul)

Unele persoane se nasc cu o anumita alergie, iar altele o capata pe parcursul vietii. Alergiile pot fi dezvoltate chiar la maturitate.

3. Remedii si tratamente naturiste pentru alergiile pielii

Alergiile nu pot fi tratate, doar prevenite. Nu poti vindeca o alergie la nichel, precum ai vindeca o raceala. Totusi, exista anumite medicamente sau remedii naturiste care pot ameliora simptomele. 

Pentru a reduce la minimum simptomele urticariei si a gestiona pe viitor cu succes aparitia ei, trebuie sa pui in practica urmatoarele:

Pentru a scapa de mancarimea aparuta, pune pe zona afectata comprese cu apa rece. Cand pielea este inca umeda, aplica o crema hidratanta pentru ten sau o lotiune hidratanta pentru corp.

Evita sa folosesti sapunuri care au un parfum puternic si alege sapunuri lichide bio sau sapunuri solide naturale. Trebuie sa te asiguri ca ai o igiena corespunzatoare si folosesti produsele potrivite.

 

In ceea ce priveste tratamentul si remediile naturale, este recomandata pudra de ovaz amestecata cu apa. Vei obtine astfel o pasta pe care o poti aplica pe zona afectata. 

De asemenea, unele uleiuri esentiale sunt folosite pentru a ameliora simptomele alergiilor. In cazul unei alergii pe piele, uleiurile esentiale vor fi amestecate cu un ulei purtator, ele fiind mult prea concentrate pentru a le aplica direct pe piele. 

Dintre uleiurile esentiale poti alege:

  • uleiul esential de menta

  • uleiul esential de eucalipt

  • uleiul esential de citrice

  • uleiul esential de lavanda

  • uleiul esential de tea tree

  • uleiul esential de musetel

In ceea ce priveste uleiurile purtatoare, incearca unul dintre urmatoarele:

  • jojoba

  • cocos

  • migdale dulci

Ar trebui sa pui o lingura de ulei purtator pentru fiecare 2-3 stropi de ulei esential. 

In cazul in care alegi sa folosesti uleiuri esentiale de citrice in zone care sunt adesea expuse soarelui (precum fata sau mainile), nu uita sa aplici o crema cu factor de protectie. Aceste uleiuri vor face pielea sa fie mai sensibila temporar in fata razelor soarelui. 

Mai poti adauga uleiuri esentiale si in cada, inainte sa faci baie. Apa trebuie sa fie intotdeauna calda, nu fierbinte. Tot in cada mai poti pune o cana de pudra de ovaz (ovaz trecut printr-o rasnita) pentru a beneficia de puterea vindecatoare a acestuia.


4. Diagnosticarea corecta a diverselor alergii ale pielii

Pentru a diagnostica corect o alergie, este nevoie sa faci o vizita unui medic alergolog. Acesta va efectua o serie de teste (cutanate sau de sange) si iti va adresa intrebari pentru a afla mai multe informatii care l-ar putea ajuta in depistarea factorilor declansatori ai alergiei. 

Asadar, data viitoare cand te confrunti cu simptomele neplacute ale unei alergii la nivelul pielii, nu ezita sa incerci tratarea acestora cu ajutorul remediilor naturiste enumerate mai sus. 


Sursa foto: shutterstock.com


Referinte: healthline.com, medicalnewstoday.com


Stoc 0
(2)
0

Fluid facial pentru tenul alergic, foarte sensibil si iritat,...

Pret
108.35 Lei
-20%
(9)
0

Crema pentru tenul alergic, foarte sensibil si iritat, Neutral...

Pret
86.68 Lei
108.35 Lei
Stoc 0
(0)
0

Masca intensiva pentru tenul alergic, foarte sensibil si iritat,...

Pret
20.91 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Lotiune de corp pentru piele alergica, foarte sensibila...

Pret
94.61 Lei
-20%
(2)
0

Spuma de curatare pentru ten sensibil, alergic, intolerant,...

Pret
53.68 Lei
67.10 Lei
(0)
0

Crema de ochi pentru ten sensibil, alergic, intolerant, Neutral...

Pret
107.79 Lei
(0)
0

Masca anti-oboseala pentru ochi cu efect compresa, ten sensibil,...

Pret
55.99 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
A avea un par sanatos este unul dintre principalele scopuri ale unei femei, ceea ce nu este deloc gresit. Fie ca preferi tunsori scurte sau doresi ca…
0
0
Fie ca vine vorba despre o piele sanatoasa, un ten curat sau un organism perfect functional, toate acestea au nevoie de nutritivi esentiali si suplimente…
0
0
Multe doamne sunt dornice de a se bucura de tinerete fara batranete si cerceteaza indelung oglinda pentru a cauta cel mai mic semn ca ridurile, cearcanele…
0
0
Caderea parului este o problema cu care, din pacate, se confrunta foarte multi oameni, atat femei, cat si barbati, uneori observandu-se fenomenul si la…
0
0
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie…
Foloseste MAJUSCULE