LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Hidratare buze: Sfaturi pentru buze frumoase, catifelate si senzuale
0 Comentarii

Hidratare buze: Sfaturi pentru buze frumoase, catifelate si senzuale

Femeile au fost, sunt si vor ramane reprezentantele sexului frumos, printre trasaturile lor cele mai apreciate numarandu-se buzele acestora, considerate a fi senzuale si atragatoare. Schimbarile bruste de temperatura, soarele puternic, gerul sau pur si simplu o rutina de ingrijire necorespunzatoare pot provoca uscarea buzelor, descuamarea sau inrosirea pielii sensibile a acestora, astfel ca este absolut esential sa le oferi buzelor tale atentia pe care o merita si de care au nevoie!

1. De ce este importanta hidratarea buzelor?

Pielea de pe buze este subtire si sensibila, asemenea celei din jurul ochilor, fiind diferita de pielea de pe restul corpului. Aceasta nu prezinta glandee sebacee care sa o hidrateze, astfel ca buzele sunt expuse factorilor externi, lucru ce duce la deshidratarea si craparea lor, precum si la aparitia ridurilor sau a liniilor fine. Este foarte important sa le asiguram o hidratare corespunzatoare, atat prin produse specifice, cat si printr-un consum corespunzator de lichide si o alimentatie sanatoasa, bazata in mare parte pe fructe si legume proaspete. Buzele hidratate sunt pline, frumoase, senzuale si atragatoare, au un volum aparte, sunt catifelate si netede, pe cand buzele uscate au un aspect ridat, deshidratat, pierzandu-si din fermitate, elasticitate si volum.

2. Hidratarea buzelor uscate - ce este de facut in momentul in care nu ai acordat o atentie suficienta buzelor tale si au ajuns sa se descuameze

Intre task-urile zilnice, job si viata personala, cateodata nu ai timp, uiti sau consideri ca o rutina de ingrijire a buzelor nu este prioritara. Acest lucru este, insa, unul eronat, pentru ca nu doar tenul, parul sau corpul tau au nevoie de atentia ta, ci si buzele, a caror piele sensibila este usor afectata de factori externi, precum schimbarile de temperatura, soarele puternic sau frigul excesiv, dar și de rujurile cu formula mata, mult prea persistente, care tind sa usuce buzele, sau de lipsa unei hidratari corespunzatoare a organismului.

2.1. Cum te ajuta exfolierea in hidratarea buzelor uscate

Exfolierea reprezinta procesul de indepartare a celulelor moarte, lucru ce permite ca produsele emoliente aplicate ulterior pe buze sa fie absorbite de piele intr-un mod corespunzator, astfel incat hidratarea si regenerarea acesteia sa fie una optima. Incearca sa iti exfoliezi buzele o data pe saptamana sau ori de cate ori consideri ca este nevoie, fara a exagera insa, folosind scrub-uri speciale din comert, un amestec din zahar si miere realizat de catre tine sau chiar o periuta de dinti! Maseaza usor buzele, circular, timp de cateva secunde, iar apoi aplica un produs hidratant!

Cum te ajuta exfolierea in hidratarea buzelor uscate - prova.ro


2.2. Ce produse sa folosesti pentru hidratarea buzelor

Pentru a-ti hidrata buzele, foloseste in fiecare zi balsamuri de buze, pe piata gasindu-se o mare varietate si diversitate de produse, care corespund diferitelor preferinte personale ale femeilor. Cel mai recomandat este sa folosesti un balsam de buze organic, din ingrediente naturale, calitative, care sa iti ingrijeasca in mod delicat buzele, fie ca alegi varianta stick, fie ca te atrage mai mult optiunea de borcanel. Foloseste-l ori de cate ori ai nevoie, dar si ca prim pas in machiajul buzelor, iar inainte sa te culci, aplica o cantitate generoasa de produs pe buze, care sa le confere acestora hidratarea necesara de care au nevoie pe timpul noptii, atunci cand organismul tinde in mod natural sa se deshidrateze. Cand mergi la plaja, nu uita sa iei cu tine un produs emolient pentru buze care sa contina si SPF, iar daca esti adepta unui machiaj mai natural, uita de ruj si foloseste in schimb un balsam de buze cu pigment, care le confera in acelasi timp hidratare, dar si o culoare subtila si frumoasa!

Ce produse sa folosesti pentru hidratarea buzelor - prova.ro

3. Hidratarea buzelor acasa - trucuri si retete naturale pe care le poti face din produse pe care le ai deja in casa

Daca produsele de buze hidratante din comert ti s-au terminat sau pur si simplu iti place sa folosesti remedii homemade, atunci alege sa iti creezi singura cele mai bune tratamente naturale pentru buzele uscate, lipsite de volum! Intai de toate, foloseste un exfoliant pe baza de zahar, malai sau zat de cafea, combinat cu un ulei natural, de cocos, migdale sau masline, compozitia rezultata ajutandu-te sa obtii niste buze netede, fara descuamari! Aplica apoi o masca de buze din miere, avocado si uleiul tau natural preferat, acestea fiind ingrediente puternic emoliente si regenerante, care ajuta la combaterea buzelor crapate si deshidratate.

4. Cum te poate ajuta hidratarea buzelor in obtinerea unui machiaj perfect

Pentru a obtine un machiaj perfect, nu este de ajuns ca baza tenului sa fie impecabila sau ca ochii sa fie conturati cu o linie de tus trasata ca la carte si imbracati cu gene lungi, ci este nevoie si ca buzele tale sa se afle in armonie cu restul machiajului. Fie ca esti adepta creioanelor de buze, fie ca iti place sa ai o colectie impresionanta de rujuri, acestea nu se vor aplica niciodata uniform pe niste buze uscate, astfel ca este absolut necesar ca acestea sa fie perfect hidratate, astfel incat machiajul buzelor sa fie unul frumos si rezistent!
Cum te poate ajuta hidratarea buzelor in obtinerea unui machiaj perfect - prova.ro

Pentru a avea buze frumoase, pline si frumoase, acestea au nevoie sa beneficieze de aceeasi atentie si grija pe care le aloci tenului, corpului sau parului. Fie ca esti adepta frumusetii naturale, fie ca iti place sa iti evidentiezi buzele cu ajutorul machiajului, o rutina adecvata de ingrijire a acestora este absolut esentiala pentru a avea mereu buze hidratate!


Sursa foto: Shutterstock.com

Stoc 0
(4)
0

Ruj de buze bio Pink Rose - Benecos

Pret
32.00 Lei
(3)
0

Balsam de buze PROTECT REPAIR, cu rodie si argan - LAVERA

Pret
29.04 Lei
Stoc 0
(3)
0

Balsam de buze cu unt de shea si avocado - BIOBAZA

Pret
12.00 Lei
-25%
(2)
0

Balsam de buze cu unt de cacao Classic - Benecos

Pret
8.62 Lei
11.50 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Ruj bio Brilliant Care cu coenzima Q10, Light Hazel...

Pret
43.45 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
1
0
Secretul unei pieli sanatoase si stralucitoare este o rutina riguroasa de curatare. In fiecare zi, tenul tau este afectat de diferiti factori precum machiajul…
0
0
Multe doamne sunt dornice de a se bucura de tinerete fara batranete si cerceteaza indelung oglinda pentru a cauta cel mai mic semn ca ridurile, cearcanele…
0
0
Produse folosite: Ruj de buze BIO Coral Flamingo 37 - LAVERA Ruj bio Matt'n Stay Lips, Matt'n Peach 02 - LAVERA Corector bio cu coenzima Q10 pentru cearcane…
Foloseste MAJUSCULE
Unisor Cornelia2023-06-13

Aveti produse demne de luat in seama.