LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Igiena intima la bebelusi - Reguli stricte de respectat, indiferent daca ai fata sau baiat
0 Comentarii

Igiena intima la bebelusi - Reguli stricte de respectat, indiferent daca ai fata sau baiat

Este foarte importanta igiena corporala la copii, fiindca aceasta poate influenta mult sanatatea micutilor. O igiena precara poate conduce la numeroase afectiuni, lucru care nu este de dorit. De aceea, este bine sa te preocupe cat mai mult igiena bebelusului, indiferent daca ai fata sau baiat. 

Citeste in continuare articolul, pentru a afla ce trebuie sa faci, astfel incat copilul tau sa fie cat mai ingrijit. 

1. Igiena  intima la fetele bebelusi - Cateva sfaturi de tinut minte

Igiena la bebelusi si copii trebuie sa fie una cat mai bine pusa la punct. In cazul in care ai un nou-nascut, poate fi destul de dificil sa-l speli, mai ales daca iti este teama, insa trebuie sa pui accent pe acest aspect, mai ales daca iti doresti un prunc sanatos. 

Din cauza faptului ca nou-nascutii poarta scutec, este necesar ca zona intima a copiilor sa fie cat mai bine curatata, astfel incat sa fie eliminate bacteriile. 

De aceea, daca te pregatesti sa iti speli fata, tine minte ca este important sa te concentrezi asupra zonei pampersului. Spalarea trebuie sa fie facuta din fata in spate si niciodata invers, pentru a nu transporta bacteriile din anus catre vagin. 

Este bine sa retii ca igiena bebelusului nou-nascut trebuie sa fie facuta cu ajutorul servetelelor umede doar in cazul in care nu te afli acasa. Daca esti acasa alaturi de copilul tau si iti doresti sa-l cureti la fund, atunci este obligatoriu sa folosesti apa si produse speciale. 

Nu folosi niciodata produsele tale de igiena pentru a-ti curata fetita in zona intima. Daca nu stii care sunt produsele de igiena intima pentru bebelusi, intra pe un forum, citeste, informeaza-te, discuta cu celelalte mamici si cere sfatul unui specialist, pentru a te pune la curent in acest sens. 

Din cauza faptului ca aceasta zona a bebelusilor este foarte expusa la aparitia iritatiilor, este recomandat ca intotdeauna sa folosesti pudra de talc, pentru a calma pielea din zona intima. 

Igiena intima este la fel de importanta precum este igiena dentara, bucala, sau a ochilor in cazul bebelusilor. Cu alte cuvinte, este necesar sa acorzi atentia potrivita tuturor zonelor celui mai mic membru al familiei. 

Igiena bebelusi - prova.ro

2. Igiena  intima la baietii bebelusi - Reguli pentru o ingrijire perfecta

Igiena baietilor nu difera foarte mult de cea a fetitelor, insa sunt cateva lucruri care trebuie luate in considerare doar in cazul bebelusilor de sex masculin. 

Dupa finalizarea baii este bine sa stergi cat mai bine zona intima a copilului si sa nu ii pui scutecul imediat dupa absorbirea apei de pe corp. Cel mai indicat este sa mai astepti cateva minute, astfel incat sa lasi pielea sa respire in voie. Aceasta este o tactica care reduce cat de cat nivelul de aparitie a rosetii si iritatiilor. 

Ceea ce trebuie retinut este faptul ca in cazul in care descoperi diferite nereguli in zona intima a baietelului sa iei de urgenta legatura cu un specialist si sa nu incerci sa-l tratezi pe cont propriu. Poti face mult mai mult rau, diferitele afectiuni ale copilului se pot agrava, motiv pentru care este indicat sa tii legatura stransa cu medicul pediatru, pentru a sta cat mai departe de complicatii. 

In cele din urma, citeste cat mai multe carti cu privire la cresterea si ingrijirea unui nou-nascut, fiindca cu siguranta sunt foarte multe lucruri noi pe care inca nu le cunosti. Daca te afli pentru prima data in postura de parinte, cere ajutorul parintilor tai, fiindca acestia sunt mult mai experimentati si te pot ajuta cu cateva sfaturi foarte utile. 

Ingrijeste-ti cat mai bine bebelusul, pentru a bucura de acesta intr-un mod cat mai frumos posibil. Foloseste cele mai bune produse pentru copii, apreciate, laudate si recomandate de catre speicalisti, pentru a-i oferi celui mic tot ceea ce este mai bun pe piata. 


Sursa foto: Pixabay.com

Stoc 0
(6)
0

Sampon si gel de dus bebe cu rodie si catina alba - Eco Cosmetics...

Pret
52.46 Lei
Stoc 0
(1)
0

Sampon si gel de dus pentru bebe si copii, fara parfum - LAVERA...

Pret
41.25 Lei
Stoc 0
(0)
0

Servetele umede BIO Sensitiv cu aloe vera, 56 buc - Naty

Pret
18.49 Lei
Stoc 0
(0)
0

Gel de dus si sampon fara lacrimi pentru bebe si copii, 250ml...

Pret
34.75 Lei
(2)
0

Deodorant natural pentru copii An-Tan-Te - NIMBIO

Pret
16.20 Lei
(0)
0

Deodorant natural pentru copii An-Tan-Tiri-Mogodan - NIMBIO

Pret
16.20 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Daca de barbia bebelusului tau este agatata in permanenta saliva si doreste brusc sa bage totul in gura, primul lui dinte este probabil pe drum. In timp…
0
0
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie…
0
0
Vă invităm să descoperiți noutățile gamelor Natura Siberica si Little Siberica: creme de protecție împotriva frigului pentru față și maini…
0
0
Servetele speciale pentru igiena orala a bebelusilor, pentru prevenirea cariilor de biberon si 6 figurine foarte simpatice din bumbac organic, fiecare…
Foloseste MAJUSCULE