LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Iritatiile la bebelusi - cum se trateaza si ce greseli sa NU faci pentru a evita aceasta problema
0 Comentarii

Iritatiile la bebelusi - cum se trateaza si ce greseli sa NU faci pentru a evita aceasta problema

Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie informati si sa se astepte la un astfel de episod oricand pe durata primelor luni sau chiar a primilor ani din viata copiilor. Din fericire, majoritatea problemelor de acest tip nu sunt grave si dispar rapid, mai ales daca sunt indeplinite cateva conditii. 

In acest articol, vei descoperi cum sa tratezi iritatiile bebelusului tau si ce sa nu faci daca doresti sa previi aparitia lor.

1. Cum tratezi iritatiile la bebelusi

Dat fiind ca pielea celor mici se adapteaza la mediu in primele luni, complicatiile de acest tip pot aparea in mod frecvent. Printre cauzele cele mai comune ale iritatiilor se numara temperaturile ridicate, umezeala, contactul prelungit cu pampersi murdari. De asemenea, acestea pot aparea ca o reactie la materialul din care sunt realizate scutecele sau la diversele creme sau solutii pe care le folosesti pentru hidratare sau ca tratemente. 

În cazul nou-nascutilor, bariera protectoare a pielii este extrem de delicata si poate fi afectata cu usurinta. Astfel, epiderma se va irita si va deveni rosie, prezentand inflamatii. De obicei, efectele apar în zona sezutului, in cea genitala, dar si pe pielea de pe coapse.

Cum se trateaza

Deoarece majoritatea iritatiilor nu au cauze grave, ele pot fi ingrijite cu usurinta acasa. In acest scop, va trebui sa iei cateva masuri. 

In primul rand, pielea celui mic va trebui sa fie pastrata cat mai uscata si curata cu putinta, deoarece umezeala cauzeaza si intretine iritatiile. Asadar, schimba scutecul sau pampersul cat mai frecvent posibil, mai ales daca observi ca acesta s-a udat. Atunci cand situatia iti permite, lasa-l pe bebelus sa stea fara scutec, iar aerul va pastra pielea uscata, ferita de umezeala.

Pentru toaleta, va trebui sa folosesti apa si sapun hipoalergenic, special pentru bebelusi. Este indicat sa faci acest lucru atunci cand copilul murdareste scutecul. Daca nu ai cum sa il speli, foloseste servetele umede pentru bebelusi. Ele nu trebuie sa contina parfum sau alcool, deoarece acestia reprezinta factori iritanti.

Ca sa accelerezi procesul de vindecare, este recomandata aplicarea unei creme speciale in zonele iritate, care sa asigure protectia pielii. Aceasta ar trebui sa contina oxid de zinc si pantenol. Foloseste o cantitate moderata de crema, ce poate fi absorbita de piele, deoarece prea multa poate contribui la mentinerea iritatiei.

In conditii normale, o astfel de problema va disparea in 3 sau 4 zile. Primele semne de vindecare pot aparea repede, daca sunt respectate recomandarile mentionate mai sus. Trebuie sa retii ca, daca iritatia persista, ea poate degenera intr-o afectiune mai grava. Asadar, la aparitia oricarui indiciu ca iritatia nu dispare sau se inrautateste, apeleaza la medicul pediatru. Acesta va pune un diagnostic si va prescrie tratamentul potrivit. 

2. Ce greseli sa eviti ca sa previi aparitia iritatiilor la bebelusi

Dupa cum a fost mentionat anterior, principala cauza a acestei neplaceri o reprezinta umiditatea. De aceea, va trebui sa ai grija ca scutecul bebelusului sa fie schimbat suficient de des, pentru ca pielea sa nu stea intr-un mediu imbibat, care sa-i afecteze bariera protectoare. Asadar, nu uita sa-i pui un scutec nou cat mai des, iar daca este posibil, sa-l tii fara oricand ai ocazia.

Pe langa schimbarea tardiva a scutecului, o toaleta necorespunzatoare poate provoca iritatii. Trebuie sa te asiguri ca, de fiecare data cand il cureti sau il speli pe cel mic, pielea ramane complet curata. Fii atenta sa il stergi corespunzator inainte sa-i pui scutecul.

O alta greseala pe care o poti preveni este aceea de a-i pune copilului scutece prea mici sau de a le strange prea tare. Daca pielea nu poate respira absolut deloc, atunci exista mari sanse ca ea sa se irite. De asemenea, nu-l imbraca pe cel mic in haine foarte stramte, care au acelasi efect.

Asadar, daca incerci sa previi sau sa combati aparitia iritatiilor pe pielea bebelusului tau, va trebui sa te asiguri ca indepartezi umezeala cat mai repede!

Sursa foto: unsplash.com, storyblocks.com

-20%
(0)
0

Crema iritatii scutec cu rodie si catina alba- Eco Cosmetics

Pret
49.96 Lei
62.45 Lei
Stoc 0
(30)
0

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare - refill 125g

Pret
37.26 Lei
(6)
0

Akutcreme, tratament intensiv cu particule de argint pentru...

Pret
121.00 Lei
-20%
(1)
0

Crema organica pentru iritatii scutec, fara parfum - LAVERA

Pret
26.27 Lei
32.83 Lei
(0)
0

Crema protectoare pentru copii Extra Sensitive, fara parfum...

Pret
48.99 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Lotiune de corp pentru piele alergica, foarte sensibila...

Pret
94.61 Lei
(1)
0

Crema bio pentru iritatii scutec cu extract de nalba, 75 ml...

Pret
24.49 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
1
+ 1 more
Menstruatia e un moment delicat in viata fiecarei femei. Timp de cateva zile pe luna, au loc schimbari semnificatie ale intregului organism. Acestea sunt…
0
0
Ai trecut cu bine peste cele noua luni de sarcina si peste nastere, iar acum esti gata sa pleci din maternitate pentru a merge acasa si a incepe o noua…
0
0
Vitamina C este un aliat foarte puternic in combaterea racelilor si virusilor, fiindca ajuta la intarirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, aceasta…
Foloseste MAJUSCULE