LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Probiotice + Prebiotice = Simbioticele – Intareste sanatatea sistemului imunitar
0 Comentarii

Probiotice + Prebiotice = Simbioticele – Intareste sanatatea sistemului imunitar

Cum ai reactiona daca ti-am spune ca sanatatea sistemului nostru imunitar sta in puterea unor bacterii? Da, ai citit corect, unele bacterii sunt bune!

Probioticele sunt microorganisme care au grija de intestinele noastre si ne apara de bolile de sezon si ne imbunatatesc calitatea vietii. Bacteriile prietenoase ne colonizeaza tractul intestinal inca din primele ore de viata si ne vor insotii pe tot parcursul ei, reechilibrandu-ne permanent sistemul imunitar prin formarea unei bariere impotriva infectiilor si a virusilor! Organismul uman are peste 100 de trilioane de microbi prietenosi si se regasesc in proportie de 80% in intestin, dar si pe piele, nas, tract urinar si vagin!

De ce apare dezechilibrul microbiomului intestinal?

In condiții normale, intr-o persoana sanatoasa, exista o comunicare și o reglementare intre gazda si microbiomul gazduit in intestin, ceea ce creează un echilibru homeostatic al florei intestinale, care favorizeaza cresterea bacteriilor benefice, previne supraaglomerarea si controleaza dezvoltarea de agenți patogeni. Dezechilibrul florei intestinale, cunoscut sub numele de disbioza sau disbacterioza, conduce invariabil la supraaglomerarea bacteriana a intestinului subtire, numita SIBO (Small Intestine Bacterial Overgrowth), care muta balanța spre bacteriile patogene. Este, de asemenea, cunoscut faptul ca situatiile speciale cum ar fi intoleranțele alimentare, prezența alergenilor, glutenul, tulburarile digestive si chiar stilul de viata determina o creștere a permeabilitatii intestinale din cauza pierderii integritatii mucoasei intestinale. Toate aceste conditii nefavorabile, luate in totalitate, conduc la un dezechilibru al intestinului care provoaca o modificare a proceselor de absorbtie, cu lipsa consecventa a nutrientilor si a micronutrientilor din organism, esentiala pentru o viața sanatoasa si ca, in cele mai grave stari, favorizeaza trecerea substantelor toxice in organism.

Daca in cazul adultilor dezechilibrul microbiomului intestinal poate fi pus pe seama unui stil de viata dezordonat, stres, consum de acool si tutun, anumite tratamente medicamentoase si altele, cum apare acest dezechilibru in cazul copiilor?

Dezechilibrul florei intestinale poate sa apara la copii odata cu intrarea in comunitate ( cresa, gradinita sau scoala), alimentatia gresita, inflamatia intestinala cauzata de anumite boli, igiena precara fapt ce se poate traduce prin infectarea cu germeni patogeni, acestia favorizand bolile alergice și inflamatorii cronice la copil și adolescent, cu impact direct asupra cresterii si dezvoltarii. Antibioticele administrate copilului cu ocazia anumitor afectiuni are beneficiile binecunoscute, dar in acelasi timp, acest tip de medicament distruge atat bacteriile rele, cat si pe cele bune.

 Pentru a echilibra flora intestinala si a repopula intestinul cu bacterii benefice avem la indemana o serie de alimente cum ar fi iaurtul natural, chefir, unele branzeturi, muraturi, varza acra sau putem apela la simbiotice ( pre- si pro-bioticele)!

 Cicoflora este un simbiotic 100% vegetal de ultima generatie indicat pentru imunitate scazuta, terapie cu antibiotic, tulburari gastro-intestinale (diaree, constipatie balonare), intolerante alimentare, prevenirea candidozei, eczeme,etc.

 Durată de viață ridicată

În produsele tradiționale bazate pe probiotice, celulele viabile mor în timp datorită expunerii lor la condițiile înconjurătoare. Tehnologia ProbioAct® protejează bacteriile prezente în Cicoflora permițând o durată mare de depozitare la temperatura camerei și umiditate controlată. În Cicoflora tulpinile bacteriene sunt menținute vii și viabile pe întreaga perioadă de valabilitate a produsului.

 Supraviețuire gastro-intestinală înaltă

Atunci când un produs pulverulent conținând probiotice este rehidratat înainte de înghițire, bacteriile neprotejate pot prezenta șoc osmotic care le distruge și le dezactivează. Ingredientele prezente în matricea Cicoflora creează un mediu izotonic care reduce șocul osmotic pe care îl pot avea bacteriile și, prin urmare, le menține în viață în timpul rehidratării lor.

In plus, in produsele traditionale pe baza de probiotice, un numar mare de bacterii sunt distruse de pH-ul scazut al sucului gastric si de enzimele digestive prezente in fluidele tractului gastro- intestinal. Se estimeaza ca supravietuirea bacteriilor care sunt ingerate fara protectie este intre 0,5 si 1% cand ajung an intestin. Cu alte cuvinte, antr-un produs cu o concentrație de 100.000 de milioane de bacterii pe gram, numai un maxim de 1.000 de milioane de bacterii viabile vor ajunge la intestin.

Tehnologia ProbioAct® protejează bacteriile Cicoflora împotriva stărilor acide ale stomacului și le menține în viață asigurând o supraviețuire mai mare de 90%. Aceasta explică de ce concentrația de bacterii din Cicoflora nu trebuie să fie la fel de mare ca în alte preparate, care pornește de la concentrații foarte mari, având în vedere mortalitatea ridicată suferită de bacterii în timpul călătoriei lor prin tractul gastro-intestinal.

 Creșterea activității metabolice

Pentru ca un produs bazat pe probiotice să fie eficient, bacteriile trebuie să fie în stare perfectă și activate la sosirea la locul de acțiune: intestinul. Tehnologia ProbioAct® îmbunătățește activitatea metabolică a tulpinilor bacteriene. Când bacteriile Cicoflora ajung în intestinul subțire, prezența ingredientelor selectate cu grijă în matrice facilitează realizarea stării active. În această stare, tulpinile Cicoflora produc acid lactic, acizi grași cu lanț scurt și alți metaboliți. Producția de acid lactic este esențială nu numai pentru acțiunea sa de reglementare asupra florei intestinale, ci și ca indicator al activității bacteriilor.

Matricea ProbioAct® asigură nevoile nutriționale ale bacteriilor și prin urmare acestea sunt capabile să colonizeze și să se multiplice rapid și eficient în intestin. Acest lucru a fost demonstrat prin analizarea lactobacililor și a bifidobacteriilor încă viabile și prezente în fecale. După consumul de Cicoflora, exista o crestere semnificativa a concentratiei de bacterii fermentative in materiile fecale. 

 Efectul de barieră

În condiții normale, într-o persoană sănătoasă, există o comunicare și o reglementare între gazdă și microbiota găzduită în intestin, ceea ce creează un echilibru homeostatic al florei intestinale, care favorizează creșterea bacteriilor benefice, previne supraaglomerarea și controlează dezvoltarea de agenți patogeni.

Dezechilibrul florei intestinale, cunoscut sub numele de disbioză sau dysbacterioză, conduce invariabil la supraaglomerarea bacteriană a intestinului subțire, numită SIBO (Small Intestine Bacterial Overgrowth), care mută balanța spre bacteriile patogene. Este, de asemenea, cunoscut faptul că situații speciale cum ar fi intoleranțele alimentare, prezența alergenilor cum ar fi glutenul, tulburările digestive și chiar stilul de viață determină o creștere a permeabilității intestinale datorită pierderii integrității mucoasei intestinale.

Toate aceste condiții nefavorabile, luate în totalitate, conduc la un dezechilibru al intestinului care provoacă o modificare a proceselor de absorbție, cu lipsa consecventă a nutrienților și a micronutrienților din organism, esențială pentru o viață sănătoasă și că, în cele mai grave stări, favorizează trecerea substanțelor toxice în organism.

Afecțiunile cauzate de dezechilibrul intestinal nu numai că provoacă situații care afectează direct intestinele cum ar fi sindromul intestinului iritabil (IBS) sau boala Crohn, dar unele studii științifice asigură că o permeabilitate ridicată a intestinului poate participa la dezvoltarea multor tulburări mentale și boli ale sistemului nervos, cum ar fi demența senilă sau boala Alzheimer și Parkinson, printre altele.

Cicoflora și-a demonstrat capacitatea de a contracara fenomenele de disbioză prin reechilibrarea florei intestinale, menținând efectul de barieră și promovând integritatea mucoasei intestinale, ceea ce permite menținerea proceselor de absorbție și a homeostaziei între gazdă și microbiota intestinală.

 Activitate împotriva Candida sp. și Clostridium difficile

Cicoflora este un amestec multicorp foarte eficient al probioticelor, conceput pentru gestionarea și menținerea echilibrului florei intestinale și, prin urmare, eficient pentru mai multe aplicații. În acest sens, tulpinile bacteriene din Cicoflora au fost testate pe capacitatea de inhibare a Candida albicans asociată cu candidoza intestinală. Rezultatele au arătat că amestecul probiotic al Cicoflora este activ împotriva a două tulpini de Candida prezente în intestinul uman. De asemenea, sa demonstrat o capacitate puternică de inhibare a creșterii Clostridium difficile, cu o reducere a producției de toxine A și B, esențială pentru patogenitatea bacteriilor implicate în multe tulburări intestinale.

 

Surse:

www.medicinenet.com

www.health.harvard.edu

www.webmd.com

www.medicalnewstoday.com

www.ncbi.nlm.nih.gov

 

-15%
(0)
0

Pediakid PROBIOTICE 10M pentru copii, 10 plicuri- PEDIAKID

Pret
78.87 Lei
92.79 Lei
Stoc 0
(0)
0

Probiotice naturale pentru copii P'tit Biotic, 60 jeleuri ursuleti...

Pret
68.03 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Acidophilus 1 miliard, probiotic 60 cps - Vitaking

Pret
34.55 Lei
-20%
(0)
0

Probiotice Advanced Acidophilus Plus, 60 capsule vegetale -...

Pret
64.85 Lei
81.06 Lei
-50%
(0)
0

DELISTAT FURNIZOR Cicoflora simbiotic pentru copii, 10 plicuri...

Pret
19.73 Lei
39.46 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Aceste produse îndepărtează germenii de pe mâini mai eficient decât săpunul antibacterian sau cel obişnuit și nu necesită clătire,…
0
0
Cresterea imunitatii pe timpul iernii trebuie sa reprezinte una dintre activitatile de baza ale persoanelor care isi doresc sa se pazeasca de raceli,…
0
0
Alimentele ingerate traversează tractul digestiv, iar prin procesul de digestie sunt transformate în glucide, acizi grași și aminoacizi, substanțe…
1
0
Trăim într-o lume foarte agitată, iar valul de informații care ne lovește zilnic ne face să uităm anumite date importante. Oboseala, anxietatea…
Foloseste MAJUSCULE