LIVRARE GRATUITA peste 150lei
MIEREA DE PADURE este singurul sortiment de miere care nu provine din nectarul florilor. Acest tip de miere poate să provina din secretiile dulci ale arborilor.
In pădurile de brad, pin, molid, sau chiar pădurile de fag sau salcie, pe trunchiul sau pe frunzele acestor arbori se scurg răşini sau anumite substanţe lipicioase dulci. Aceste substanţe dulci sunt preluate de albine, mai ales în perioada de primavară şi toamnă, când florile sunt puţine sau oferă puţin nectar. Un motiv pentru care mierea de mană este foarte apreciată este faptul că poate fi considerată un cocktail de minerale.
Conţinutul de minerale al mierii de mană spre exemplu este de şase ori mai mare decât mierea de salcâm. În privinţa glucidelor, în comparaţie cu mierea provenită din nectarul florilor, mierea de mană conţine ponderi diferite de zaharuri.
Mierea de mană conţine puţine substanţe volatile, din acest motiv aroma ei nu este foarte pronunţată, totuşi mierea de conifere este puţin mai aromată, când deschizi borcanul o să simţi un uşor miros de răşină. Acest sortiment de miere mai conţine substanţe antioxidante precum fenoli, flavonoizi sau alţi pigmenţi. De asemenea, a fost evidenţiat conţinutul mare de componente bioactive comparative cu celelalte tipuri de miere. Referitor la actiunea bacteriană a mierii de mană, s-a demonstrat că aceasta depinde foarte mult de zona din care albinele au adunat produsul, precum şi de planta de pe care albinele au făcut culesul.
Mierea de mana are o valoare deosebita pentru consumul uman şi prin conţinutul de acizi organici, bioflavonoide, vitamina C si vitamine din grupul B. Totuşi mierea de mana datorită conţinutului ridicat de minerale este frecvent recomandat ca adjuvant în tratamentul spasmofiliei la adolescenti, rahitismului la copii si adolescenti, în osteoporoză şi afecţiuni articulare la adulţi şi vârstnici. Mierea de mană este utila şi persoanelor cu un sistem imunitar slăbit.
Cum o recunoaştem? Culoarea mierii de mană este brună, cu nuanţă verzuie, roşiatică sau pronunţat negricioasă, depinzând foarte mult de arborele predominant de la care provine mierea. Gustul mierii de mană este mult diferit de celelalte sortimente de miere de flori, iar datorită conţinutului crescut de substanţe minerale care acoperă în parte gustul dulce dat de zaharuri, gustul mierii de mană este specific, usor caramelizat.
*In ciuda eforturilor noastre de a asigura transparenta si acuratete in prezentarea informatiilor, producatorii pot schimba lista de ingrediente sau designul de ambalaj, fara sa ne anunte. Forma de prezentare a produselor poate contine informatii in plus sau schimbate fata de informatiile prezentate pe site. Toate informatiile despre produse si pozele de pe site-ul nostru trebuie luate cu titlu informativ si nu pot inlocui sfaturile sau prescriptiile unui medic. Va recomandam sa nu va bazati decizia de achizitionare a unui produs in exclusivitate pe informatiile prezentate pe site. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati in scris sau telefonic, inainte de achizitie. Va rugam sa cititi eticheta produsului, atentionarile si instructiunile afisate pe produs inainte de a consuma sau folosi produsul respectiv. Efectele unui produs pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, vârstă sau stare de sănătate.
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?