LIVRARE GRATUITA peste 150lei

5 sfaturi sa-ti protejezi copilul de arsuri solare
0 Comentarii

5 sfaturi sa-ti protejezi copilul de arsuri solare

Copiii noștri au nevoie de soare, este principala sursă de vitamina D, care ajută organismul să absoarbă calciul de care are nevoie pentru a întări structura osoasă. O expunere de 15 minute la soare este suficientă pentru a sintetiza cantitatea necesară de vitamina D. Însă expunerea repetată și neprotejată la ultraviolete (UV) poate provoca leziuni la nivelul pielii ce pot conduce la apariția melanomului – cel mai sever tip de cancer de piele.

Copiii petrec mult timp în aer liber, deci este important să le asigurăm condiții de sigurantă pentru expunerea la soare. Cei mici au în permanență nevoie de protecție împotriva radiației ultraviolete nocive a soarelui, nu numai la plajă sau în vacanță.

Când radiațiile solare ajung pe piele, aceasta își schimbă culoarea și apare bronzul atât de căutat pe perioada verii, dar implicit pot apărea arsuri.

Potrivit experților în sănătate de la Centers for Disease Control and Prevention din SUA, cateva arsuri solare puternice în copilărie sunt suficiente pentru a crește seminificativ riscul de cancer de piele la maturitate.

Fără protecție, pielea poate fi deteriorată de razele UV în mai puțin de 15 minute - dar abia după 12 ore se arată efectul deplin al expunerii. Asta înseamnă ca dacă imediat după expunere pielea copilului arată "un pic roșie" este posibil ca la câteva ore distanță să apară toate manifestările unei supra-expuneri: usturimi, febră, bășici.

Nevoia de protecție solară trebuie avută în vedere chiar și în zilele mai puțin însorite. Asta pentru că norii nu blochează total razele UV, și de multe ori arsurile solare apar atunci cand pielea nu resimte caldura absorbită.

Luând măsurile de prevenire recomandate de specialiști în copilarie, putem reduce riscul copilului de a dezvolta cancer de piele la maturitate.

5 măsuri SIMPLE de prevenire a arsurilor solare la copii

1. Asigură umbră copilului

Radiațiile UV sunt mai puternice în timpul amiezii, deci cel mai indicat este ca în această parte a zilei sa o petreceți împreună la umbră: sub un copac, o umbrelă de stuf sau un acoperiș.

2. Alege o îmbracăminte potrivită

Tricouri cu mâneci lungi, pantaloni, fustele lungi din bumbac în culori deschise oferă protecție împotriva razelor UV.

3. Folosește pălării

Pălăriile sunt usor de utilizat și oferă o protecție bună. Atenție la, șepcile cu cozoroc, acestea nu protejează urechile și gâtul.

4. Folosește ochelari de soare

Protejează ochii de radiațiile UV, care în timp pot afecta vederea. Asigură-te că ochelarii de soare au 100% protecție UVA și UVB.

5. Foloseste produse de protectie solara

Foloseste produse de protectie solara cu factor de protectie solara (FPS) minim 30 de fiecare dată când copilul iese la soare. Dacă alegi o crema de protecție solară minerală o poti aplica pe loc, efectul este imediat. Cremele cu filtre chimice trebuie aplicate cu 30 min înainte de expunerea la soare.

Ia crema de protecție solară cu tine cand pleci de acasă și aplică din nou în timpul zilei, mai ales după ce copilul întră în apă sau a transpirat. Aplică pe tot corpul și nu lăsa sa îți scape urechile și buzele.

Încearca să combini aceste recomandări pentru a preveni efectele negative ale radiațiilor solare asupra pielii copiilor, însă nu uita să ai grijă și de pielea ta, pentru că razele UV nu produc doar arsuri solare, ci și un proces de îmbătrânire celulară, care scade capacitatea de auto protecție a pielii la factorii externi.

Stoc 0
(117)
1

Crema bio protectie solara minerala bebe si copii FPS45 - Eco...

Pret
78.90 Lei
(16)
0

Crema bio cu protectie solara inalta FPS 50+, nuantata - Eco...

Pret
114.89 Lei
(5)
0

Lotiune fluida de protectie solara FPS 30 cu goji si rodie,...

Pret
96.00 Lei
(4)
0

Lotiune fluida de protectie solara FPS 50 cu goji si rodie,...

Pret
117.00 Lei
Stoc 0
(4)
0

Lotiune fluida de protectie solara FPS30 FARA PARFUM, 100ml...

Pret
105.01 Lei
Stoc 0
(10)
0

Lotiune fluida de protectie solara FPS 50 FARA PARFUM, 100 ml...

Pret
130.00 Lei
Stoc 0
(1)
0

Crema bio cu protectie solara FPS 50+ extra-rezistenta la apa,...

Pret
106.99 Lei
(1)
0

Spray bio protectie solara bebe si copii FPS 50+, 100ml - ey!...

Pret
128.00 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Activitatea fizică intensă, căldura, frigul sau hainele din materiale sintetice pot provoca apariția mirosului neplăcut de transpirație. Venim în…
0
0
Care este diferența între filtrele minerale si filtrele chimice de protecție solară?    Filtrele chimice de protecție: 1. Filtrele…
0
0
 Bună,Vreau să vă povestesc cum am făcut cunoștință cu măștile coreene și m-am îndrăgostit de ele și vreau să vă conving să…
Foloseste MAJUSCULE