LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Cele mai bune absorbante
0 Comentarii

Cele mai bune absorbante

Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune absorbante de pe piata, este important sa consulti un top care sa-ti ofere informatiile de care ai nevoie pentru a lua cea mai buna decizie. Asadar, in continuare vei descoperi un clasament al celor mai apreciate produse de acest gen!

1. Cel mai bun absorbant - Clasament TOP 3

Absorbantele sunt elemente esentiale in viata oricarei femei, deoarece sunt necesare si folositoare pe perioada ciclului menstrual. Insa alegerea articolelor ideale poate fi dificila – de aceea, iata care este clasamentul TOP 3 al celor mai bune absorbante:

Produs

Absorbante de zi VIVICOT BIO


Absorbante Libresse Maxi Goodnight

Absorbante Always Ultra Normal



Vezi AICI pret

Vezi PRODUSE

Vezi PRODUSE

Descrierea produsului

Absorbante de zi


Alcatuite din bumbac organic certificat GOTS (Global Organic Textile Standard)


Bumbac pe interior si pe exterior


Lungime: 24 cm


Nivel de absorbtie: 4 picaturi


Hipoalergenice si ecologice


100% biodegradabile 


Certificat bio ICEA


Fara organisme modificate genetic, pesticide, clor, inalbitori sau celuloza

Absorbante de noapte


Tehnologie SecureFit™ 


Bariere care retin lichidul in interior


Lungime suplimentara, pentru confort si siguranta pe timpul noptii


Grad de absorbtie: 6 picaturi

Absorbant de zi/noapte


Tehnologie InstantDry (pentru absorbtie si protectie)


Tehnologie de neutralizare a mirosurilor neplacute


Grosime de 3 mm

Marimea 3


Sistemul Flex&Fit asigura o mai buna stabilitate


SecureGuard se bazeaza pe existenta unui gel de blocare a lichidului, potrivit pentru siguranta suplimentara


Testate dermatologic


Nivel de absorbtie: 4 picaturi


Realizate din bumbac

PRO

Sunt biodegradabile


Sunt create din materiale 100% naturale si organice (bumbac)


Nu irita pielea sensibila

Pret avantajos


Suprafata moale pentru protectie

Ideal atat pentru zi, cat si pentru noapte


Pret avantajos


CONTRA

-

Lungimea si grosimea pot fi incomode pe timpul zilei (fiind un model recomandat pentru purtarea pe timpul noptii)

Pot fi prea subtiri pentru un flux abundent



1.1. Cel mai bun absorbant de zi

Absorbantele sunt folosite pe toata durata ciclului menstrual, insa, pentru a beneficia de o protectie optima, trebuie sa tii cont si de modul in care fluxul si pozitia corpului influenteaza acest nivel de protectie. De aceea, este bine sa alegi atat absorbante de zi, cat si absorbante de noapte, care sa vina in intampinarea nevoilor tale in respectivele momente. Asadar, iata care sunt cele mai bune absorbante de zi:


Absorbante de zi ultrasubtiri cu aripioare VIVICOT PURO COTONE

Absorbante de zi ultrasubtiri cu aripioare  - prova.ro

 

Vezi AICI pret


Sunt absorbante de zi,  ultrasubtiri, cu aripioare, iar invelisul exterior este realizat din bumbac 100% natural. Sunt hipoalergenice, nivelul de absorbtie este de 2 picaturi (potrivit pentru zilele cu flux redus), lungimea este de 21 cm, iar latimea este de 6 cm.

PRO

CONTRA

Ultrasubtiri si confortabile


Hipoalergenice

Dat fiind ca sunt subtiri, sunt potrivite pentru zilele cu flux redus


Absorbante Bella Perfecta Deo Rose

Absorbante - prova.ro

Vezi PRODUSE


Absorbante cu aripioare, care au suprafata Extra Soft, pentru confort sporit, dar si sistem SAP (bazat pe benzi laterale colorate), care asigura o protectie suplimentara impotriva scurgerilor. Are un grad de absorbtie mediu, avand un nivel de 4 picaturi si este potrivit atat pentru cele cu piele normala, cat si pentru cele cu piele sensibila.

PRO

CONTRA

Suprafata Extra Soft



Absorbante de zi VIVICOT BIO



Vezi AICI pret

Absorbante de zi cu aripioare, care sunt realizate din bumbac si la interior, si la exterior. Este un produs premium, avand atat certificare ICEA, cat si GOTS, datorita materialului bio-eco din care sunt alcatuite. Sunt hipoalergenie, ecologice si 100% biodegradabile, avand o lungime de 24 de cm si un  nivel de absorbtie de 4 picaturi.

PRO

CONTRA

Au bumbac si in interior, si in exterior


Ecologice si biodegradabile


Au certificari de specialitate



1.2. Cel mai bun absorbant de noapte

Pe timpul noptii, protectia poate fi mai dificil de realizat, din cauza pozitiei culcate si din cauza faptului ca pozitia de somn sufera modificari pe tot parcursul noptii. De aceea, ai nevoie de absorbante special create pentru noapte, care sa previna aparitia petelor pe lenjerie. Iata care sunt cele mai bune absorbante de noapte:


Absorbante Libresse Maxi Goodnight

Absorbante - prova.ro

Vezi PRODUSE

Acestea absorbante sunt ideale pentru perioada noptii, fiind mai lungi si avand un nivel de absorbtie de 6 picaturi. Au un nucleu cu absorbtie rapida, margini care au rolul de a retine lichidul in interior, dar si tehnologie SecureFit™, care se adapteaza formelor tale.

PRO

CONTRA

Nivel de absorbtie de 6 picaturi


Nucleu pentru absorbtie rapida


Tehnologie SecureFit™

-


BIO Absorbante de noapte cu aripioare VIVICOT

Absorbante - prova.ro

Vezi AICI pret


Aceste absorbante fac parte din linia VIVICOT BIO si sunt realizate din bumbac 100% organic, atat pe interior, cat si pe exterior. Au certificari de specialitate, nu contin celuloza, sunt hipoalergenice si sunt potrivite pentru utilizarea pe timpul noptii. Nivelul de absorbtie este de 5 picaturi.

PRO

CONTRA

Material natural interior/exterior


Absorbtie de 5 picaturi

-


Absorbante de noapte ultrasubtiri cu aripioare VIVICOT PURO COTONE

Absorbante de noapte ultrasubtiri - prova.ro

Vezi AICI pret


Au invelisul exterior realizat din bumbac natural 100%, iar miezul este absorbant. Contin un film protector si o banda adeziva, sunt inalbite fara clor, sunt hipoalergenice, au aripioare, 21x7 cm si au un nivel de absorbtie de 3 picaturi.

PRO

CONTRA

Au film protector si banda adeziva pentru fixare

Au doar invelisul exterior realizat din bumbac 100%


Nivelul de absorbtie este de 3 picaturi


2. Cum aleg un absorbant bun?

Pentru a alege un absorbant bun, este esential sa ai in vedere o serie de criterii pe care sa te poti baza in cautarile tale. Prin urmare, daca nu stii ce sa alegi, este recomandat sa tii cont de mai multi factori care influenteaza calitatea produsului. Iata care sunt acestia:

  • Material

 Materialul din care este confectionat absorbantul reprezinta un detaliu important, atat pentru confortul tau, cat si pentru protejarea mediului inconjurator. In general, bumbacul este cea mai buna varianta, deoarece lasa pielea sa respire, iar fibrele componente sunt biodegradabile. Daca ai pielea sensibila, este bine sa optezi pentru absorbante realizate special pentru acest scop – in caz contrar, poti dezvolta iritatii sau alergii. Cele care sunt create din materiale sintetice pot fi incomode, mai ales pentru cele care au pielea sensibila, dar pot deveni factori poluanti, fiind deseuri mai putin prietenoase cu mediul, care se degradeaza mult mai greu.

  • Absorbtie

Nivelul de absorbtie este esential, mai ales in cazul in care ai un flux oscilant, care se modifica in functie de ziua in care te afli de-a lungul ciclului menstrual. Acesta este mentionat in caracteristicile produsului si reprezinta un amanunt pe care este obligatoriu sa-l iei in considerare, pentru a nu avea surprize neplacute. De regula, numarul de picaturi este cel care indica fluxul pe care absorbantul il poate acumula, fara sa risti sa te patezi. 1-2 picaturi sunt recomandate pentru un flux redus, specific, in general, ultimelor zile ale ciclului menstrual. 2-4 picaturi sunt ideale pentru un flux mediu, iar cele cu 6-8 picaturi sunt potrivite pentru un flux abundent (cum este in cazul primelor zile ale ciclului menstrual).

  • Zi/Noapte

Poti alege tipul de absorbant pe care il preferi, tinand cont de perioada in care il vei purta. Cele care sunt potrivite pentru zi se deosebesc prin lungime si grosime, fiind mai subtiri si mai scurte, in vreme ce cele pentru noapte sunt mai groase si mai lungi, pentru a preveni eventualele scurgeri si aparitia petelor in timpul noptii. 

  • Cantitatea si calitatea

Cantitatea este un factor important, care poate influenta procesul de selectie. Exista diverse seturi si pachete pe care te poti baza, care sunt, deseori, mai avantajoase decat variantele la bucata. Acesta este un detaliu pe care nu trebuie sa-l ignori, insa calitatea este cea care trebuie sa-ti ghideze alegerea. Daca iti doresti absorbante de calitate, este recomandat sa iei in calcul mai multe aspecte, care te pot ajuta sa optezi pentru produsul cel mai bun.

  • Brandul

Brandul poate garanta un anumit standard de calitate, insa acesta nu este intotdeauna un reper. Cel mai bine este sa te documentezi cu privire la producatorul respectiv si sa descoperi care este tehnologia pe care o foloseste sau care sunt materialele pe care le utilizeaza in alcatuirea respectivelor articole. 


3. Marca recomandata de Prova.ro

Pentru a selecta absorbantele potrivite, trebuie sa iei in calcul si marca acestora. Asadar, echipa Prova.ro iti recomanda urmatorul brand:


Vivicot 

Vivicot este un producator de origine italiana, care a aparut in anul 2003, in Prato, sub numele de Sanicot. Aceasta companie se bazeaza pe tehnici si secrete desprinse din istoria si traditia textila din Italia, oferind produse de igiena intima, dar si alte articole (precum servetele, scutece etc.) ecologice, realizate din bumbac 100% natural, care sunt biodegradabile, hipoalergenice si certificate organic. Fibrele de bumbac nu provin de pe terenuri tratate cu pesticide, erbicide sau alte tratamente nocive, ci sunt prelucrate in mod natural, fapt care ofera un confort suplimentar, dar si un grad mai mare de higroscopicitate (care favorizeaza absorbtia rapida si eliminarea caldurii). Produsele au certificari de prestigiu, care atesta calitatea lor, incadrarea in normele ecologice si respectarea reglementarilor de protectie a mediului si de utilizare a unor materii prime ecologice certificate. 

4. Cum se foloseste un absorbant?

Absorbantul se foloseste de-a lungul ciclului menstrual, fiind o metoda de protectie. De aceea, confortul este foarte important, iar calitatea trebuie luata in considerare. Absorbantul trebuie fixat pe lenjerie in mod optim, astfel incat sa nu se deplaseze si sa ofere siguranta de care ai nevoie. Aripioarele se fixeaza pe partile laterale ale lenjeriei – acest lucru mentine absorbantul intr-o pozitie fixa. 

De asemenea, este bine sa stii ca absorbantele se arunca in cosul de gunoi, nu in vasul de toaleta. In general, este recomandat sa schimbi absorbantul la fiecare 4 ore, insa poti estima acest interval si in functie de gradul de absorbtie al respectivului absorbant. Opteaza pentru variantele potrivite pentru tine, in functie de fluxul pe care il ai pe toata perioada ciclului – astfel, vei putea folosi absorbantele in mod eficient, venind in intampinarea nevoilor pe care le ai in fiecare moment al menstruatiei. 

In concluzie, absorbantele sunt produse necesare femeilor, la fiecare ciclu menstrual. Din acest motiv, este esential sa le alegi pe cele care iti ofera confortul de care ai nevoie si sustinerea necesara, de-a lungul zilelor de menstruatie. Asadar, cerceteaza cu atentie optiunile disponibile si selecteaza-le pe cele care ti se par ideale pentru tine, tinand cont de caracteristicile fiecarui model si de avantajele pe care ti le pune la dispozitie!

Sursa foto: shutterstock.com, prova.ro

5. Intrebari si raspunsuri frecvente despre absorbante

1. Care este diferenta dintre absorbantele de zi si cele de noapte?

Absorbantele de zi sunt, de regula, mai subtiri si mai scurte, avand un grad de absorbtie mai mic, in timp ce cele de noapte sunt mai lungi, mai groase si au rezistenta mai mare la umiditate. 

2. Din ce materiale sunt realizate absorbantele?

Absorbantele pot fi realizate atat din bumbac, cat si din plastic, iar unele variante combina aceste doua materiale. Pentru a vedea care este compozitia unui absorbant, verifica detaliile oferite de producator.

3. Care sunt cele mai bune absorbante?

Cele mai bune absorbante sunt cele care sunt prietenoase cu pielea si care iti ofera un confort considerabil, pe toata durata menstruatiei, prevenind aparitia petelor neplacute si a scurgerilor neasteptate. 

4. Care este diferenta dintre cele mai bune absorbante si cele mai bune tampoane?

Absorbantele sunt destinate utilizarii exterioare, fiind fixate pe lenjeria intima cu ajutorul unor aripioare, in vreme ce tampoanele se folosesc la nivel intern, in interiorul vaginului.

5. Care sunt cele mai bune absorbante pentru fete adolescente?

Adolescentele pot purta aceleasi tipuri de absorbante ca femeile mature, insa trebuie sa aleaga variante care sa fie potrivite pentru cantitatea de flux specifica zilelor respective.

Stoc 0
(3)
0

Absorbante de zi ultrasubtiri cu aripioare, 14 buc - VIVICOT...

Pret
17.95 Lei
Stoc 0
(1)
0

Absorbante de noapte ultrasubtiri cu aripioare, 10 buc - VIVICOT...

Pret
17.95 Lei
Stoc 0
(0)
0

BIO Protej slip ultrasubtire din bumbac organic ambalate individual,...

Pret
20.59 Lei
Stoc 0
(0)
0

BIO Absorbante anatomice din bumbac organic fara aripioare,...

Pret
22.69 Lei
Stoc 0
(8)
0

BIO Absorbante de noapte din bumbac organic cu aripioare, 10...

Pret
24.29 Lei
Stoc 0
(10)
0

BIO Absorbante de zi din bumbac organic cu aripioare, 14 buc...

Pret
24.29 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Menstruatia e un moment delicat in viata fiecarei femei. Timp de cateva zile pe luna, au loc schimbari semnificatie ale intregului organism. Acestea sunt…
Foloseste MAJUSCULE