LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Sfaturi pentru spalarea si dezinfectarea mainilor in prevenirea infectiilor. Reteta dezinfectant de maini.
0 Comentarii

Sfaturi pentru spalarea si dezinfectarea mainilor in prevenirea infectiilor. Reteta dezinfectant de maini.

Igiena mâinilor este vitală în protejarea noastră împotriva agenților patogeni contagioși. Gripa, diverse răceli, infecții gastro-intestinale și coronavirus sunt transmise în principal prin contactul mâinilor cu suprafețele infectate.

Curățarea mâinilor corect și eficient

Spălarea mâinilor este considerată cea mai simplă și simplă metodă de protecție împotriva multor afecțiuni, dar există niște informații pe care poate nu le știai legate de spălarea mâinilor cu apă și săpun - deoarece numai o curățare corectă corectă poate atinge obiectivul eliminării germenilor:

    Spălați-vă mâinile cel puțin 20-30 de secunde. Germenii nu pot fi eliminați decât printr-o curățare eficientă și corectă.

    Folosiți săpun! Apa nu îndepărtează decât o parte din germeni. Dar dacă săpunul sau agentul de curățare echivalent nu sunt la îndemână, este mai bine să curățați doar cu apă, decât să nu curățați deloc.

    Atenție la vârful degetelor și spațiile dintre degete și de sub unghii, precum și la degetele mari care sunt adesea „uitate”.

Cât de des trebuie să ne spălăm pe mâini?

    După utilizarea toaletei

    După ce am fost în contact cu animale

    La venirea acasă

    Înainte și după mâncare - mai ales la gătit și după manipularea cărnii crude

    Înainte și după contactul cu persoane în vârstă sau bolnavi

    Dupa tuse, stranut sau suflarea nasului

    Dupa contactul cu usile sau butoanele de la usi publice, lifturi, case de marcat, bancomate etc.

Solutie antibacteriana pentru dezinfectarea mâinilor

Multe persoane folosesc gelul antibacterian pentru a menține mâinile curate când sunt în mișcare - mai ales în spațiile publice. Cu toate acestea, ar trebui să folosim variante mai blânde decât cele găsite în spitale, deoarece dezinfectanții de mâini agresivi omoară și germenii inofensivi de care organismul are nevoie pentru a-și consolida propria apărare. Acesta este motivul pentru care, ulterior, se recomandă utilizarea unor creme și produse suplimentare de îngrijire a pielii pentru a păstra nivelul de hidratare și umiditate al epidermei.

Reteta dezinfectant de mâini făcut în casă

Folosiți rețeta noastră simplă pentru a vă face acasă un gel antibacterian eficient în cel mai scurt timp. Pur și simplu amestecați toate ingredientele într-un recipient gol și ați terminat!

    1 linguriță de alcool concentrat (de ex. spirt, vodcă)

    2 lingurițe de apă fiartă și răcită

    2 picături de ulei esențial de arbore de ceai (Tea Tree)

    3 picături de ulei esențial cu proprietăți antimicrobiene și un parfum proaspăt (de exemplu, ulei esential de eucalipt, ulei esential de cimbru, ulei esential de rozmarin)

    1 lingură de gel de aloe vera

    1 lingură de ulei de vitamina E (opțional)

    1 recipient cosmetic gol

Acest articol este destinat să informeze cu privire la importanța igienei mâinilor. Rețetele de produse homemade nu înlocuiesc cu siguranță preparatelor medicale. Dacă suspectați un risc specific de infecție, este întotdeauna recomandat să consultați un medic. Articolul nostru nu înlocuiește informațiile medicale.

Stoc 0
(21)
0

Gel pur aloe vera 99% - Bioearth

Pret
49.00 Lei
Stoc 0
(1)
0

DELISTAT Ulei esential de Eucalipt (eucaliptus globulus) din...

Pret
17.62 Lei
Stoc 0
(6)
0

DELISTAT Ulei esential de Tea Tree (melaleuca alternifolia)...

Pret
23.81 Lei
Stoc 0
(1)
0

DELISTAT Recipient airless cu pompita dozatoare si capac, 50...

Pret
5.95 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential de Rozmarin (Rosmarinus Officinalis), 10ml - Ancient...

Pret
23.48 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential de Cimbru (Thymus Vulgaris), 10ml - Ancient Wisdom...

Pret
23.48 Lei
-15%
(1)
0

Vitamina E naturala 400 UI, 60 cps gelatinoase - Vitaking

Pret
66.64 Lei
78.40 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Avem cu adevarat nevoie de suplimente pentru cresterea imunitatii? Conform oamenilor de stiinta de la Harvard Medical School, imunitatea dobandita (diferita…
0
0
Cum ai reactiona daca ti-am spune ca sanatatea sistemului nostru imunitar sta in puterea unor bacterii? Da, ai citit corect, unele bacterii sunt…
0
0
Sambucol® este încununarea multor ani de cercetare, iar eficacitatea sa a fost dovedită de numeroase studii clinice, pe parcursul a peste…
0
0
Aceste produse îndepărtează germenii de pe mâini mai eficient decât săpunul antibacterian sau cel obişnuit și nu necesită clătire,…
0
0
Cresterea imunitatii pe timpul iernii trebuie sa reprezinte una dintre activitatile de baza ale persoanelor care isi doresc sa se pazeasca de raceli,…
Foloseste MAJUSCULE