LIVRARE GRATUITA peste 150lei

ULEIURILE ESENTIALE: Tu cunosti beneficiile uluitoare ale acestora? Afla de ce trebuie sa le folosesti si cum!
0 Comentarii

ULEIURILE ESENTIALE: Tu cunosti beneficiile uluitoare ale acestora? Afla de ce trebuie sa le folosesti si cum!

Probabil majoritatea persoanelor au auzit despre uleiurile esentiale, dar putine sunt cele care cunosc cu adevarat beneficiile lor. De-a lungul anilor de utilizare, acestea au fost remarcate pentru eficienta lor in lupta cu diferitele boli, insa este foarte important sa stii cum trebuie aplicate. In cazul in care nu vei respecta intructiunile de utilizare, risti sa te confrunti cu diferite probleme de sanatate. De exemplu, acestea nu trebuie administrare copiilor cu o varsta mai mica de 12 ani, nici macar pentru un extern, acestia fiind destul de sensibili. Daca vrei sa aflii cele mai importante informatii pe scurt despre acest tip de produse, citeste in continuare.

 

1. Ce sunt uleiurile esentiale? Afla cele mai importante informatii despre acestea

 

Uleiurile esentiale sunt un extract din compusii aromatici ai unei plante. Avand in vedere ca pe planeta exista numeroase astfel de surse vegetale diferite, in functie de culori, arome, forme si marimi, acestea au un numar mare de compusi, cunoscuti sub numele de „uleiuri esentiale”. Acestea pot ajuta la prevenirea si lupta cu anumite afectiuni pe care oamenii le resimt. Fiecare persoana se confrunta cu diferite nevoi, iar uleiurile esentiale sunt extrem de versatile. In momentul de fata, exista o gama larga de unde poti alege uleiul potrivit tie. 

Probabil te intrebi cum sa il alegi pe cel potrivit si de buna calitate. In primul rand, trebuie sa ai in vedere ca uleiul sa fie produs din plante botanice certificare si extrase in perioada cea mai benefica. In momentul in care ai hotarat care este cel potrivit pentru tine, respecta cu strictete dilutia recomandata. Acestea trebuie diluate in prealabil, atat in cazul in care alegi sa le aplici pe piele, cat si daca le vei ingera. Ai grija ca acesta sa nu ajunga in zona ochiilor. In cazul in care s-a realizat acest contact, trebuie clatit foarte bine cu ulei vegetal, nu cu apa. De ce? Acestea nu sunt solubile in apa, motiv pentru care nu vei reusi sa le indepartezi. In acelasi mod trebuie sa actionezi si in cazul in care a fost aplicata o doza mult prea mare pe piele sau in cazul in care au aparut pete sau arsuri.

 

 

2. Care sunt beneficiile uleiurilor esentiale?

Uleiurile esentiale sunt folosite de mii de ani, iar in ultimul timp si-au castigat iar popularitatea in randul oamenilor, lucru care nu este de mirare, deoarece au multiple beneficii la nivelul sanatatii fizice, psihice si emotionale. 

Cum te pot ajuta acestea? In primul rand, echilibreaza nivelul hormonal. Daca ai astfel de probleme, trebuie sa il incerci pe cei de salvie, deoarece va regla nivelul de estrogen din organismul tau. Pe langa acest lucru, va ajuta si la scaderea cortizolului din corp, iar simptomele de depresie se vor diminua ca prin minune. Acestea sunt benefice si pentru cresterea imunitatii, avand proprietati antivirale. 

Uleiul de uraniu este recunoscut pentru stimularea sistemului imunitar. Un alt beneficiu este cresterea nivelului de energie. Majoritatea persoanelor se confrunta cu aceasta problema si aleg sa se improspateze cu o cana de cafea, lucru care nu da mereu roade. Secretul sta in uleiul esential  de menta, care ajuta la cresterea concentratiei de oxigen catre creier si micsorarea nivelului epuizarii. Pentru a beneficia de efectul acestuia, trebuia consumat timp de 10 zile.

 

 

3. Uleiul esential folosit in aromaterapie

Aromaterapia este stiinta utilizarii uleiurilor esentiale in scopuri terapeutice. Aceasta poate ajuta la tratarea: migrenelor, durerilor dentare, tuburarilor nervoase, turlburarilor de circulatie, respiratorii si digestive. 

Este o metoda terapeutica tot mai populara in ultimul timp datorita eficientei sale in nenumarate probleme de sanatate ce au legatura cu psihicul si nu numai. Cel mai cunoscut ulei folosit in aromaterapie este cel de lavanda, fiind recunoscut pentru beneficiile sale in relaxare. Conform unor studii stiintifice, lavanda poate ajuta oamenii sa aiba un somn mult mai bun. Pe langa acest lucru, reduce anxietatea si scade tensiunea arteriala, ritmul cardiac si temperatura corpului. 

Exista o gama larga de plante din care sunt create aceste surse de sanatate. Odata cu dezvoltarea domeniului medical si a celui cosmetic, uleiurile de acest tip au fost din ce in ce mai folosite in diverse modalitati si pentru o varietate bogata de produse, tocmai pentru multitudinea avantajelor sale. 

In plus, acum exista pe piata difuzoare, roll-on-uri si chiar diferite amestecuri si sinergii de uleiuri esentiale. Toate acestea pot fi folosite in scopuri medicale de catre toate persoanele carora nu le sunt interzise astfel de substante de catre medic.

Uleiurile esentiale sunt interzise femeilor insarcinate, deoarece pot provoca o nastere prematura. In acelasi timp, nici copiii cu o varsta mai mica de 12 ani nu trebuie sa le consume decat in cazul in care sunt sunt prescrise de un pediatru aromaterapeut.

 

In concluzie, uleiurile esentiale au efecte benefice dovedite stiintific atat asupra fizicului, cat si a psihicului. Important este sa alegi un produs 100% natural, pentru a beneficia din plin de avantajele acestora. 

 

sursa foto: shutterstock.com

Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Ulei esential de Melissa (Melissa Indicum) organic,...

Pret
21.69 Lei
Stoc 0
(2)
0

DELISTAT Ulei esential de Menta (mentha piperita) organic, 10...

Pret
30.90 Lei
Stoc 0
(1)
0

DELISTAT Ulei esential de Ylang-Ylang (cananga odorata) organic,...

Pret
52.68 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential de Menta (Mentha Piperita), 10ml - Ancient Wisdom...

Pret
24.53 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential pur de Tamaie (Boswellia Carterii), 10ml - Ancient...

Pret
83.69 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential de Lavanda fina, BIO, 5ml - Primavera

Pret
38.12 Lei
Stoc 0
(0)
0

Ulei esential de Menta, BIO Demeter, 5ml - Primavera

Pret
29.98 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Cauți un cadou deosebit de sărbatori? Alege unul din seturile noastre pentru îngrijirea completă și impresionează-i pe cei dragi. Dacă nu…
1
0
Ne-am umplut rafturile de multe produse delicioase. Le-am ales pe fiecare din dorința de a oferi produse bio de calitate superioară la cel mai mic preț…
2
0
Tot mai multi copii sunt diagnosticati cu intoleranta la gluten, arata ultimele studii si sondaje de specialitate. Asta inseamna o sumedenie de restrictii…
1
0
Painea se enumera printre cele mai consumate alimente, insa in zilele noastre, aceasta este lipsita de gustul de odinioara. Afla cum iti poti prepara…
1
0
Trăim într-o lume foarte agitată, iar valul de informații care ne lovește zilnic ne face să uităm anumite date importante. Oboseala, anxietatea…
Foloseste MAJUSCULE