LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Retinol, ce este si ce beneficii ofera, care sunt contraindicatiile si ce alternative naturale exista
0 Comentarii

Retinol, ce este si ce beneficii ofera, care sunt contraindicatiile si ce alternative naturale exista

Ce este retinolul

Retinolul este un ingredient popular, gasit in multe produse de frumusete, datorita proprietatilor sale de a reduce aparitia liniilor fine, a ridurilor si de a uniformiza aspectul tenului. Totusi, multe persoane pot experimenta sensibilitate si chiar iritatii, (mai ales) la aplicarea solutiilor cu retinol concentrat. Alte persoane prefera alternative naturale produselor farmaceutice.

Care sunt alternativele naturale la retinol

Pentru toate acestea exista mai multe optiuni, care pot fi incluse in produsele de ingrijire, sau pot fi aplicate ca atare, in stare pura:

  • Uleiul de macese - este bogat in antioxidanti si acizi grasi esentiali, care sustin reinnoirea celulara si reduc liniile fine si ridurile

  • Bakuchiol - considerat de specialisti retinolul natural, este un ingredient derivat din plante (babchi, originar din India), care a demonstrat beneficii identice cu ale retinolului, fara sa provoace iritatii ale pielii.

  • Vitamina C - este un puternic antioxidant care contribuie la luminozitatea tenului, reduce aparitia petelor maro si uniformizeaza aspectul tenului. Este, de asemenea, un promotor al sintezei colagenului, ceea ce se traduce intr-o fermitate sporita a pielii.

  • Niacinamida: o alta demunire pentru bine cunoscuta vitamina B3, solubila in apa, reduce aspectul ridurilor, imbunatateste textura pielii si confera luminozitate.

  • Ceaiul verde: este bogat in antioxidanti si ajuta la protectia pielii impotriva radicalilor liberi si a stresului oxidativ, pentru un aspect intinerit al tenului.

  • Peptidele: sunt lanturi scurte de amino acizi care stimuleaza productia de colagen si imbunatatesc aspectul ridurilor Ingredientele naturale sunt la fel de eficiente si rapide ca retinolul si pot fi o alternativa buna pentru cei cu piele sensibila sau care doresc sa faca alegeri naturale.

Ce este Bakuchiol

Bakuchiol este un igredient derivat din plante care a inceput sa castige in popularitate ca o alternativa 100% naturala la retinol. Este extras din frunzele si semintele plantei Psoralea corylifolia, nativa in India si folosita de secole in medicina ayurvedica.

Unul din principalele beneficii ale bakuchiolului este ca a dovedit aceleasi efecte cu ale retinolului in ceea ce priveste atenuarea ridurilor, fara a produce insa iritatii ale pielii, cum este cazul retinolului la persoanele cu ten sensibil. De altfel, un studiu publicat de British Journal of Dermatology arata ca bakuchiol este la fel de eficient ca retinolul in ceea ce priveste: imbunatatirea aspectului liniilor fine si ridurilor, uniformizarea tonului pielii, elasticitatea.

Bakuchiolul are de asemenea proprietati antioxidante si antiinflamatoare, care protejeaza pielea de efectele daunatoare ale radicalilor liberi si de stresul climatic, prevenind inflamatia si roseata pielii. Tototdata, bakuchiol a dovedit beneficii in fortificarea barierei naturale de protectie a pielii, ceea ce conduce la o mai buna hidratare a tesuturilor si la un aspect intinerit.
Bakuchiol este cercetat pentru proprietățile sale excelente de înfrumusețare a pielii, cu o putere antioxidantă puternică, curăță petele  pielii cauzate de expunerea la mediu și are un efect pronunțat de calmare asupra pielii. Bakuchiol poate reduce, de asemenea, aspectul liniilor fine și al ridurilor, motiv pentru care producătorii de produse de îngrijire și înfrumusețare îl utilizează in ultima perioada în formulele cosmeticelor anti-age premium.  Bakuchiol este considerat un ingredient mai sigur decât multe alte ingrediente similare, cum ar fi BHA, AHA sau retinolul.

Efectele de îngrijire a pielii Bakuchiol

Cele mai recente cercetări arată că utilizarea formulelor care conțin Bakuchiol are multe beneficii pentru îngrijirea pielii și este potrivit pentru toate tipurile de ten. Evaluat ca un ingredient sigur care aduce multe avantaje îngrijirii pielii, oferă efecte imediate asupra aspectului tenului. Bakuchiol este văzut ca o alternativa egală retinolului ca efect anti-îmbătrânire. Unele efecte importante de îngrijire a pielii ale Bakuchiol includ:

Incetineste procesul de îmbătrânire

Bakuchiol are capacitatea de a stimula regenerarea celulelor pielii prin producția rapidă de colagen și elastină. Elasticitatea pielii este îmbunătățită semnificativ, rezultând un aspect luminos și tineresc.

Reduce secreția de sebum în exces

Antioxidant

Alături de alte ingrediente de îngrijire din lista ingredientelor benefice pentru piele, Bakuchiol are și capacitatea de a proteja pielea împotriva efectelor provocate de soare și alți factori care afectează bariera naturala pielii.

Calmează pielea

Retinolul este un compus mai agresiv, utilizarea retinolului poate afecta suprafața dermei cu posibile reacții precum descuamările și uscăciunea pielii.  Bakuchiol este sigur, nu provoacă afecte adverse, acesta acționează rapid și cu blândețe și este potrivit tuturor tipurilor de piele.

Reduce petele maro

Studiile care investighează efectele anti-age au arătat că Bakuchiol poate reduce semnificativ petele maronii de pe piele. Acest ingredient activ previne producerea de melanina, sursa petelor maro. Studiul din revista Bioscience, Biotechnology, and Biochemistry a demonstrat că Bakuchiol este mai eficient în prevenirea melasmei decât arbutina.

Combate radicalii liberi

Bakuchiol este, de asemenea, un antioxidant. Funcționează pentru a proteja pielea de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Studiul publicat în revista medicală Planta Medica a arătat că Bakuchiol poate preveni oxidarea acizilor grași naturali din piele. Acești acizi grași includ squalan, acid sebacic, acid linoleic și colesterol. Când acești acizi sunt oxidați, pun presiune pe pereții celulari, provocând umflături. Pe termen lung celulele afectate se sparg și se necrozează astfel regenerarea nu mai este posibila. Datorită capacității de a preveni oxidarea, Bakuchiol are un efect și mai puternic decât vitamina E, un antioxidant comun în cosmeticele moderne.

Reduce acneea inflamatorie

Ingredientele care se găsesc in frunzele si semințele plantei Psoralea Corylifolia despre care vorbim pot reduce semnificativ inflamația si acneea de pe piele după o utilizare de doar 6-8 săptămâni. Se pot observa cu ușurință că efectele de înfrumusețare a pielii ale Bakuchiolului și Retinolului sunt similare. Sinergia acestor două ingrediente ne va ajuta să luăm mai ușor decizia de a alege Bakuchiol sau Retinol PCA pentru îngrijirea delicată a tenului.


Cum să utilizați Bakuchiol în rutina de îngrijire a pielii

Pentru ca Bakuchiol să își maximizeze eficacitatea, puteți consulta următorii pași:

• Pasul 1: Curăță pielea

Mai întâi trebuie să vă curățați tenul cu demachiant și demachiant special pentru pielea dvs., îndepărtând murdăria, uleiul și machiajul, astfel încât pielea să fie curată.

• Pasul 2: Echilibrează pielea

După curățare, reechilibrează umiditatea și pH-ul pielii cu un toner fără alcool. Puteți folosi mâinile pentru a vă mângâia ușor fața sau puteți înmuia pe un tampon de bumbac pentru a aplica ușor. Aceasta este și o modalitate eficientă de a curăța din nou pielea.

• Pasul 3: Folosiți Bakuchiol

Folosiți crema preferată pe baza de Bakuchiol , luați o cantitate de mărimea unui bob de mazăre și întindeți ușor pe fața, puteți aplica niște bătăi ușoare pentru ca substanțele nutritive să fie absorbite rapid în piele. După 10 minute treceți la următorul pas de îngrijire a pielii.

• Pasul 4: Crema hidratanta

După ce ați lăsat crema cu Bakuchiol să pătrundă în piele, următorul pas este folosirea unei creme hidratante, care acționează ca o membrană de protecție menținând pereții celulari umezi si care ajută nutrienții să nu se „evapore”.

• Pasul 5: Folosește protecție solară în timpul zilei

Dacă folosești Bakuchiol în timpul zilei, aplică o cremă de protecție solară, cremele cu FPS mineral creează un strat protector astfel încât radiația solară sa nu afecteze efectul benefic al ingredientelor anti-age

Comparație între Bakuchiol și Retinol

Aceste două ingrediente active au efecte similare. Cu toate acestea, cele două au însă niște diferențe distincte. Să aruncăm o privire la avantajele și dezavantajele Bakuchiolului în comparație cu Retinol.

Retinolul este un ingredient care acționează prin stimularea regenerării celulare, stimulând producția de colagen pentru rejuvenarea tenului. Îndepărtarea celulelor moarte și  înlocuirea cu altele noi poate avea efecte puternice: iritații , descuamări chiar și acnee.

Bakuchiol stimulează un nivel de generare de colagen ridicat pentru a îmbunătăți și a preveni îmbătrânirea pielii. Dar, spre deosebire de Retinol, Bakuchiol acționează prin stimularea acțiunii mitocondriilor în celule care duce la creșterea proliferării celulelor noi, pentru a proteja proteinele și lipidele din piele. Acest lucru oferă Bakuchiol avantajul că nu provoacă efecte secundare și poate fi folosit pe pielea sensibilă, îmbătrânită. Unul dintre cele mai mari avantaje ale Bakuchiol este că acest ingredient poate apărea în produsele de îngrijire a pielii destinate femeilor însărcinate și care alăptează, dar retinolul nu poate.


Potrivit dr. Jennifer Cwalk de la Union Square Laser Dermatology, care a publicat în The British Journal of Dermatology  un articol care menționează că nu există nicio diferență în reducerea eficientă a ridurilor sau îmbunătățirea pigmentării între aceste 2 ingrediente. Cu toate acestea, Bakuchiol are avantajul de a nu provoca iritații pielii în timpul utilizării. Deci, care sunt ingredientele care pot fi folosite pentru pielea sensibilă?

În timp ce retinolul este vulnerabil la radiațiile solare, se recomandă utilizarea lui numai noaptea în timp ce Bakuchiol este un antioxidant care poate proteja pielea împotriva radiațiilor solare, așa că poate fi folosit atât ziua, cât și noaptea.

Deși cu utilizări similare, fiecare din ingredientele la care se referă acest articol au avantaje și dezavantaje. . Prin urmare, pentru ca fiecare dintre aceste componente să își maximizeze beneficiile, ar trebui să vă cunoașteți bine pielea si care este nivelul de sensibilitate a acesteia.

Bakuchiol poate fi utilizat de femeile însărcinate și care alăptează?

Aceasta este o problemă pe care majoritatea femeilor trebuie să se întrebe înainte de a utiliza Bakuchiol. În prezent, nu există studii care să arate efecte secundare nedorite ale acestui ingredient. Cu toate acestea, pentru că Bakuchiol este un ingredient activ nou, avem încă nevoie de o mulțime de informații științifice pentru a dovedi acest lucru. De aceea, dr. Nazarian de la Schweiger Dermatology Research Group sfătuiește că femeile însărcinate au cele care alăptează ar trebui să evite utilizarea pentru a vă asigura de siguranța utilizării Bakuchiol

 De acum înainte, pe lângă Retinol, ați găsit un alt ingredient indispensabil pentru îngrijirea pielii


Recomandarile medicilor dermatologi

In ansamblu, bakuchiol este o altenativa naturala promitatoare la retinol, care poate oferi multe dintre beneficii, fara potentialul iritant pe care retinolul il are in cazul unor persoane. Totusi, este important sa consulatati un dermatolog atunci cand decideti ingredientele pentru rutina de ingrijire, indiferent ca inclinati catre alegeri naturale sau de sinteza.  

(6)
0

Crema de zi antirid fermitate cu acid hialuronic si bakuchiol,...

Pret
128.58 Lei
(0)
0

Crema de noapte antirid fermitate cu acid hialuronic si bakuchiol,...

Pret
137.49 Lei
(1)
0

Crema de zi iluminatoare cu vitamina C si niacinamida, FPS20...

Pret
45.90 Lei
-25%
(0)
0

Serum regenerant antioxidant cu vitamina C si coenzima Q10,...

Pret
30.00 Lei
40.00 Lei
(1)
0

Serum cu acid hialuronic si argan pentru ten matur, uscat, HYA...

Pret
31.00 Lei
-20%
(0)
0

Crema de zi iluminatoare Glow by Nature, vitamina C si coenzima...

Pret
93.71 Lei
117.14 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
1
0
Răspuns: NU! The End. Studii ștințifice, opinii pro și contra După ce m-am documentat juma de zi pe tema asta, urmărind clipuri pe youtube…
0
0
Igiena intima este un subiect sensibil, dar foarte important, care vine la pachet cu o multime de beneficii, daca este tratat cu responsabilitate. Orice…
0
0
Exfolierea corpului acasa este o procedura deloc complicata, ce are numeroase beneficii pentru sanatatea pielii, atat timp cat se face corect. De ce are…
0
0
Desi este iubit de catre toti, Soarele nu aduce numai zambete si voie buna atunci cand isi face aparitia. Din cauza radiatiilor ultraviolete pe care le…
1
0
Secretul unei pieli sanatoase si stralucitoare este o rutina riguroasa de curatare. In fiecare zi, tenul tau este afectat de diferiti factori precum machiajul…
Foloseste MAJUSCULE