TRUE NATURAL!

Poti face unghiile sa-ti creasca mai repede?
0 Comentarii

Poti face unghiile sa-ti creasca mai repede?

Răspuns: NU! The End.

Studii ștințifice, opinii pro și contra

După ce m-am documentat juma de zi pe tema asta, urmărind clipuri pe youtube în care fete cu unghii lungi acrilice ne învață să băgăm unghiile în ulei de cocos ca să ne crească în 5, 3 sau chiar 2(!!) zile cât paloșul lui Făt Frumos, am decis să fac și eu un un video de 2h30m în care, vă spun că NU. E hai, că nu sunt chiar atât de sadică! Iar uleiul de cocos (și nu doar el) chiar e minunat pentru unghii, pentrru sănătatea și frumusețea lor. Dar cam atât.

Nu există metode dovedite științic pentru creșterea rapidă a unghiilor, însă există suficiente remedii pentru a îmbunătăți aspectul și sănătatea lor. Iar unghiile sănătoase nu se rup. Deci cresc. Și ajung lungi. Ia uite, mă, că se poate! Dar mai indirect, așa. Și cu multă răbdare.


Facts & figures


  • Unghiile cresc în medie cu 3,47mm pe lună - dacă se întâmplă să piezi o unghie o primești înapoi în aproximativ jumătate de an.
  • Unghiile de la mâna dominantă cresc mai repede, la fel cum fac și cele de la degetele mai lungi.
  • Unghiile cresc mai mult ziua și în timpul verii
  • Unghia degetului mic crește mai încet.
  • Rata de creștere a unghiilor este mai mare în tinerețe și descrește treptat cu vârsta. Schimbarea ar fi corelată cu circulația sângelui, care scade cu înaintarea în vârsta.
  • Schimbările hormonale par a afecta rata de creștere a unghiilor, în ambele sensuri (în pubertate și sarcină cresc mai repede, în timpul alăptării cresc mai încet)
  • Starea generală de sănătate influențează creșterea și sănătatea unghiilor, o serie de boli cronice fiind asociate cu simptome la nivelul unghiilor (lupus, diabet, tiroidită, boli de ficat sau rinichi etc.) Dacă simțiți că unghiile vă cresc neobișnuit de lent - sau aveți decolorare sau alte simptome - discutați cu medicul, pot fi semne de deficiențe nutriționale sau o altă afecțiune subiacentă.

  • Cum stimulăm creșterea sănătoasă a unghiilor

    Suplimente alimentare. Pe primul loc este biotina, care, conform acestui studiu (https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17763607/) întărește unghiile fragile, făcându-le mai puțin probabil să se rupă sau să se exfolieze, astfel încât să puteți avea unghiile mai lungi, după ce luați suplimentul în mod regulat. Alte vitamine și nutrienți cu rol în creșterea sănătoasă a unghiilor sunt: vitamina B9 și B12, fierul, magneziul, proteinele de calitate din alimentație și acizii grași Omega 3. Unghiile uscate, casante, cu șanțuri verticale, concave, pigmentate pot indica una sau mai multe deficiențe nutrționale.

    Ce produse de manichiură sunt recomandate pentru creșterea unghiilor

    Folosiți lac întăritor de unghii, însă pe perioade limitate de timp. Deși acestea întăresc patul unghiei și reduc ruperea, folosite timp îndelungat pot avea efect contrar. Evitați să folosiți lacuri care conțin formaldehidă sau formalină

    Evitați unghiile false și lacurile de unghii toxice care fragilizează unghia și o predispun la rupere. Orientați-vă spre oje cu formulă (cel puțin) 5-free, fără formaldehide, toluen, xylene, ftalati, camfor.

    Acordați atentie igienei și îngrijirii unghiilor. Folosiți o unghieră igienizată pentru a le scurta regulat, o pilă moale, nonagresivă, tăiați sau împingeți cuticula cu un bețișor de bambus.

    Încercați să renunțați la dizolvantul de lac de unghii cu acetonă, care este extrem de agresivă cu unghiile și le usucă aproape instantaneu - de aici rezultă ruperea, exfolierea. Folosiți un dizolvant fără acetonă, care poate face același lucru cu mai puține efecte adverse.

    Poate cel mai important pas - nu uitați să hidratați! Folosiți zilnic un ulei pentru cuticule și unghii, dar și tratamente mai complexe o dată pe saptămână.

    Rețetă tratament pentru unghii lungi frumoase și sănătoase

    Puteți cumpăra un ulei gata preparat, însă vă rog fiți foarte-foarte atente la ingrediente. Sunt o gramadă de așa zise ”uleiuri” sau tratamente care conțin în realitate foarte puțin ulei și în rest ingrediente care-ți vor face unghiile mai nefericite. Un astfel de produs ar trebui să conțină exclusiv uleiuri și amestecuri de uleiuri naturale (jojoba, ricin, migdale, argan, cocos, măsline etc). eventual biotină sau vitamina E (tocopherol), poate chiar un ulei esențial sau componente ale acestuia. Dacă identificați altceva și nu sună a ce-am zis mai sus, verificați pe google, sunt suficente baze de date cu ingrediente. Un bun indicator al calității este prețul: un produs care înglobează un mix din toate minunile astea de uleiuri nu poate costa 10 ron. Tot un indicator de top este primul ingredient din lista INCI, cu alte cuvinte baza în care sunt adăugate celelalte ingrediente, în proporții mult mai mici. Dacă acesta este un ulei mineral (paraffinum liquidum), aș zice pas.

    O altă variantă este să folosiți pur și simplu un ulei vegetal: jojoba este absolut minunat pentru cuticule, ricinul și cocosul întăresc unghia, arganul hidratează excelent.

    Pentru un tratament pe care să-l faceți săptămânal și care vă va ajuta să vedeți semne clare de îmbunătățire a aspectului unghiilor, vă recomand un mix de ulei de argan și zeamă de lămâie în proporții egale și scufundați unghiile minim 15 minute. Dacă nu aveți ulei de argan, puteți face același lucru cu uleiul de cocos, însă arganul e minunat de ținut în casă și folosit pe piele sau păr

    Dacă vreți să vă faceți în casă propriul ulei de unghii și cuticule, uite o rețetă simplă:

    A

    Ulei de Jojoba/cocos

    3 ml

    A

    Ulei de Tea Tree

    5 picături

    A

    Ulei de Argan / Ricin

     5 ml

    A

    Ulei esential de Lamâie / Portocala/Lavanda

    5 picături

    A

    Vitamina E

     3  ml

    Într-un recipient curat se adaugă uleiurile Vegetale. După ce se omogenizează compoziția, se adaugă pe rând Vitamina A și uleiul esențial ales. Se utilizează sticla cu pensula pentru unghii, în care se toarnă conținutul.

    Aplicare: Se utilizează pensula pentru aplicare zilnică. Se recomandă agitarea recipientului înainte de fiecare utilizare, pentru a omogeniza conținutul.

    Surse:

    https://www.healthline.com/nutrition/vitamins-for-nails#TOC_TITLE_HDR_5

    https://www.webmd.com/beauty/features/can-you-make-fingernails-grow-faster#1

    https://www.elle.com/uk/beauty/nails/a19686863/how-to-make-your-nails-grow-longer-stronger/


    Un articol original Bianca Iordan

    Fondator Prova.ro

     

    (6)
    0

    Dizolvant natural pentru lac de unghii, fara acetona - Benecos...

    Pret
    26.00 Lei
    Stoc 0
    (6)
    0

    Lac baza Incredible Gel - Wibo

    Pret
    18.61 Lei
    Stoc 0
    (6)
    0

    Top coat Incredible Gel - Wibo

    Pret
    23.25 Lei
    Stoc 0
    (3)
    0

    Tratament hidratant pentru unghii cu proteine din lapte si Calciu...

    Pret
    18.61 Lei
    Stoc 0
    (3)
    0

    Tratament SOS pentru unghii fragile, baza si top coat - Wibo

    Pret
    18.61 Lei
    Stoc 0
    (1)
    0

    Tratament complet pentru unghii 9 in 1, Argan Power - Wibo

    Pret
    22.54 Lei
    Stoc 0
    (2)
    0

    Lac intaritor pentru unghii cu praf de diamant, Diamond Hard...

    Pret
    18.61 Lei
    Stoc 0
    (2)
    0

    Serum pentru unghii si cuticule cu apa termala, miere si cheratina...

    Pret
    21.25 Lei
    Alte știri care te-ar putea interesa
    0
    0
    Există o legătură strânsă între nutriție și erupțiile acneice. Deși relația între cele două a fost ignorată mult timp, studiile…
    0
    0
    Daca vrei sa afli care sunt cele mai bune absorbante de pe piata, este important sa consulti un top care sa-ti ofere informatiile de care ai nevoie pentru…
    0
    0
    Exfolierea corpului acasa este o procedura deloc complicata, ce are numeroase beneficii pentru sanatatea pielii, atat timp cat se face corect. De ce are…
    0
    0
    Dermatita seboreica este o afectiune foarte serioasa, care nu trebuie lasata sa treaca de la sine. Persoanele care prezinta o piele afectata sunt, de…
    0
    0
    Dintii reprezinta una dintre oglinzile principale ale fiintei tale, fiind cei care se observa primii atunci cand vorbesti, zambesti sau razi. Cand acestia…
    Foloseste MAJUSCULE
    Emilia 2023-04-18

    Recomandate