LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Tot ce trebuie sa stii despre untul de shea: beneficii, utilizare, pareri, retete
1 Comentarii
+ 1 more

Tot ce trebuie sa stii despre untul de shea: beneficii, utilizare, pareri, retete

Publicat 2019-10-07 | 11:49:32

Când cauți cele mai hidratante creme care-ți pot oferi protecție de frig și vânt în perioada rece, ia în calcul ca uneori cele mai simple si mai naturale solutii pot fi chiar la îndemână.
Dacă ai mâinile uscate de la frig, de exemplu, vei descoperi că nu există nimic mai hidratant și mai reparator decât untul de shea. Folosește-l înainte de culcare în cantitati generoase, sau aplică-l moderat de mai multe ori pe parcursul zilei și vei observa cum pielea mainilor se calmează rapid, roșeala și senzația de uscăciune sau usturime dispar. Nu ai nevoie de creme costisitoare, cu ingrediente discutabile și uneori lipsite de eficiență. Un singur ingredient brut, nerafinat, poate rezolva multe probleme cu care pielea se confruntă (și asta nu numai în sezonul rece!)

Untul de shea este un produs pe care îl poți folosi efectiv din cap până în picioare, tratând în egala masură buzele uscate sau calcâiele crăpate! Și pentru că piața este plină de oferte de unt de shea, ca să-ți putem face niște recomandări cum să alegi cele mai bune produse, ne-am documentat din mai multe surse și iată mai jos ce am aflat.    

Untul de shea este extras din fructele arborelui african de shea și are multiple întrebuințări. Este folosit pentru tratarea pielii uscate, a petelor roșii, decolărări ale pielii, cicatrici și riduri, eczeme, psoriazis, dermatite atopice sau iritații de scutec la bebeluși, pentru atenuarea vizibilă a vergeturilor din timpul sarcinii etc. Unicitatea untului de shea (karite) este dată de conținutul bogat în vitamine (A, E, F) dar mai ales de concentrația ridicată de acizi grași precum acidul stearic și oleic, două substanțe indispensabile epidermei, care ajută la menținerea unui nivel optim de hidratare, oferind astfel elasticitate sporită pielii.

Ca să te asiguri că ai parte de toate aceste beneficii, trebuie să alegi un unt de shea nerafinat, obținut prin metode 100% naturale - în felul acesta untul de shea își păstrează proprietățile și conținutul în vitamine intacte. Dacă untul are și certificări bio-organice și Fairtrade, este cu atât mai bine!

De ce este important ca untul de shea să fie certificat organic? Pentru că asta înseamnă ca un organism independent a făcut ceea ce ție nu îți este la îndemână -  a verificat riguros și procesul de producție, și materia primă, și solul pe care a fost cultivată plantația, și procesul de ambalare - absolut tot ce este necesar ca să ai certitudinea ca produsul este 100% pur, fără urme de substanțe chimice dăunătoare pielii.

Certificarea Fairtrade te asigură ca persoanele din comunitățile sărace ale Africii care sunt angajate în producția untului de shea sunt remunerate corect pentru munca lor - un lucru important în ziua de azi, când exploatarea omului de către om îmbracă cele mai luxoase haine, fără să ne dea de gândit că în spatele lucrurilor frumoase pe care le cumpărăm stau forme de sclavie modernă.

Cum deosebești untul de shea nerafinat de cel rafinat?

În primul rând, sunt diferențe de aspect: untul nerafinat este gălbui, nu are un aspect fin, ci unul brut, iar dacă nu este presat într-un recipient, îl găsești sub formă de "bulgărași". El se topește în contact cu pielea și devine cremos si ușor de întins. Are un miros caracteristic, greu de confundat, care poate fi descris cu arome ca de afumat sau de pământ.

Untul de shea rafinat are proprietăți emoliente, însă nu aduce pielii beneficiile extraordinare ale untului nerafinat. Cel rafinat este ușor de recunoscut, fiind alb și cremos. De multe ori, în procesul de refinare, untului de shea îi este eliminat și mirosul natural (dezodorizare). 

Cum se folosește untul de shea?  

Untul de shea se poate folosi pe ten, corp sau păr, simplu sau în combinație cu alte unturi (mango, cacao etc.) sau uleiuri 100% naturale (măsline, jojoba cocos etc). Îți poti prepara un amestec de unturi și uleiuri acasă, încălzindu-le pe toate la bain-marie - atenție, la foc mic și doar până se înmoaie și reușești să le amesteci ușor, pentru a nu le afecta proprietățile. De asemenea, îi poți conferi diverse arome (dar și proprietăți benefice)  prin adăugarea câtorva picături de uleiuri esențiale.

Pentru piele : se încălzește în palme o cantitate mică și se masează pe pielea curată, până la absorbția completă. Poate fi folosit ca o cremă hidratantă, de îngrijire, ca tratament pentru atenuarea simptomelor de dermatită atopica, pentru vindecarea sau prevenirea iritației de scutec la bebeluși, pentru prevenirea vergeturilor în timpul sarcinii, pentru a preveni și ameliora ridurile, pentru a repara călcâiele crăpate sau mâinile uscate, pentru a proteja mameloanele de ragade în timpul alăptării. Poți chiar să îl folosești ca mască pentru hidratarea pielii foarte uscate, aplicându-l în strat gros pentru 15-20 min. ( surplusul se poate îndepărta ulterior ).

Pentru păr: ca o mască reparatoare, se aplică pe toata lungimea părului cu 30 minute înainte de baie.  

Unde găsești unt de shea la cel mai bun raport preț - calitate

După ce am testat mai multe tipuri de unt de shea din piață, recomandarea noastră merge către untul de shea Akoma.

Akoma produce doar unt de shea nerafinat, la o cooperativă din Ghana fondată în 2006, care îi ajută pe membrii cei mai vulnerabili ai comunității (femei, copii, bătrâni) să supraviețuiască săraciei prin aceste activități: culesul și procesarea nucilor de shea și producția și vânzarea untului de shea. Cooperativa are certificare organică de la Soil Association, unul dintre cele mai riguroase organisme de certificare, cu sediul în UK, dar și certificare Fairtrade.

Untul de shea nerafinat organic Akoma este disponibil în cantități foarte variate, de la 50g pentru cei care nu cunosc produsul și vor să-l încerce, până la 1kg, pentru cei care-l folosesc inclusiv în prepararea cosmeticelor homemade sau în rețetele de săpun natural.

Testimoniale unt de shea nerafinat

Iată mai jos câteva păreri reale ale clienților care au folosit untul de shea Akoma de-a lungul timpului: 

Elena  2018-02-24  

Este o minune a naturii acest unt! Este extraordinar de bun pentru piele si par. Cand folosesc masca de par cu unt de shea (in combinatie cu alte uleiuri.. de susan, migdale dulci, jojoba, cocos si topit la bainmarie) parul are mai mult volum, aspect sanatos si luciu deosebit. Multe persoane se sperie de faptul ca untul de shea este lipicios si le este teama ca nu vor putea sa curete scalpul si parul cu sampon. Eu folosesc sampon organic Urtekram (cu cocos) sau sampon 100%Pure (pt stralucire) dar este ff bun si cel cu brusture si neem ... am nevoie de 2 samponari si gata. In plus, untul de shea regleaza secretia de sebum. Face minuni si pentru ten/piele. Hidrateaza bine si protejeaza. Pielea este cel mai mare organ al omului.. deci este fff important ce punem pe piele. Este foarte important sa renuntam DEFINITIV la sampoanele chimice din comert, la gelurile de dus pline de chimicale si parabeni tot din comert.. la vopselele chimice care "ajuta" la chelire. Natura ne ofera tot, absolut tot. De cand am trecut la produse organice, nici nu mai imi cade parul, nici nu mai mi se despica varfurile.. pur si simplu ma simt bine in pielea mea. Recomand acest unt din toata inima; tenul/pielea/parul va va multumi!  

Raluca  2017-01-22  

Este singurul produs care ma ajuta sa alaptez fara durere. Am a facut o dermatita la sani in timpul alaptarii si am fost la 3 medici dermatologi care m au pus sa dau foarte multi bani pe creme fara folos si care la final mi au recomandat inatarcarea la un bebelus de 4 luni pt a putea face tratament cu cortizon. Cu acest unt reusesc sa alptez fara durere. Eczema este in continuare dar nu se mai usuca pielea si nu mai crapa deloc. Extraordinar pt dermatita.  

Camelia 2019-03-19
Eu am tenul sensibil și uscat, acest produs îmi ajuta foarte mult pielea sa se hidrateze, am să îl utilizez și în combinație și cu uleiuri de jojoba, migdale, într-adevăr după părerea mea este extraordinar și benefic pt pielea uscata iar mirosul este plăcut, mie una îmi place foarte mult.

Guvir Valentina 2012-11-20

Ieri mi-am facut pentru prima data o masca de par din unt de shea. Dupa spalare parul meu avea mai mult luciu si parea mai sanatos. Azi am preparat o crema de fata din cateva ingrediente organice printre care si unt de shea si abia astept s-o folosesc.

Magda 2012-09-17

L-am folosit exclusiv ptr piele si sunt fff multumita, hidrateaza excelent, dupa dus pielea ramane la fel de catifelata, chiar daca nu il utilizez zilnic.  

Bianca  2013-06-26 C

Calitate foarte buna, livrare prompta! recomand untul de shea Akoma tuturor celor cu probleme dermatologice. Mai ales in combinatie cu gelul de aloe vera 99%. Veti uita de alte creme agresive pentru piele! Eu am psoriazis de 13 ani si nu mai folosesc altceva de cand am descoperit unturile vegetale naturale. Reusesc sa-mi hidrateze si sa-mi ajute pielea sa se vindece mult mai frumos. Incercati si untul de aloe vera, cocos, masline, merita! Sa fiti sanatoase si frumoase!

Mihaela 2012-04-04

Este supeeeeer! Fetita mea are dermatita atopica si chiar i-au trecut eczemele de la el. Merita incercat. Am mai luat unul de pe piata dar nu se compara. Pe langa asta, acela nu facea chiar nimic.

Stoc 0
(30)
0

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare - refill 125g

Pret
37.26 Lei
Stoc 0
(21)
0

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare - refill 300g

Pret
61.96 Lei
Stoc 0
(5)
1

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare - refill 1 kg

Pret
162.84 Lei
Stoc 0
(2)
0

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare - refill 50g

Pret
26.22 Lei
Stoc 0
(0)
0

Unt organic de shea nerafinat Akoma Skincare, ambalaj deteriorat...

Pret
21.86 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Fiind delicata, pielea din zona intima necesita ingrijire speciala. Din cauza factorilor precum transpiratia, epilarea si secretiile specifice, igiena…
0
0
Cresterea imunitatii pe timpul iernii trebuie sa reprezinte una dintre activitatile de baza ale persoanelor care isi doresc sa se pazeasca de raceli,…
0
0
Cu puterea naturală de vindecare a uleiurilor esențiale prețioase, PRIMAVERA acționează în armonie cu oamenii și natura. Vezi toate…
0
0
Probabil majoritatea persoanelor au auzit despre uleiurile esentiale, dar putine sunt cele care cunosc cu adevarat beneficiile lor. De-a lungul anilor…
0
0
Alimentele ingerate traversează tractul digestiv, iar prin procesul de digestie sunt transformate în glucide, acizi grași și aminoacizi, substanțe…
Foloseste MAJUSCULE