LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Igiena intima - De ce este importanta, cum se face corect si ce produse sunt potrivite pentru mentinerea sanatatii intime!
0 Comentarii

Igiena intima - De ce este importanta, cum se face corect si ce produse sunt potrivite pentru mentinerea sanatatii intime!

Fiind delicata, pielea din zona intima necesita ingrijire speciala. Din cauza factorilor precum transpiratia, epilarea si secretiile specifice, igiena este necesara pentru evitarea mai multor probleme de sanatate. In timp ce multe persoane sunt constiente de importanta ei, putine sunt cele care o fac intr-adevar corect. Daca esti de parere ca inca nu detii toate informatiile despre acest subiect, in randurile urmatoare gasesti mai multe informatii despre igiena intima la femei si barbati.

1. De ce este importanta igiena intima

Igiena intima este o parte esentiala a vietii de zi cu zi, care solicita o abordare mai blanda decat celelalte procese de curatare la care corpul este supus. De ce este importanta igiena feminina? Ei bine, ea ajuta la prevenirea infectiilor, mancarimilor, eruptiilor cutanate si la o viata intima satisfacatoare, in timp ce igiena masculina este vitala pentru a preveni mirosul neplacut si bolile cu transmitere sexuala.

Datorita progreselor tehnologiei si cercetarilor moderne, in prezent multe produse de igiena intima care sunt proiectate pentru a fi utilizate pe parti sensibile ale corpului, cum ar fi organele genitale, permitand o curatare eficienta. Acest lucru este important pentru zona intima, care are nevoie de un anumit tip de tratament. 

De exemplu, vaginul are un nivel acid scazut datorita bacteriilor lactobacile si, prin urmare, necesita un produs de ingrijire bland, care nu irita si nu afecteaza nivelul pH-ului. 

Concret, ce poti face pentru a iti mentine sanatatea zonei intime? Vezi raspunsul in randurile care urmeaza!

1.1. Sfaturi esentiale pentru igiena corecta la femei: factorii care afecteaza sanatatea intima


In ceea ce priveste igiena intima la femei, este vital sa retii sa nivelul pH-ului este mai scazut la menstruatie, ceea ce inseamna ca zona organelor genitale este mai predispusa la infectii in acea perioada. Pentru a evita potentialele probleme, specialistii recomanda purtarea unei lenjerii din bumbac care permite pielii sa respire, schimbarea regulata a absorbantelor (este recomandat sa le schimbi la 2-4 ore) pentru a preveni raspandirea bacteriilor si evitarea curatarii zonei cu jet de apa. 

Factorii care afecteaza sanatatea intima a femeilor

Igiena feminina este afectata de diversi factori, inclusiv de modificarile hormonale, menstruatie, boli, sarcina, activitatea fizica si tipul de lenjerie purtata. In timpul menstruatiei, utilizarea tampoanelor timp indelungat poate duce la infectii, mancarimi sau miros neplacut. Aceleasi consecinte le pot avea si scurgerile vaginale. De asemenea, slabirea muschilor vaginali in timpul sarcinii si nasterii pot afecta, de asemenea, sanatatea intima a femeilor.

Curatarea regulata a zonei genitale, inclusiv a anusului, este esentiala. Cu toate acestea, expertii spun ca aceasta sa se faca cu masura. Dusul vaginal este inutil si nociv pentru ca afecteaza bariera protectoare a vaginului, ceea ce il face vulnerabil la infectiile bacteriene. Produsele de igiena intima, in special cele care nu contin iritanti precum parfum sau alcool, se folosesc zilnic, sustin ginecologii. 

Unele femei deranjate de secretiile vaginale tind sa apeleze la igiena intima interna, in speranta ca ele vor disparea. Specialistii avertizeaza ca aceste scurgeri fac parte din procesul de auto-curatare al vaginului si nu doar ca tin infectiile la distanta, dar actioneaza si ca lubrifiant natural. 

1.2. Reguli de baza pentru o igiena intima corecta la barbati

Si in cazul barbatilor exista reguli de igiena intima. Expertii recomanda acordarea unei griji speciale zonei dupa antrenamentele din sala de forta si, mai ales, dupa contactul sexual. 

Transpiratia si bacteriile sunt unii dintre factorii care contribuie la degradarea sanatatii intime masculine. Lenjeria mulata, materialul ei, poate mentine umezeala care duce la neplaceri precum mancarimi, miros neplacut si iritatii. Mai mult, igiena intima precara poate fi cauza diverselor infectii cu transmitere sexuala.

De aceea, spalarea dupa un contact sexual este o buna, obligatorie, practica. Curatarea zonei de sub preput este importanta pentru a scapa de reziduuri si a minimiza riscul de infectii bacteriene. In plus, schimbarea lenjeriei trebuie sa se faca zilnic si este indicat ca ea sa fie fabricata din bumbac sau alte materiale care au proprietati de umectare. 

Daca vrei sa elimini mirosul neplacut, poti face mai mult rau daca apelezi la folosirea deodorantilor creati in acest sens, spun expertii. Ei pot contine substante chimice care provoaca iritatii. Curatarea cu geluri de igiena intima este suficienta si se pot folosi chiar produsele destinate femeilor.

2. Ce produse recomanda dermatologii sa nu folosesti pentru curatarea zonei genitale

Majoritatea persoanelor, in special femeile, considera ca daca folosesc sapunuri obisnuite pentru a isi spala zona genitala, au grija de igiena lor intima. In realitate, sapunul parfumat este alcalin si poate afecta echilibrul natural al vaginului. El poate si subtia biopelicula protectiva, ceea ce duce la neplaceri precum iritatii, mancarime, miros neplacut si chiar infectie. 

Specialistii spun ca poti utiliza doar apa calda pentru a iti curata zona intima, dar pentru cele mai bune rezultate, e indicat sa folosesti geluri si lotiuni de ingrijire intima, care ajuta la mentinerea florei vaginale si la prevenirea uscaciunii.

Curatarea in mod corect a zonei intime nu este suficienta pentru a iti pastra sanatatea la cote maxime. Asigura-te ca pasesti constant in cabinetul medicului ginecolog/urolog si ca nu neglijezi alte aspecte care ti-ar putea pune in pericol sanatatea organului genital. 

Sursa foto: Shutterstock

Stoc 0
(1)
0

Detergent intim cu extract de grapefruit, Actiseed - Bioearth...

Pret
43.99 Lei
Stoc 0
(2)
0

DELISTAT Gel intim cu ovaz, musetel si arbore de ceai - Bjobj...

Pret
38.00 Lei
Stoc 0
(8)
0

Gel intim fara sapun Gynea, 200ml - CATTIER

Pret
38.40 Lei
(3)
0

Gel intim organic, Rose (+200 spalari) - YES

Pret
85.00 Lei
(2)
0

Gel intim organic, fara parfum (+200 spalari) - YES

Pret
85.00 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT FURNIZOR Gel intim cu pH 5.5 pentru menopauza, Actiseed...

Pret
43.99 Lei
Stoc 0
(1)
0

Gel bio cu musetel pentru igiena intima, Tender Touch - Organic...

Pret
19.90 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Sapun cremos BIO pentru igiena intima cu extract de...

Pret
22.93 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Gel intim BIO cu extract de aloe vera, 150ml - Planeta...

Pret
24.09 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Spuma igiena intima BIO cu ulei de primula, 250ml -...

Pret
31.78 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Gel igiena intima BIO cu extract de nalba, 250ml -...

Pret
27.27 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Sapun cremos BIO pentru igiena intima cu ulei de pin,...

Pret
23.95 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Igiena intimă feminină este o temă de o importanţă majoră în îngrijirea şi sănătatea oricărei femei.O igiena intimă necorespunzătoare…
0
0
Probabil majoritatea persoanelor au auzit despre uleiurile esentiale, dar putine sunt cele care cunosc cu adevarat beneficiile lor. De-a lungul anilor…
1
0
Trăim într-o lume foarte agitată, iar valul de informații care ne lovește zilnic ne face să uităm anumite date importante. Oboseala, anxietatea…
1
0
De ce să folosești detergenți ecologici? Nu lasă reziduuri chimice pe haine și în aer. Sunt indicați pentru copii sau persoanele cu pielea…
Foloseste MAJUSCULE