CERTIFICATE, NATURAL!
Pret vechi 9.70, pret nou 4.85 (discount 50%)
Esterul zaharos permite realizarea loțiunilor la rece sau la temperatură scăzută de până la 40°C, este deci ideal pentru prepararea rețetelor ce conţin uleiuri sensibile la oxidare sau ape florale respectiv active hidrosolubile sensibile la căldură.
Este un emulsifiant foarte blând, care pe lângă funcția de bază are și proprietăți de hidratare a pielii.
Emulsifiantul la rece ester zaharos formează loțiuni cu textură netedă, consistență ușoară, fluidă, non-grasă. Este un compus foarte bine tolerat inclusiv de pielea sensibilă.
Este un auto-emulsifiant ulei în apă, non ionic, de origine vegetală, blând, complet biodegradabil.
PROPRIETĂŢI:
permite formarea loțiunilor la rece sau la temperatură scăzută (40°C)
ideal pentru formularea de lapte sau creme uşoare, fluide, netede
hidratant
emulsifiant foarte blând, bine tolerat de pielea sensibilă
RECOMANDĂRI
inclus în compoziții pentru toate tipurile de piele, în special pielea normală, mixtă şi grasă şi pielea sensibilă
prepararea compozițiilor ce conțin ingrediente sensibile la căldură
prepararea de loțiuni pentru pielea sensibilă, reactivă
prepararea cremelor şi a loțiunilor pentru faţă şi corp
lapte hidratant pentru faţă şi corp
lapte demachiant, loțiuni demachiante
creme antirid, anti-îmbătrânire împreună cu active specifice
creme ușoare non-grase pentru tenul mixt și gras
creme de zi pentru orice tip de ten
*In ciuda eforturilor noastre de a asigura transparenta si acuratete in prezentarea informatiilor, producatorii pot schimba lista de ingrediente sau designul de ambalaj, fara sa ne anunte. Forma de prezentare a produselor poate contine informatii in plus sau schimbate fata de informatiile prezentate pe site. Toate informatiile despre produse si pozele de pe site-ul nostru trebuie luate cu titlu informativ si nu pot inlocui sfaturile sau prescriptiile unui medic. Va recomandam sa nu va bazati decizia de achizitionare a unui produs in exclusivitate pe informatiile prezentate pe site. In cazul in care aveti nevoie de informatii suplimentare, va rugam sa ne contactati in scris sau telefonic, inainte de achizitie. Va rugam sa cititi eticheta produsului, atentionarile si instructiunile afisate pe produs inainte de a consuma sau folosi produsul respectiv. Efectele unui produs pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, vârstă sau stare de sănătate.
Sucrose stearate
UTILIZARE:
dozajul recomandat: 5 până 20% din greutatea compoziției finale, adăugat la faza uleioasă
5 - 15% în asociere cu guma xanthan sau guar pentru emulsificare la rece sau la temperatură scăzută
16 - 20% cu emulsificare la rece sau la temperatură scăzută, există un risc de instabilitate dacă se adaugă un volum mai mare de active (depinde și de felul acestora)
5 - 10% în asociere cu un co-emulsifiant cu emulsificare la cald (maxim 70°C)
5 - 15% în asociere cu o gumă cu emulsificare la cald
se va evita încălzirea esteruluide zahăr fără un co-emulsifiant în ulei la o temperatură mai mare de 40°C
pentru realizarea unei emulsii la rece (temperatura ambinată 19-25°C) se amestecă în faza uleioasă
pentru realizarea unei emulsii la temperatură joasă se amestecă în faza uleioasă la cca. 40°C, agitând continuu pentru omogenizare
MOD DE OPERARE :
Emulsificare la rece: se amestecă emulsifiantul în faza uleioasă și se amestecă conștiincios cca.2-3 minute, cu pauze. În general recomandăm adaosul de gumă xanthan 0.5 % la faza apoasă în paralel (care se amestecă la temperatura camerei 2-3 minute până când se formează gelul)
Se toarnă faza apoasă în faza uleioasă agitând cu mixerul timp de 1-2 minute, cu pauze. Se continuă omogenizarea manual, timp de încă 2-3 minute.
Emulsificarea la temperatură joasă maxim 40°C: se amestecă emulsifiantul în faza uleioasă și se amestecă până se obține o textură omogenă. Recomandăm pentru siguranța stabilității compoziției, dar și pentru densitate, adaosul de gumă xanthan 0.5 % la faza apoasă în paralel (care se amestecă la temperatura camerei 2-3 minute până când se formează gelul)
Se încălzesc cele două faze în câte un recipient la cca. 40°C. Se agită continuu faza uleioasă pentru omogenizarea perfectă. După încălzire se toarnă faza apoasă în cea uleioasă agitând viguros cu mixerul timp de 1-2 minute, cu pauze. Se continuă omogenizarea manual cu un tel, timp de încă 2-3 minute, până când compoziția îşi va relua aspectul fin non-gelatinos.
IMPORTANT :
compozițiile cu ester zaharos se îngroaşă în următoarele 24-48 ore după preparare
compozițiile realizate la cald vor fi mai dense şi în general mai stabile decât emulsiile făcute la rece
compozițiile stabile se pot obţine fără încălzire cu condiţia includerii de gumă xanthan în faza apoasă
stabilitatea compozițiilor depinde și de volumul și felul activilor încorporați la finalul preparării
consistența compozițiilor este influențată și de tipul conservantului și a uleiurilor esențiale
natura uleiului vegetal utilizat are o mare influenţă asupra texturii şi a senzaţiei pe care o lasă pe piele compoziția finală
COMPATIBILITATE CU TIPURI DE CONSERVANŢI:
extract de sâmburi de grepfruit: risc de destabilizare, nu este recomandat
rokonsal: fără influenţă asupra stabilităţii
cosgard: fără influenţă asupra stabilităţii
PĂSTRARE: în loc uscat, la temperatura camerei, în punga sigilată
DATE DE SIGURANȚĂ:
non iritant, non alergizant, non sensibilizant
a nu se înghiți
a nu se inhala
a nu se lăsa la îndemâna copiilor
uz extern!
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?