LIVRARE GRATUITA peste 150lei

<p>Albirea dintilor acasa - metode de incercat</p>
0 Comentarii

Albirea dintilor: metode de albire naturale si rapide pe care le poti realiza acasa

Dintii reprezinta una dintre oglinzile principale ale fiintei tale, fiind cei care se observa primii atunci cand vorbesti, zambesti sau razi. Cand acestia sunt albi si sanatosi poti deveni mult mai deschisa spre o comunicare clara si precisa, crescandu-ti, in acelasi timp, si stima de sine. Pentru a avea un zambet impecabil, este nevoie sa stii cum sa iti ingrijesti corect dantura, iar acest lucru include si procesul de albire a dintilor. 

1.Albirea dintilor: totul porneste de la ingrijirea corespunzatoare

Studiile au aratat ca multe persoane fac greseli in igiena orala fara sa realizeze acest lucru. Pentru prevenirea si combaterea problemelor stomatologice, dar mai ales pentru albirea dintilor, este, in primul rand, nevoie de o igiena bucala corecta. Iata in ce consta aceasta:

  • Ata dentara: Este bine sa fie utilizata inainte de periajul dintilor, pentru a curata spatiile inguste, zonele in care periuta de dinti nu poate ajunge.

  • Periajul corect se face astfel: dintii superiori se perie de sus in jos, iar cei inferiori in sens invers, timp de minim 3 minute, pentru ca resturile alimentare sa fie scoase din sacul gingival si nu transportate spre acesta. Dupa periaj, gura trebuie sa fie clatita in mod energic, cu apa calduta, pentru a indeparta toate reziduurile, care pot fi iritante peste noapte pentru mucoasa bucala.

  • Apa de gura: Este recomandat sa fie folosita atunci cand dintii nu au trecut recent printr-un periaj. Gura poate fi clatita cu apa de gura in timpul zilei, dupa masa, pentru a o igieniza.

2.    Metode de albire a dintilor acasa

Pe langa o igiena orala corespunzatoare, exista si cateva trucuri care iti pot veni in ajutor pentru albirea non-invaziva a dintilor. Iata la ce solutii poti apela, chiar din confortul propriei case! 

2.1.Albirea dintilor cu bicarbonat de sodiu

Metoda albirii dintilor cu bicarbonatul de sodiu poate fi una eficienta. Este important de stiut faptul ca acesta este o substanta chimica, puternic alcalina, sub forma de praf care poate rani gingia si zgaria smaltul. De aceea, este recomandat sa fie dizolvat in apa sau amestecat cu pasta de dinti, inainte de a fi aplicat pe suprafata dintelui.

Pe langa faptul ca poate reprezenta o metoda naturala de albire a danturii, bicarbonatul de sodiu ajuta la indepartarea petelor de cafea, de ceai si a celor cauzate de fumat. De asemenea, poate preveni decolorarea dintilor si indeparteaza mirosurile neplacute. 

2.2.   Albirea dintilor cu carbune activ

Periajul dintilor cu carbune medicinal reprezinta una dintre cele mai noi metode de albire a danturii. Carbunele sub forma de pudra se poate aplica pe o periuta de dinti, periajul realizandu-se timp de 3-5 minute. Aceasta procedura se poate realiza o data pe saptamana, pentru a nu afecta smaltul.

Cu toate acestea, cea mai eficienta metoda de albire bazata pe folosirea carbunelui activ este periajul cu o pasta de dinti care are in compozitia sa acest ingredient. Aceasta nu numai ca albeste dintii, ci si igienizeaza in mod optim cavitatea bucala, prevenind astfel aparitia afectiunilor stomatologice si eliminand mirosurile neplacute. O pasta de dinti cu carbune activ elimina placa bacteriana si restaureaza albul natural al dintilor, fara sa raneasca gingia, oricat de sensibila ar fi aceasta.

3.    Metode naturale de albire a dintilor

Albul imaculat al dintilor poate fi intretinut, de asemenea, si cu ajutorul unor remedii in totalitate naturale, disponibile in aproape orice gospodarie. Iata care sunt acestea:

  1. Consumul de fructe si legume

Fructele si legumele consumate intre mese „spala” dintii prin sucul care se degaja din mestecarea lor. Unele fructe, consumate neprocesat, contribuie nu doar la curatare, ci si la albirea dintilor intr-un mod natural.

  • Lamaia albeste dintii prin sucul sau, ce contine acid citric;

  • Capsunele produc efectul de albire al dintilor prin acidul ascorbic pe care il contin;

  • Consumul de mere face ca dintii sa fie mai luciosi, datorita acidului malic.


  1. Albirea dintilor cu sare de mare

Prin compozitia sa bogata in minerale (calciu, magneziu, fosfor etc.), sarea de mare reprezinta un bun remediu pentru intarirea gingiilor si prevenirea aparitiei tartrului, contribuind la procesul de albire a dintilor. Pentru ca este bogata in iod, aceasta are proprietati antibacteriene, participand, astfel, si la intretinerea unei igiene orale corespunzatoare.

Albirea dintilor se poate realiza acasa cu produse naturale precum fructele si legumele sau sarea de mare, dar si cu ajutorul bicarbonatului de sodiu sau a carbunelui activ. Este important de retinut faptul ca toate acestea nu sunt un substitut al igienei orale, cum ar fi periajul si ata dentara, motiv pentru care acestea trebuie sa fie utilizate ca o completare a unui ritual optim de ingrijire.


Sursa foto: Freepik.com.


Stoc 0
(14)
0

Periuta de dinti cu carbon activ, pentru albirea dintilor -...

Pret
16.99 Lei
Stoc 0
(31)
0

Pasta de dinti pentru albire intensa cu carbon activ DEEP WHITE,...

Pret
27.61 Lei
Stoc 0
(1)
0

Pasta de dinti nonabraziva pentru remineralizare si albire RAPID...

Pret
31.44 Lei
(0)
0

Periuta de dinti din bambus, cu carbon activ - Irisana

Pret
13.49 Lei
(0)
0

Pasta de dinti anti pete de cafea si tutun Blueberry Kiss, afin...

Pret
25.00 Lei
(0)
0

Pasta de dinti albire si protectie Tropical Firework, ulei de...

Pret
25.00 Lei
Stoc 0
(0)
0

Pasta de dinti pentru albire Black Birch of Siberia, 85g - RBA...

Pret
15.98 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Unii parinti presupun, in mod gresit, ca soarele este periculos doar in timpul verii, atunci cand straluceste puternic. Razele solare pot fi, insa, daunatoare…
0
0
Uleiul de argan, cunoscut si ca ulei marocan, este unul dintre cele mai apreciate uleiuri si este folosit atat in lumea produselor de frumusete, cat si…
0
0
Alergiile care apar la nivelul pielii pot fi extraordinar de neplacute. Fie ca sunt prezente pe fata sau pe gat, fie ca sunt prezente intr-o zona care…
0
0
Foarte mare parte din populatia Romaniei, mai exact un procent de 50%, se confrunta cu aparitia matretii. Aceasta poate avea o multime de cauze, dar si…
0
0
Fie ca vine vorba despre o piele sanatoasa, un ten curat sau un organism perfect functional, toate acestea au nevoie de nutritivi esentiali si suplimente…
Foloseste MAJUSCULE