De 15 ani impreuna!
Uleiul de argan, cunoscut si ca ulei marocan, este unul dintre cele mai apreciate uleiuri si este folosit atat in lumea produselor de frumusete, cat si in recomandarile culinare sau medicinale. Denumit adesea si aur lichid, acesta are proprietati cu efecte deosebite pentru sanatatea pielii si a parului. Citeste acest articol pentru a afla care beneficiile pe care ti le poate aduce!
Extras din nuca fructelor de argan, care se gasesc exclusiv la poalele Muntilor atlas din regiunea de sud-vest a Marocului, uleiul de argan a fost folosit de mii de ani de catre femeile din africa. Rezistent la procesul de oxidare, acesta este alcatuit in principal din acizi grasi si o varietate de compusi fenolici.
Majoritatea continutului de grasimi din uleiul de argan provine din acid oleic si linoleic. in plus, acesta este o sursa bogata de vitamina E, care este necesara pentru sanatatea pielii, a parului si a ochilor, avand proprietati antioxidante puternice.
Uleiul de argan, unul dintre cele mai valoroase uleiuri vegetale, este recunoscut pentru proprietatile deosebite pe care le are pentru frumusetea pielii si a parului, precum si pentru efectele benefice asupra sanatatii corpului. iata cateva dintre cele mai importante caracteristici:
Datorita continutului sau ridicat de acizi grasi si vitamina E, uleiul de argan are efect hidratant, dezinfectant, calmant si regenerant pentru corp. imbunatateste starea pielii si regenereaza epiderma. are efect calmant in caz de iritatii ale pielii sau arsuri solare, precum si alergii.
Uleiul de argan nu este uleios. De fapt, este extrem de eficient in combaterea pielii si scalpului gras, deoarece contine acid linoleic. acesta este un tip de acid gras omega-6, care poate controla nivelul de sebum in exces.
are efect vindecator. Uleiul de argan are si beneficii medicale in afectiuni precum eczeme si psoriazis. Datorita continutului sau ridicat de proprietati antiinflamatorii si vitamina E, poate ajuta, de asemenea, la vindecarea eruptiilor si la combaterea pielii uscate.
Beneficii cardiovasculare. Conform unor cercetari, uleiul de argan poate reduce in mod eficient riscul bolilor cardiovasculare, datorita concentratiei sale ridicate de acizi oleici si linoleici. Cercetatorii afirma ca aceste beneficii pentru inima se datoreaza acizilor sanatosi din uleiul de argan, precum si compusilor antiinflamatori precum vitamina E, CoQ10 si polifenoli.
Pentru ten:
avand in vedere ca uleiul de argan este absorbit usor in piele, el hidrateaza si regleaza productia de sebum, in cazul tenului gras. De asemenea, acesta se foloseste in tratamentele anti-rid, sporind elasticitatea si flexibilitatea pielii datorita vitaminei E si acizilor grasi esentiali prezenti in continutul sau.
Pentru corp:
aplicarea unei cantitati mici de ulei direct pe pielea uscata si deteriorata poate avea un efect imediat, datorita continutul ridicat de substante nutritive si antioxidanti. Uleiul de argan poate reduce inflamatia, poate calma durerea si reface frumusetea naturala a pielii. De asemenea, este excelent pentru ameliorarea aspectului celulitei si vergeturilor.
Pentru par:
acest lichid-minune imbunatateste problemele scalpului si lasa parul moale si stralucitor. De asemenea, trateaza varfurile despicate si hraneste parul deteriorat din cauza expunerii indelungate la soare sau la temperaturi inalte (uscatoare de par, placa, vopsire). aplica-l pe parul uscat si lasa-l sa actioneze 20-30 minute, dupa care spala parul si clateste-l foarte bine. Daca preferi un tratament mai complex, poti opta chiar pentru sampoane sau tratamente pentru par pe baza de ulei de argan.
Pentru unghii si cuticule:
Uleiul de argan intareste unghiile fragile si previne ruperea lor. acesta hidrateaza si contribuie la ameliorarea iritatiilor cuticulelor. De asemenea, previne deteriorarea manichiurii si ofera o stralucire aparte acesteia.
Pentru gatit:
Uleiul de argan este un dressing minunat pentru salate. De altfel, marocanii il folosesc atat in salate, cat si in pregatirea couscous-ului. Este utilizat, , de asemenea, pentru o pasta asemanatoare cu tahini (numita amlou), care este excelenta pentru humus si alte delicatese arabe.
Deoarece arganul poate fi gasit doar in anumite zone din Maroc, acesta ramane unul dintre cele mai rare uleiuri din lume. Padurile marocane de argan sunt desemnate ca rezervatie a biosferei UNEsCO, in incercarea de a proteja uimitorul copac al vietii. tocmai de aceea, aurul lichid al Marocului este de nepretuit.
Sursa foto: Shutterstock.com.
Referinte:
>https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/ejlt.200700220
>https://www.healthline.com/nutrition/argan-oil
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?