LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Parul cret - Cum sa il faci sa arate asa, tipuri de coafuri si metode de ingrijire
0 Comentarii

Parul cret - Cum sa il faci sa arate asa, tipuri de coafuri si metode de ingrijire

Tot mai multe femei vor sa afle cum anume iti poti face parul cret, care sunt metodele, trucurile si necesitatile pentru a obtine si mentine o astfel de coafura. In cadrul acestui articol vei putea afla diferitele moduri prin care poti obtine un par cret voluminos si atractiv, care sunt cele ma renumite tipuri de par cret, dar si cum trebuie sa il ingrijesti, de la spalare si pana la hidratarea acestuia.

1. Metode eficiente de coafare pentru parul cret

Cu siguranta te intrebi cum sa iti faci parul cret intr-un mod cat mai simplu si mai eficient, fara prea multe eforturi. Ei bine, trebuie sa stii ca, desi pare o coafura destul de greu de facut si mentinut, exista anumite trucuri prin care poti obtine parul ondulat mult visat. Cu putina rabdare si cateva produse ajutatoare, vei putea obtine parul cret ca la salon direct la tine acasa.

1.1.Cum sa iti faci parul cret acasa

Ca sa poti obtine parul ondulat natural direct la tine acasa, trebuie sa tii cont de cativa pasi simpli, care, urmati cu atentie, iti vor aduce rezultatul dorit, iar tu te vei bucura de o coafura senzationala si rezistenta.

  • Incepe prin a-ti spala parul

Primul pas ca sa obtii un păr ondulat este sa il speli. Asigura-te ca folosesti un sampon potrivit pentru parull tau  si ca il intinzi bine pe toata lungimea parului, masand cat mai bland scalpul pentru cateva minute. Este recomandat sa folosesti balsam si tratamente pentru par cat mai naturale, care sa iti ofere ingrijirea parului cret de care ai nevoie. Este important sa citesti cu atentie instructiunile astfel incat sa aplici toate produsele corect si in cantitatile potrivite.

  • Usuca parul si descurca-l inainte de coafare

Pentru a obtine parul cret, este important ca acesta sa fie foarte bine uscat inainte de a-l coafa. Poti utiliza atat un uscator de par, cat si o perie rotativa, insa trebuie sa acorzi mare atentie folosirii dispozitivului ales pentru ca acesta sa nu iti arda parul ondulat. Un sfat ar fi sa folosesti produse care ajuta la descurcarea sa, pentru a-ti fi mai usor sa-l aranjezi in continuare. Alternativ, te poti ajuta de un pieptan sau de o perie de par. Iar daca vrei sa te asiguri ca noua ta coafura de păr ondulat nu este afectata de folosirea ondulatorului, poti folosi diferite produse care il protejeaza termic. Ca sa-ti fie mai usor sa obtii un par ondulat natural, este indicat sa separi cat mai bine suvitele si sa le prinzi cu cateva clame de par.

  • Creeaza buclele si ofera-le rezistenta

Probabil cele mai la indemana instrumente pentru a crea un par ondulat la varfuri sunt ondulatorul si placa de par. Indiferent care este alegerea ta, buclele se formeaza usor, luand fiecare suvita la rand si rasucind-o, in funcție de cat de groasa vrei sa fie. Dupa ce ai terminat, iti poti aranja parul cret folosind degetele si despartind buclele, pentru a arata cat mai natural. Mai apoi, poti aplica un produs de fixare, care iti va ajuta noua coafura sa-si pastreze rezistenta pentru mai mult timp.

1.2.Par ondulat fara caldura

Daca vrei sa afli cum sa iti faci parul cret fara a folosi ondulatorul, afla ca exista cateva metode eficiente si extrem de accesibile. Foarte multe persoane prefera sa incerce astfel de trucuri pentru a avea parul ondulat natural din diverse motive, precum evitarea folosirii aparatelor care pot afecta sanatatea podoabei capilare, fie din lipsa de timp.

  • Foloseste o bentita

Cu siguranta ai o bentita in trusa ta de stylish, insa asigura-te ca este una elastica. Inainte sa afli cum sa îți faci parul cret cu aceasta, trebuie sa stii ca se numara printre cele mai populare modalitati pentru a crea diferite tipuri de par cret. Tot ce trebuie sa faci este sa iei suvitele de par si sa le rasucesti dupa bentita elastica, apoi sa astepti pana dimineata pentru a te bucura de parul ondulat pe care ti-l doresti. Nu uita sa umezesti putin parul dupa ce incepi procesul.

  • Obtine parul cret cu servetele umede

Poate suna destul de bizar, insa metoda de a obtine un par ondulat fara caldura cu ajutorul banalelor servetele umede chiar functioneaza. Nu trebuie decat sa rulezi cate un servetel umed, fara a mai fi nevoie sa umezesti parul, apoi sa infasori cate o suvita de par pe el, urmand ca la final sa fie legat la capat. Bineinteles, este necesar sa le lasi asa pana dimineata, cand noua ta coafura de păr ondulat va fi gata.

  • Rasuceste-ti cozile

Inca o modalitate simpla de a capata parul cret este sa iti rasucesti cozile. Primul pas este sa imparti parul in doua, iar mai apoi sa rasucesti cele doua cozi si sa le legi cu un elastic in fata. Urmatorul pas este sa imparti din nou coada formata in doua si sa rasucesti jumatatile, apoi sa dormi cu ele pana dimineata.

1.3. Aranjare par cret cu spuma

Probabil ai auzit de-a lungul timpului si de metoda folosirii spumei de par pentru o coafura de păr ondulat. Este, de asemenea, foarte rapida si nu presupune un proces mult prea complicat. Totodata, poti alege intre doua variante de a crea parul cret pe care ti-l doresti.

  • Cum sa iti faci parul creț doar cu spuma

Inainte de toate, trebuie sa iti speli parul, cel mai bine folosind un sampon special conceput pentru parul cret sau pentru a reda volum. Numai dupa ce il usuci foarte bine, poti continua procesul, urmand sa il descurci cu un pieptan, cat mai atent si delicat. Este timpul ca spuma sa intre in actiune, iar pe aceasta o aplici de la varfuri in sus, strangandu-le puternic in pumni in mod repetat. Dupa ce constati ca parul ondulat la varfuri incepe sa prinda forma, poti porni uscatorul, miscandu-l constant de jos pana la radacini.

  • Cum sa îți faci parul cret folosind spuma si prinzandu-l in coc

O metoda la fel de simpla este prinderea parului intr-un coc odata ce ai aplicat spuma. Asadar, repeti acelasi proces cu spalarea si uscarea parului in prosop, descurcandu-l mai apoi cu un pieptan. Dupa ce aplici spuma de par, nu ramane decat sa rasucesti tot parul intr-o coada, pe care o legi cu un elastic in forma de coc. Nu trebuie sa stai asa decat o ora pentru a obtine parul cret de invidiat.

2. Tipuri de par cret

Parul cret este unul dintre cele mai raspandite si vanate stiluri de coafura, si nu e de mirare de ce. Parul ondulat, cret, sau chiar doar serpuit, este atractiv si denota libertate si distractie. Este important, insa, inainte de a-ti face parul cret sau ondulat, sa stii care anume sunt categoriile principale ce definesc stilul de par potrivit tie. Exista o multime de tipuri de par cret, in functie de proeminenta buclelor.

Inainte de a afla multiplele tipuri de par cret, trebuie sa descoperi care anume sunt diferentele intre parul cret si parul ondulat. 

Tot mai multe persoane doresc sa afle cum sa isi onduleze parul, fie acasa sau la salon, insa pentru acest lucru trebuie sa stii ce anume vrei mai exact de la coafura ta.

  • Parul cret incepe de la radacina, aceasta aflandu-se la un unghi strans sub scalp. Este mult mai greu de aranjat si mentinut datorita densitatii acestuia si a formei specifice. Totodata, parul cret are bucle mici si dese, sub forma de arcuri.

  • De cealalta parte, parul ondulat incepe drept la radacina, si se creeaza bucle in forme de „S” de la mijlocul, sau chiar de la baza suvitelor parului. Acesta se intretine similar parului drept si poate fi aranjat si coafat in multiple moduri, fiind mult mai maleabil. Daca doresti parul ondulat natural, vei avea parte de bucle mai mari si mai rare decat in cazul parului cret.

Acum ca stii principalele diferente dintre parul cret si cel ondulat, iata toate categoriile de par cu bucle. Acestea sunt impartite in trei tipuri, de la 2 pana la 4. Cu cat numarul este mai mare, cu atat parul este mai carliontat si arcul este mai strans.

Parul ondulat - prova.ro

Parul ondulat incorporeaza diferite categorii, de la abia vizibile si pana la a ajunge sa fie confundate cu parul cret. De cele mai multe ori, parul ondulat tinde sa fie drept atunci cand este umed si se increteste pe masura ce se usuca. Acesta se diferentiaza de parul cret prin inabilitatea sa de a forma bucle ce se infasoara unele cu celelalte. Secretul unui par ondulat sanatos este sa il hranesti, dar si sa ii mentii suficient volum pentru a se misca usor. In acest sens, poti completa o rutina de ingrijire cu vitamine pentru par, benefice pentru sanatatea acestuia.

  • Parul ondulat 2A

Acesta creste drept la coroana si se increteste spre capat. Formele ondulate difera usor de liniile drepte. Acest tip de par ondulat este foarte usor de pieptanat si nu necesita foarte multa stilizare. Buclele se formeaza in mod natural atunci cand sunt uscate la aer. Singura recomandare cu privire la acest tip de par ondulat este sa folosesti sampoane si balsamuri care adauga putin volum si care nu iti fac parul foarte moale.

  • Parul ondulat 2B

Parul de tip 2B creste drept, dar incepe sa formeze valuri medii spre mari la coroană. Datorita faptului ca acest tip de par ondulat este mult mai stilizabil decat tipul 2A, balsamurile cu formula usoara care acopera firele in zilele umede pot adauga o protectie suplimentara si pot mentine buclele intacte.

  • Parul Ondulat 2C

Buclele de tip 2C sunt usor identificabile pentru ca au dimensiuni mici spre medii si se formeaza sub forma literei „S” pe masura ce cresc. Aceasta forma se afla la granita dintre parul ondulat natural si parul cret. Desi pentru unii parul ondulat 2C deja arata ca un par cret tipic, el nu formeaza arcuri, caracteristica distincta dintre cele doua stiluri. 

Parul cret - prova.ro

Parul cret - Aceasta categorie cuprinde parul care se onduleaza in arcuri si forme cu tirbuson. Cand parul este ud, buclele arata de obicei ca valuri, dar iau o forma de vartej tridimensional pe masura ce se usuca. Fiecare fir de par cret este unic in felul lui. Pentru parul cret trebuie utilizate produse cu formule speciale pentru bucle care sa previna incretirea parului. Aceasta categorie de par incorporeaza diferite tipuri de fire (fine, medii sau groase), cat si combinatii de suvite ondulate si arcuite.

  • Parul cret 3A

Acest tip de par prezinta spirale intinse de bucle cu diametrul mare si care se ruleaza in jos de la baza coroanei parului. Cu bucle mari si moi, acest tip de par nu este de obicei aspru atunci cand il atingi, iar arcurile sunt saritoare si pline de viata chiar si atunci cand stilizarea este minima. Buclele de tip 3A sunt cunoscute ca fiind unele dintre cele mai ușoare tipuri de bucle de intretinut și, cu produse de hairstyling, s-ar putea să nu necesite nici macar foarte multa stilizare.

  • Parul cret 3B

Tipul 3B are arcuri de dimensiuni medii, bine definite, care seamana cu tirbusoanele. In cazul acestui tip de par cret nu este nevoie sa cresti volumul datorita faptului ca spiralele sunt pline, fiecare bucla fiind singulara, acestea sarind una de cealalta. Cu toate acestea, buclele de tip 3B sunt vulnerabile la rupere, cat si la incretire.

  • Parul cret 3C

Ultimul tip de par cret este 3C, acesta avand cele mai mici si stranse arcuri dintre variantele prezentate mai sus. Acestea pot lua forma de elice, rotunde, dar si de spirale libere. Referitor la ingrijirea buclelor, va trebui sa ai langa tine un pieptene care descurca parul cret de la varf, spre radacina, pentru a reduce daunele asupra acestuia. Pentru mentinerea buclelor moi si pline de volum, utilizeaza sampoane blande, precum balsamurile de curatare care si hranesc parul.

Parul afro - prova.ro

Tipul de par coily (sau afro) are modele compacte in zig-zag care nu se rasucesc in jur si nici nu sunt prezente sub forma literei „S”, strans infasurate. Cu toate acestea, parul coily poate incorpora aceste doua tipuri de forme. Ele se pot micsora atunci cand sunt uscate, asa ca, pentru a determina daca acesta este modelul tau de bucla, fii mai atenta dupa ce te speli, dar si cand usuci parul.

Parul coily este des intalnit la femeile de culoare, insa, datorita popularitatii sale, este preluat si de catre alte persoane gratie factorului „wow” pe care il ofera parului.

3. Intretinerea parului cret

Cand vine vorba despre ingrijirea parului cret, foarte multe persoane se sperie. Intr-adevar, daca alegi sa mentii un par cret sanatos, va trebui sa ai mult mai multa grija de el, fata de parul drept. In acest sens, va trebui sa fii foarte atenta la toate procesele prin care treci cu parul tau, de la spalare si pana la pieptanare. Totodata, tot mai multe fete cu parul cret aleg sa foloseasca metoda curly girl pentru a-si ingriji parul, datorita faptului ca te va scapa de ingredientele nocive prezente in diferitele sampoane de pe piata. In plus, tine cont ca mancarea sanatoasa ajuta foarte mult la mentinerea unui par sanatos, printre principalele alimente cu efecte benefice fiind incluse legumele, fructele, cerealele integrale, semintele, nucile si pestele.

  • Spalarea unui par cret

Cele mai multe persoane fac greseala de a-si spala viguros si energic parul cret, iar aceasta este cea mai mare greseala pe care o poti face in ingrijirea parului cret. Trebuie sa lasi apa sa curga peste par, pana cand simti ca toate buclele sunt ude. Aplica pe varful degetelor o cantitate suficienta de sampon si distribuie uniform pe scalp, fara sa atingi buclele. Miscarile vor trebui sa fie mai incete, dar ferme si circulare, si vor incepe de la tampla, apoi in lateral, pe varful capului si in toata zona cefei. Acum, tot ce trebuie sa faci este sa limpezesti parul, iar apa va curge pe buclele tale, spalandu-le corect si sigur.

  • Uscarea pentru parul ondulat

Uscarea este la fel de importanta precum spalarea, si, din nou, multe fete fac greseli in uscarea unui par cret. Parul trebuie uscat inca din dus, aplecand capul, si folosind un prosop cu micro-fibre, sau un tricou, de la zona varfurilor, si pana la crestet, fara sa freci parul. Totodata, dupa ce iesi din dus, evita sa iti pui prosopul in cap si opteaza pozitionarea acestuia pe umeri pentru a evita incurcare si carliontarea acestuia.

  • Pieptanarea parului cret

Parul cret nu se pieptana foarte des, aceasta actiune afectand forma si aspectul buclelor tale. Cu toate acestea, poti opta sa desfaci usor parul folosind un pieptene cu dinti mari, chiar inainte de spalare. Dupa ce parul este spalat si uscat, nu este recomandata pieptanarea pentru ca riscul de rupere al firelor este foarte mare

  • Hidratarea parului ondulat

Daca ai suvite carliontate, stii si tu cat de greu este sa mentii parul plin de viata. Acesta necesita hidratare constanta si trebuie sa ai in vedere diferite aspecte.

  1. Foloseste doar produse cu multa apa (verifica ca apa sa fie pe primul, sau al doilea loc in lista ingredientelor);

  2. In momentul spalarii, opteaza pentru produse cu ingrediente ce au rol umectant deoarece vei putea pastra apa in firul de par;

  3. Nu uita sa-ti scurtezi varfurile regulat, o data la aproximativ 2 luni, deoarecele firele pot parea despicate din pricina lipsei de sebum la varfuri;

  4. Evita produsele cu caldura deoarece acestea sunt principalul inamic al parului cret, insa daca trebuie sa folosesti un astfel de aparat, asigura-te ca se afla pe cel mai mic nivel;

  5. Opteaza pentru tratamente regenerative cel putin o data pe saptamana, cu produse ce contin ingrediente hranitoare.

4. Metoda Curly Girl

Aceasta este una dintre cele mai populare metode de ingrijire a parului cret datorita faptului ca implica renuntarea la produsele cu ingrediente nocive pentru buclele tale, in special sulfatii si siliconii, cat si uleiurile obtinute artificial. Exista cativa pasi simpli pe care trebuie sa-i urmezi pentru ca metoda curly girl sa fie indeplinita:

  • Pasul 1 - Spalarea finala a parului cu samponul de sulfati pentru a putea indeparta toate acumularile ce s-au creat pe firul de par. Insa, produsul folosit va trebui sa fie lipsit de silicon. Va trebui sa clatesti foarte bine parul pentru ca parul tau va intra intr-o perioada de tranzitie pana cand acesta va fi complet curat.

  • Pasul 2 - Cea de-a doua spalare utilizand balsamuri pentru spalare, sau sampoane fara sulfati. Tine cont ca toate aceste produse sa corespunda cu metoda curly girl. Trebuie, in acest sens, sa iti gasesti metoda de spalare potrivita parului tau. Daca observi ca metoda cg curly girl iti mentine parul voluminos si hidratat folosind balsamuri pentru spalare, mergi pe aceasta varianta, iar daca sampoanele fara sulfati dau roade, continua cu acestea.

  • Pasul 3 – Este recomandat ca dupa spalare sa aplici o masca de par, iar daca stii ca parul tau este deteriorat, pasul devine obligatoriu.

  • Pasul 4 – Aplica din nou o doza de balsam. Poti folosi orice tip de balsam, chiar si cel de tip leave-in (fara clatire) si, mai apoi, trece-ti parul printre degete sau foloseste un pieptene cu dintii rari.

  • Pasul 5 – Alege orice produs de stilizare care sa se alinieze cu metoda curly girl. In acest sens, cele mai multe fete cu par cret folosesc spume sau geluri de par.


Parul cret este unul dintre cele mai fascinante tipuri de coafuri, insa considerate printre cele mai greu de intretinut. Ei bine, cu putina rabdare și cu ajutorul unor trucuri eficiente, te poti bucura de un păr ondulat, demn de invidiat. Trebuie sa stii ca exista metode diverse pentru a-l coafa, precum si diferite stiluri de aranjare, asadar este timpul sa le experimentezi pe toate pentru a descoperi ce ti se potriveste tie.



Sursa foto: Shutterstock.com

 

(5)
1

Sampon pentru stimularea cresterii parului Hair Growth Miracle,...

Pret
29.90 Lei
Stoc 0
(1)
0

Balsam pentru stimularea cresterii parului Hair Growth Miracle,...

Pret
29.90 Lei
-25%
(0)
0

Sampon profesional anti-frizz pentru par cret Be Curl, 245ml...

Pret
18.00 Lei
24.00 Lei
Stoc 0
(0)
0

Tratament profesional pre-samponare pentru caderea parului Re-grow,...

Pret
24.00 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
A avea un par sanatos este unul dintre principalele scopuri ale unei femei, ceea ce nu este deloc gresit. Fie ca preferi tunsori scurte sau doresi ca…
0
0
Caderea parului este o problema cu care, din pacate, se confrunta foarte multi oameni, atat femei, cat si barbati, uneori observandu-se fenomenul si la…
0
0
Spalatul pe cap este parte din rutina de ingrijire a oricarei persoane. Dar cu cat se fac mai multe studii cu privire la modul in care acest lucru afecteaza…
Foloseste MAJUSCULE