LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Cresterea parului: Ce rol au produsele bio in acest proces
0 Comentarii

Cresterea parului: Ce rol au produsele bio in acest proces

A avea un par sanatos este unul dintre principalele scopuri ale unei femei, ceea ce nu este deloc gresit. Fie ca preferi tunsori scurte sau doresi ca podoaba ta capilara sa fie una lunga si bogata, iti esti datoare tie insati sa te asiguri ca aceasta nu arata frumos doar la suprafara, ci se si simte la fel la atingere.

Chiar daca tunsorile scurte sunt la moda, parul lung este un ideal al multor femei care cel mai mult isi doresc sa creasca peste noapte. Desi acest lucru nu este posibil atat de rapid, exista metode prin care il poti ajuta sa ajunga la marimea dorita mai repede.

Multe femei se intreaba de ce creste parul atat de greu, iar raspunsul se afla in produsele de ingrijire, dar si in alimentatie. Din acest punct de vedere, cele cultivate bio sunt destul de importante pentru ca sunt mult mai sanatoase decat cele conventionale.

Atunci cand vrei sa ai un par lung, dar mai ales sanatos, nu exista un tratament minune care sa te ajute, in schimb, te poti baza pe produse naturale in ceea ce priveste ingrijirea acestuia, dar si alimentatia ta. Iar daca acestea sunt bio sau organice este cu atat mai bine.


In articolul de mai jos vei gasi sfaturi usor de pus in practica prin care iti poti ajuta parul sa creasca mai repede folosind produse si consumand alimente bio.

1. Cresterea parului cu ajutorul produselor de ingrijire bio


Daca te numeri printre fetele sau femeile care isi doresc o crestere rapida a parului, primul lucru de care va trebui sa tii cont este folosirea de produse de ingrijire naturale. Trebuie sa stii, insa, ca nu toate sunt bio, asadar nu trebuie sa faci confuzie intre ele.

Produsele bio sunt, de obicei, facute din plante crescute cu mare grija. Acest lucru inseamna ca nu sunt tratate cu substante daunatoare si care iti pot afecta pielea, parul, dar si stomacul, in cazul alimentelor.

Acesta este principalul motiv pentru care ele joaca un rol foarte important atunci cand vrei sa le folosesti pentru a fi sanatoasa, dar si pentru a avea un organsim si o podoaba capilara in cea mai buna stare.

De aceea este bine este ca atunci cand iti doresti o crestere rapida, dar mai ales sanatoasa a parului, sa te poti baza pe sampoane, balsamuri sau produse de styling care nu il afecteze. Din fericire, ai si posibilitatea de alege variante create din produse bio pe care le poti folosi chiar ca tratamente care vor stimula firul de par.

1.1. Stimularea cresterii parului cu ajutorul produselor organice


Stimularea cresterii parului are mai multe etape diferite ca durata de timp in functie de organismul tau, deoarece si mostenirea genetica are un rol important.

Cea mai buna solutie pentru cresterea parului este rabdarea, daca vei alege sa urmezi etapele prezentate mai jos:

  • schimbarea produselor de ingrijire nesanatoase cu alternative bio,

  • folosirea unor tratamente de crestere a parului pe baza de produse naturale.

Din momentul in care alegi sa inlocuiesti produsele traditionale cu unele naturale, va trebui sa ai rabdare deoarece, mai intai de toate, vei observa o schimbare la textura si luciul parului, care va deveni mult mai sanatos. Abia apoi iti poti pune problema de folosire a unor trucuri de stimulare de crestere a acestuia.

Un alt lucru bun la folosirea produselor bio, mai ales a celor luate in forma bruta, este ca vei putea realiza tratamente pentru cresterea parului acasa, asadar vei putea controla ce pui in acestea. In acest fel, vei observa si ce ii prieste si la ce poti renunta.

Printre cele mai bune produse, care de obicei sunt uleiuri si pe care le poti folosi pentru a crea remedii naturale pentru cresterea parului, se numara:

  • uleiul de ricin care stimuleaza cresterea firului de par,

  • uleiul de cocos,

  • uleiul de masline,

  • uleiul de jojoba,

  • uleiul de migdale.

Fiecare are proprietatile sale, iar dintre acestea, cel de ricin, de masline si de cocos sunt cel mai des utilizate pentru crearea de masti pentru par. In acestea se pot pune diverse alte ingrediente, precum albusul de ou, banane, suc de lamaie, ceai verde si chiar miere. Daca alegi variantele bio ale acestora care nu sunt greu de gasit la Prova, de exemplu, vei avea de unde selecta dintre toate acestea tratamentele care iti priesc tie.


Produsele organice joaca un rol foarte important si atunci cand vrei sa iti creezi propriile tratamente de crestere a parului acasa la tine, mai ales ca doar asa vei sti exact ce contin.

1.2. Tratamente de crestere a parului pe baza de produse bio



Desi exista destul de multe variante de tratamente de crestere a parului, cele mai bune rezultate le vei avea atunci cand iti cunosti tipul de par si de ce substante are nevoie pentru a-i merge bine. Avantajul produselor naturale si organice precum cele prezentate mai sus este ca le vei putea incerca fara existe vreun pericol. Astfel, poti face diverse combinatii din diverse ingrediente cu ajutorul carora sa iti creezi propriile remedii.

Mai mult de atat, daca doresti sa iti colorezi parul, te poti baza si pe vopseaua naturala bio care este facuta din plante si care nu iti va afecta nici structura firului, dar nici scalpul.

Pe langa faptul ca va arata minunat, parul tau va straluci intr-un mod natural, avand in vedere ca vopseaua din ingrediente organice nu iti va agresa pielea capului, care este principalul pilon al unei podoabe capilare sanatoase.

Printre solutiile pentru cresterea parului acasa te poti baza pe masti facute din:

  • amestecuri de un ulei la alegere cu albus de ou care iti va hrani parul ingreunand astfel ruperea firului,

  • un amestec de miere cu ulei de ricin care ii va da parului impulsul de crestere,

  • amestecurile de diverse uleiuri cu banana care iti va hrani scalpul si il va hidrata.


Dupa cum vezi, trucurile de crestere a parului cu ajutorul mastilor facute in casa sunt destul de simple si se bazeaza pe doar doua sau trei ingrediente care sa hraneasca scalpul. Astfel, pielea va fi in stare sa ,,tina’’ o lungime mai mare a firului.

1.3. Trucuri pentru cresterea rapida a parului


Chiar daca mastile si tratamentele facute acasa sunt cele mai bune pentru cresterea parului, mai sunt cateva trucuri de care trebuie sa tii cont, insa acestea au mai mult legatura cu felul in care il ingrijesti. Astfel, va trebui sa ai in vedere si urmatoarele aspecte:

  • dupa spalare, evita sa il freci foarte tare cu prosopul pentru a-l usca mai repede,

  • balsamul ar trebui sa fie unul dintre cei mai buni prieteni ai parului tau,

  • tot dupa spalare, este de preferat sa eviti folosirea uscatorului cu aer fierbinte,

  • folosirea placii de par ar trebui sa fie facuta cat mai rar sau la o temperatura nu foarte inalta,

  • tratamentele de crestere a parului ar trebuie folosite cel putin o data pe saptamana,

  • foloseste o perie de par potrivita pentru tine si nu trage foarte tare de el la pieptanat.


Poate deja stiai cateva din aceste trucuri ce ajuta la cresterea parului, insa ele sunt foarte importante si pentru a avea o podoaba capilara sanatoasa. Atunci cand alegi sa folosesti produse bio pentru ingrijire, vei observa rezultatele dorite destul de rapid. De asemenea, taierea varfurilor regulat il vor ajuta sa se regenereze mai rapid.

Odata alese produsele de ingrijire a parului, va trebui sa mai faci o modificare in stilul tau de viata, si anume alimentatia.

2. Cresterea parului printr-o alimentatie sanatoasa


Alimentatia joaca un rol foarte important in stimularea cresterii parului, aceasta trebuind sa fie pe cat de sanatoasa se poate.

Exista destul de multe produse, tot din categoria celor bio, pe care te poti baza atunci cand vrei sa faci sa faci o schimbare care sa reflecte atat un stil de viata mai sanatos, cat si un par mai lung. Mai mult de atat, acum nu mai este atat de dificil sa gasesti alimente organice, pe care sa le integrezi in mancarurile care iti plac. Ba chiar vei putea sa iti prepari si deserturi delicioase de care te vei putea bucura din plin.

Dar care sunt alimentele naturale care iti vor ajuta parul sa creasca? Ai destul de multe optiuni, fie ca le alegi pe cele gata preparate, precum supele si semipreparatele bio, sau pe cele pe care le poti folosi in diverse combinatii, precum cereralele si leguminoasele, conservele sau pastele bio.

2.1. Ce alimente ajuta la cresterea parului


Exista mai multe alimente care te vor ajuta in cresterea rapida a parului, majoritatea fiind legume, insa si nucile sunt foarte hranitoare atunci cand vine vorba despre stimularea firului de par.

Printre legumele pe care te poti baza pentru o crestere rapida a parului se afla:

  • spanacul, care are fier si care iti va ajuta radacina parului sa se intareasca prevenind ruptura,

  • morcovul si cartoful dulce, care sunt pline de caroten si vitamina A, acestea fiind foarte importante pentru o piele si un par sanatoase,

  • fasolea si lintea, care au proteine din belsug si de care parul are foarte multa nevoie.

Un mic truc legat de linte este ca ajuta si la cresterea mai rapida a parului, asadar, daca nu stiai pana acum, o poti introduce in alimentatia ta de cateva ori pe saptamana pentru a vedea rezultatele cat mai curand.

Atunci cand aceste produse sunt cultivate biologic, aportul lor va fi mult mai mare, asadar ele vor juca un rol esential in in cresterea parului.

In afara legumelor, mai sunt si cateva feluri de fructe care iti vor ajuta parul sa creasca lung si frumos. Printre acestea, nucile, migdalele si avocado sunt printre cele mai benefice. Daca esti o fana a cerealelor, te poti baza pe cele integrale care vor contribui atat la imbunatatirea starii tale de sanatate, cat si a podoabei tale capilare.

Ouale sunt si ele printre alimentele care iti vor ajuta parul sa creasca.


Chiar daca si alimentele conventionale sunt sanatoase, odata ce le vei incerca pe cele bio ti se vor parea mult mai bune si mai gustoase.

2.2. Cresterea rapida a parului prin alimentatia cu produse bio

Desi pare ca nu exista diferente foarte mari intre fructele si legumele cultivate bio si cele conventionale, sunt cateva care conteaza foarte mult.

Dintre toate, urmatoarele au cea mai mare relevanta:

  • terenurile pe care sunt cultivate nu sunt tratate cu substante daunatoare,

  • fructele si legumele sunt lasate sa se matureze in propriul ritm,

  • acestea nu sunt tratate cu substante nocive care pot patrunde in organismul uman,

  • cel mai important, acestea nu reprezinta un pericol pentru sanatate.

Desi putin mai scumpe decat cele conventionale, produsele bio iti vor asigura un aport alimentar mult mai mare si, pe deasupra, nu va trebui sa le iei in cantitati foarte mari, de obicei putand alege variantele vrac.

In ceea ce priveste stimularea cresterii parului, produsele bio vor avea acelasi rol ca si asupra organismului. Atunci cand le folosesti vei observa imbunatatiri inca de la primele utilizari. Mai mult de atat, in momentul in care doresti sa faci o masca sau un tratament te poti baza pe un ingredient bio (de obicei uleiul) pe care il poti combina cu unul conventional, daca nu l-ai gasit in varianta organica.

A avea un par lung si bogat este visul majoritatii femeilor, insa acesta este un proces de durata. Este adevarat ca exista diverse tratamente pe care le poti face si acasa pentru a-l stimula, insa si pentru acestea este nevoie de rabdare.

Ceea ce poti face pentru o crestere mai accelerata a parului este sa folosesti produse de ingrijire naturale si alimente sanatoase, iar, printre acestea, cele bio te pot ajuta sa iti vezi visul implinit.

Produsele si alimentele organice au un rol important in cresterea parului datorita faptului ca sunt mult mai sanatoase, iar aportul lor este unul benefic. Bineinteles ca nu toate pot fi folosite in acest scop, insa exista destule pe care le poti utiliza atunci cand iti doresti acest lucru.

In concluzie, produsele bio sunt benefice atat pentru a avea un par sanatos, dar si pentru a-l ajuta sa creasca mai rapid. Acestea pot fi folosite ca masti sau tratamente, fara a neglija, insa, alimentatia, care este la fel de importanta.


Surse foto:Pixabay.com/ro, Pexels.com

Stoc 0
(4)
1

Gel de par bio fixare si volum - Eco Cosmetics

Pret
41.50 Lei
Stoc 0
(22)
0

Spray fixativ bio cu rodie si goji - Eco Cosmetics

Pret
47.01 Lei
(2)
0

Sampon reparator pentru par uscat sau deteriorat Arctic Rose,...

Pret
39.00 Lei
Stoc 0
(4)
0

DELISTAT Sampon reparator pentru par uscat sau deteriorat, ovaz...

Pret
15.99 Lei
Stoc 0
(4)
0

DELISTAT Masca de par nutritiva reparatoare cu ulei de struguri...

Pret
15.99 Lei
(3)
0

Sampon bio impotriva caderii parului, 500 ml - Dr. Konopka

Pret
24.75 Lei
(3)
0

Balsam bio impotriva caderii parului, 500 ml - Dr. Konopka

Pret
22.99 Lei
(3)
0

Masca de par bio reparatoare cu avocado, 250 ml - Organic Shop...

Pret
17.49 Lei
Stoc 0
(1)
0

Balsam reparator par uscat sau deteriorat Arctic Rose, Copenhagen...

Pret
39.00 Lei
(5)
1

Sampon pentru stimularea cresterii parului Hair Growth Miracle,...

Pret
29.90 Lei
Stoc 0
(1)
0

Sampon Power C cu vitamina C, ulei de catina si portocale, 400ml...

Pret
29.90 Lei
-30%
(1)
0

Masca de par bio reparatoare Avocado Miere, 250 ml (new) - Organic...

Pret
11.13 Lei
15.90 Lei
-20%
(0)
0

Masca de par bio nutritiva Argan si Amla, 250 ml - Organic Shop...

Pret
12.72 Lei
15.90 Lei
(1)
0

Fluid filler - volum pentru parul subtire, cu pin siberian,...

Pret
39.90 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT Masca impotriva caderii parului cu brusture si hamei,...

Pret
16.90 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
Fie ca vine vorba despre o piele sanatoasa, un ten curat sau un organism perfect functional, toate acestea au nevoie de nutritivi esentiali si suplimente…
0
0
Multe doamne sunt dornice de a se bucura de tinerete fara batranete si cerceteaza indelung oglinda pentru a cauta cel mai mic semn ca ridurile, cearcanele…
0
0
Caderea parului este o problema cu care, din pacate, se confrunta foarte multi oameni, atat femei, cat si barbati, uneori observandu-se fenomenul si la…
0
0
Spalatul pe cap este parte din rutina de ingrijire a oricarei persoane. Dar cu cat se fac mai multe studii cu privire la modul in care acest lucru afecteaza…
0
0
 1. Ce inseamna acnee?  Toata lumea cunoaste faptul ca uneori tenul poate prezenta cosuri, care apar din diferite cauze. Dar, cu toate acestea,…
Foloseste MAJUSCULE