TRUE NATURAL!

Spalarea parului: Cat de des este prea des si ce trebuie sa ai in vedere
0 Comentarii

Spalarea parului: Cat de des este prea des si ce trebuie sa ai in vedere

Spalatul pe cap este parte din rutina de ingrijire a oricarei persoane. Dar cu cat se fac mai multe studii cu privire la modul in care acest lucru afecteaza sanatatea parului, cu atat mai dificil este de stabilit modalitatea corecta de a o face.

Parul gras nu are cea mai buna reputatie, dar sebumul pe care scalpul il produce este vital pentru un sanatatea si stralucirea lor. In ciuda reclamelor la sampon, spalarea parului poate fi unul dintre motivele pentru care parul nu se aranjeaza asa cum iti doresti. Daca il lipsesti complet de uleiul natural, acesta poate deveni aspru, uscat si dificil de coafat.

Majoritatea oamenilor nu au nevoie de o curatare zilnica, nici macar la doua zile. Cat de des ar trebui sa-ti speli parul depinde de cativa factori. Daca vrei sa afli mai multe, citeste in continuare si afla ce trebuie sa ai in vedere. 

1. Factorii care influenteaza cat de des se spala parul

Spalarea corecta a parului

Sebumul

Cu siguranta, acesta este principalul motiv care te face sa crezi ca parul tau este „murdar”. Productia de sebum depine de varsta, genetica, sex, dar si de mediul inconjurator.

Copiii si adultii mai in varsta nu produc la fel de mult ca adolescentii sau cei intre 20 si 30 de ani. Desi este posibil ca, la un moment dat, sa te fi luptat cu un scalp gras, acesta poate deveni din ce in ce mai uscat pe masura ce imbatranesti.

Asadar, frecventa de spalare a parului este foarte variata de la persoana la persoana. Pe de-o parte, cei cu parul fragil si un scalp care tinde sa fie uscat pot sa se spele chiar si o data la 10 zile. Pe de alta, sunt si persoane care produc suficient ulei incat sa aiba nevoie de spalarea parului in fiecare zi, dar acestia nu sunt majoritari.

Pentru cei mai multi, este suficienta o curatare odata la 2-3 zile.

Transpiratia

Transpiratia poate raspandi sebumul si poate face firele sa arate si sa se simta murdare. De asemenea, poate provoca mirosuri neplacute.

Se recomanda samponarea dupa antrenamentele intense si ori de cate ori porti o palarie sau casca pentru perioade lungi de timp. Asadar, daca esti o fire sportiva, ai putea avea nevoie chiar si de o spalare zilnica.

Mizeria

Murdaria, praful si polenul se pot prinde pe par. Prin urmare, spala-ti parul dupa activitati precum gradinaritul, curatenia sau altele asemenea.

Produsele de styling

Produsele de hairstyling se acumuleaza pe firele de par si pe scalp si pot duce la iritatii si deterioare. Utilizarea frecventa sau in cantitati mari poate insemna ca trebuie sa te speli mai des pe cap, poate chiar zilnic.

 2. Ce sa faci si ce sa nu faci cand te speli pe par

Cat de des trebuie spalat parul

Spalarea corecta a parului este mai mult decat o simpla curatare. Este un moment de terapie. Pare aproape imposibil sa crezi ca exista modalitati corecte si gresite de a face acest lucru. Iata cateva aspecte de care sa tii cont pentru a te bucura de rutina de ingrijire a parului:

Ce sa faci:

  • uda bine parul: inainte de samponare, asigura-te ca parul este imbibat bine cu apa. Produsul se va intinde mai bine si vei avea nevoie de o cantitate mai mica;

  • foloseste apa calduta: apa la o temperatura potrivita (30-45 de grade Celsius) va face cuticula sa se deschida, astfel incat balsamul si tratamentele folosite sa patrunda mai profund in firul de par;

  • amesteca samponul cu apa: evita sa folosesti samponul direct pe scalp in loc sa il diluezi cu putina apa. Acest lucru va asigura o intindere mai buna a produsului si vei folosi mai putin.

Ce sa nu faci:

  • nu sampona doar parul: scapul este cel care are nevoie de mai multa atentie atunci cand te speli, deoarece radacinile sunt cele mai grase. Varfurile sunt cele mai „batrane” si uscate, iar samponandu-le inadecvat, se vor deshidrata si mai tare;

  • spalarea agresiva: curata parul de la radacina spre varfuri cu miscari usoare, folosind degetele si palmele. Nu folosi unghiile, deoarece sunt prea dure si te poti zgaria sau iti poti irita scalpul. De altfel, parul este cel mai fragil atunci cand este ud. Asadar, miscarile agresive si circulare pot cauza ruperea si incurcarea firelor de par;

  • limpezirea cu apa fierbinte: clateste parul cu apa calduta spre rece. In acest mod, cuticula firului de par se inchide, pastrand umiditatea in interior;

  • usucarea cu prosopul: nu iti freca parul cu un prosop pentru a-l usca. In schimb, tapoteaza-l usor, pentru a elimina excesul de apa. Apoi, lasa-l sa se usuce natural.

In concluzie, daca iti doresti o podoaba capilara sanatoasa si stralucitoare, acorda mai multa atentie modului in care o ingrijesti, dar si produselor folosite si, cu siguranta, ai sa te bucuri de ea pentru mult timp.


Sursa foto: Shutterstock.com

Stoc 0
(9)
0

Sampon anti matreata pentru scalp sensibil, cu extract de pelin,...

Pret
49.98 Lei
(3)
0

Sampon bio impotriva caderii parului, 500 ml - Dr. Konopka

Pret
24.75 Lei
(3)
0

Balsam bio impotriva caderii parului, 500 ml - Dr. Konopka

Pret
22.99 Lei
Stoc 0
(3)
0

Masca de par bio reparatoare cu avocado, 250 ml - Organic Shop...

Pret
17.49 Lei
(5)
1

Sampon pentru stimularea cresterii parului Hair Growth Miracle,...

Pret
29.90 Lei
(1)
0

Balsam pentru stimularea cresterii parului Hair Growth Miracle,...

Pret
29.90 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
1. Demachierea corecta a fetei  Foarte multe femei nu stiu care este procesul corect de demachiere a ochilor si a fetei. De aceea, este recomandat…
0
0
Vitamina C este un aliat foarte puternic in combaterea racelilor si virusilor, fiindca ajuta la intarirea sistemului imunitar. Cu toate acestea, aceasta…
0
0
ANTI-OX WILD BLUEBERRY este noua linie profesională antioxidantă pentru îngrijirea tenului de la Natura Siberica. Ingredientul cheie este…
0
0
  Dacă încă nu foloseşti un produs pentru ten pe bază de Vitamina C, ne dorim ca această colecție de îngrijire intensivă a tenului…
0
0
1. Ce este turmalina "Turmalina” este numele unui grup mare de minerale de silicat de bor. Aceste minerale au o structură cristalină comună și…
Foloseste MAJUSCULE