LIVRARE GRATUITA peste 150lei

Lactoza: Alternative bio la deserturile cu lactoza
0 Comentarii

Lactoza: Alternative bio la deserturile cu lactoza

Savurarea unui desert delicios este unul dintre cele mai frumoase momente din viata unui copil, dar si a unui adult. Din pacate, multe produse dulci se bazeaza pe lapte ca ingredient principal, iar lactoza poate cauza destul de multe probleme celor care sufera de intoleranta la acest compus.

Din fericire, exsita destul de multe alternative la laptele care poate contine lactoza in diferite procente, iar printre cele mai sanatoase sunt cele de origine vegetala, bio. Asadar, atunci cand doresti sa prepari deserturi delicioase, aceste produse pot fi baza nu doar pentru cele cu un gust deosebit, ci si pentru unele foarte sanatoase.


Mai jos poti descoperi care sunt cateva dintre cele mai bune alternative bio la deserturile pe baza de lapte, care contin lactoza din plin.

1. Lactoza – ce este si cum poate fi evitata intoleranta la aceasta


Multe persoane se intreaba ce este lactoza, dar mai ales, de ce se simt rau dupa ce consuma lapte. Raspunsul este destul de simplu, aceasta fiind o glucida care nu poate fi absorbita de catre intestin, ceea ce rezulta in simptome precum balonarea, crampele abdominale si, in unele cazuri, chiar manifestari mai dure.

Pentru a intelege de ce apare intoleranta, trebuie mentionat ce contine lactoza, iar printre acestea se numara zaharoza intr-o proportie destul de mare. Desi, cel mai des, aceasta glucida este intalnita in lapte, exista si alte alimente care o contin, printre care:

  • smantana,

  • branza proaspata,

  • cascavalul,

  • frisca,

  • laptele praf si condensat.

Asadar, sunt destule produse alimentare ce contin lactoza, multe dintre ele fiind mancate zi de zi, fara a fi introduse neaparat in deserturi.

Cand vine vorba despre deserturi care pot conduce la aparitia senzatiilor descrise mai sus, multe sunt persoanele care renunta la ele, deoarece nu se mai pot bucura cu adevarat de gustul acestora. Din fericire, exista destul de multe alternative, chiar bio, cu care laptele poate fi inlocuit pentru ca prajiturile clasice sa induca starea de bine de dinainte.

Cel mai simplu mod de a evita aceasta intoleranta este de a nu mai consuma lapte, insa exista destul de multi oameni carora le place acest aliment si pe care il folosesc des in prepararea deserturilor.

Desi cel mai des intoleranta la lactoza din lapte se intalneste in randul adultilor, exista si copii care se confrunta cu aceste probleme, iar pentru ei o alimentatie sanatoasa este cu atat mai importanta. De aceea, dulciurile bio si vegane reprezinta una dintre cele mai potrivite alternative pentru cei mici. 


Totusi, ce faci atunci cand vrei sa pregatesti ceva dulce in casa? Exista destul de multe variante si in acest sens.

2. Alternative la laptele cu lactoza pentru a prepara deserturi


Pentru cei care inca au intrebari despre lactoza, cum ar fi ce este si cu ce se poate inlocui pentru a crea deserturi si gustari care sa nu le provoace dureri de stomac, vestea buna este ca exista destul de multe solutii, printre care laptele si smantana vegetale, care nu contin nici cea mai mica urma din aceasta glucida.

Pentru ca multe persoane asociaza glucidele cu zaharul, este bine de stiut ca exista lactoza si in alimente, astfel incat, atunci cand doresti sa pregatesti un desert bun, dar si dietetic, te poti baza pe ingrediente bio precum:

  • faina integrala,

  • untul vegetal,

  • laptele vegetal din orez, cocos, migdale,

  • indulcitorii naturali,

  • uleiul si grasimile vegetale.

Bineinteles ca exista si varinata in care poti cumpara direct alimente fara lactoza, avand, astfel, garantia ca nu vei avea probleme atunci cand doresti le folosesti si la gatitul unor mancaruri speciale.

Din fericire, multe dintre ingredientele enumerate mai sus sunt de origine vegetala, dar si bio, fiind mai sanatoase si mai putin calorice, asadar, te vei putea delecta cu portii mai generoase, mai ales cand sunt facute in casa si stii ce ai pus in ele.

Ca alternativa la indulcitorii clasici, poti folosi mierea si produsele apicole, care nu contin lactoza deloc si care se potrivesc de minune cu nucile si semintele care pot fi presarate peste diverse prajituri.

Lactoza este prezenta atat in lapte, cat si in alte alimente, iar intoleranta la aceasta poate duce la simptome destul de severe atat in cazul adultilor, cat si al copiilor. O alternativa la aceasta sunt produsele vegetale, iar cele bio intra in categoria premium si pot fi folosite la prepararea multor feluri de mancare, dar mai ales a deserturilor.

Atunci cand vrei sa te bucuri de dulciuri delicioase bazate pe lapte, varianta celui vegetal, care vine in foarte multe variante, este una dintre cele mai potrivite.



In concluzie, nu trebuie sa renunti la deserturile care iti fac placere pentru ca suferi de intoleranta la lactoza, ci doar sa gasesti alternativa cea mai potrivita care iti permite sa obtii acelasi gust, cu o doza de sanatate in plus.

Sursa foto: Pixabay.com

 

Stoc 0
(0)
0

Baton cu nuci braziliene raw bio, 25g - Lifebar

Pret
4.89 Lei
Stoc 0
(0)
0

Crema de ovaz bio (smantana vegetala), 200ml - Lima

Pret
6.92 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT NV Maioneza bio vegana fara ou, 230g - Biona

Pret
17.10 Lei
Stoc 0
(0)
0

Maioneza bio vegana din orez, fara gluten, 165g - Probios

Pret
21.96 Lei
Stoc 0
(0)
0

Maioneza bio vegana cu ierburi aromate, fara gluten, 165g -...

Pret
21.96 Lei
Stoc 0
(0)
0

Bautura vegana bio de cocos, pulbere 200g - Diet-Food

Pret
57.38 Lei
-20%
(0)
0

Bautura instant BIO de cocos, 400g - La Mandorle

Pret
89.99 Lei
112.49 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT NV Bautura vegetala BIO de migdale cu cocos, fara zahar,...

Pret
37.88 Lei
Stoc 0
(0)
0

Crema de migdale bio pentru gatit, 250ml - La Mandorle

Pret
14.89 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT NV Mic dejun instant cu alune si cacao, BIO, 400g -...

Pret
99.10 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT NV Cereale bio pentru bebelusi de la 4 luni, 400g -...

Pret
62.03 Lei
Stoc 0
(0)
0

DELISTAT NV Cereale bio cu fructe, pentru bebelusi de la 6 luni,...

Pret
75.26 Lei
Stoc 0
(0)
0

Sos pentru paste cu rosii si funghi porcini BIO, 280g - LaSelva...

Pret
18.29 Lei
Stoc 0
(1)
0

Pesto verde BIO din busuioc, fara usturoi, 130g - LaSelva

Pret
18.51 Lei
Stoc 0
(0)
0

Pesto rosso BIO din rosii uscate si caju, 130g - LaSelva

Pret
18.51 Lei
Stoc 0
(2)
0

Maioneza bio vegana cu usturoi, 125g - Emils

Pret
18.54 Lei
Alte știri care te-ar putea interesa
0
0
A avea un par sanatos este unul dintre principalele scopuri ale unei femei, ceea ce nu este deloc gresit. Fie ca preferi tunsori scurte sau doresi ca…
0
0
Fie ca vine vorba despre o piele sanatoasa, un ten curat sau un organism perfect functional, toate acestea au nevoie de nutritivi esentiali si suplimente…
0
0
Multe doamne sunt dornice de a se bucura de tinerete fara batranete si cerceteaza indelung oglinda pentru a cauta cel mai mic semn ca ridurile, cearcanele…
0
0
Caderea parului este o problema cu care, din pacate, se confrunta foarte multi oameni, atat femei, cat si barbati, uneori observandu-se fenomenul si la…
0
0
Pielea sugarilor este extrem de sensibila si poate avea de suferit chiar si din cele mai surprinzatoare cauze. De aceea, tinerii parinti trebuie sa fie…
Foloseste MAJUSCULE