ALL NATURALS

0 Comentarii

Cele mai valoroase uleiuri esentiale. Ce sunt si cum se folosesc uleiurile esentiale. Afectiuni tratate cu uleiuri esentiale

Uleiurile esențiale, cunoscute și sub denumirea de uleiuri volatile sunt extracte concentrate obținute din plante aromatice, flori, coaja fructelor, lemn sau rădăcini.
Uleiul captează aroma plantei, numită și "esența" acesteia, iar combinația specifică de compuși aromatici dă fiecărui ulei o amprentă unică.
Uleiurile esențiale naturale sunt obținute prin distilare (prin abur și / sau apă) sau prin metode mecanice, cum ar fi presarea la rece.
Modul în care sunt fabricate uleiurile este important, deoarece uleiurile esențiale obținute cu ajutorul solvenților, prin procedee chimice, nu păstrează puritatea si beneficiile terapeutice ale plantelor folosite.
 
Cum funcționează uleiurile esențiale?
 
Uleiurile esențiale sunt utilizate cel mai adesea în practicarea aromaterapiei și în cosmetică. Acestea sunt fie inhalate, fie diluate într-o bază purtătoare si folosite pentru masaj, băi, comprese etc. Unele uleiuri esențiale pot fi folosite și nediluate, direct pe piele, însă sunt necesare precauții in funcție de tipul uleiului, vârsta și condiția persoanei (copii, gravide) si de sensibilitățile sau alergiile individuale.
Inspirarea aromelor din uleiurile esențiale poate stimula zonele sistemului limbic, o parte a creierului nostru ce joacă un rol în emotiile, comportamentele, simțul mirosului și memoria pe termen lung. Sistemul limbic joacă, de asemenea, un rol în controlul unor funcții fiziologice inconștiente, cum ar fi respirația, ritmul cardiac și tensiunea arterială.
De aceea, aromaterapia adresează probleme emoționale legate de stress, oboseală, deprimare, pesimism, insomnie, anxietate, lipsa tonusului general sau a apetitului sexual, migrene etc.
Uleiurile esențiale incluse în produse cosmetice sau aplicate direct pe piele pot trata cu succes sau pot ameliora considerabil simptomele într-o serie de afecțiuni și condiții ale pielii, dintre care amintesc doar câteva: abcese, acnee, arsuri, herpes, ten gras, ciuperca piciorului, micoze, pete, erupţii cutanate, negi, răni infectate, scalp cu probleme, mătreață, mușcături sau înțepături de insecte etc.
Folosite în lampa de aromaterapie sau incluse în diverse compoziții și aplicate local, uleiurile esențiale sunt utile într-o gamă largă de afecțiuni, precum: tuse, sinuzită, gripă, bolile aparatului  genito-urinar, cistită şi infecţii genitale, candida, dureri musculare, artrite și reumatism, echimoze, infecții ale cavității bucale, dureri de dinți, probleme gingivale, halenă, probleme digestive etc.
Datorită efectului antimicrobian, antiseptic, antifungic și antiparazitar, uleiurile esențiale își găsesc multiple utilizări și în gospodărie, pentru igienizarea suprafețelor lavabile, purificarea aerului, împrospătarea textilelor, dezinfectarea obiectelor, deparazitarea plantelor din gradină sau respingerea insectelor nedorite.
 
Cele mai cunoscute și utilizate uleiuri esențiale

Există mai mult de 100 de tipuri de uleiuri esențiale, fiecare având un miros unic și beneficii potențiale pentru sănătate.
 
Iată o listă de 10 uleiuri esențiale populare și afirmațiile de sănătate asociate cu acestea:
 
  • Mentă: folosit pentru a stimula energia și a ajuta la digestie.
  • Lavandă: utilizată pentru ameliorarea stresului, anxietate, insomnie
  • Lemn de santal: folosit pentru a calma nervii și pentru a vă ajuta să vă concentrați.
  • Bergamot: utilizat pentru a reduce stresul și a ameliora probleme ale pielii, cum ar fi eczema
  • Trandafir: este printre cele mai scumpe si pretioase elixiruri ale frumusetii, fiind necesare cca 4 tone de petale pentru a obtine un litru de ulei. Este folosit pentru a îmbunătăți starea de spirit și a reduce anxietatea; inclus in compoziții cosmetice  antiage, este un puternic regenerator celular
  • Mușețel: utilizat pentru îmbunătățirea stării de spirit și relaxare, insomnie
  • Ylang-Ylang: utilizat pentru a trata durerile de cap, greața și afecțiunile pielii, puternic afrodisiac
  • Tea Tree: folosit pentru combaterea infecțiilor și stimularea imunității, multiple aplicații în probleme de piele, afecțiuni respiratorii sau urinare, utilizări in gospodărie și cosmetică etc.
  • Iasomie: folosit pentru a ajuta la depresie, naștere și libidou.
  • Lamaie: folosit pentru a ajuta digestia, starea de spirit, durerile de cap și multe altele.
Noi credem că uleiurile esențiale sunt minunate, atâta vreme cât sunt folosite conform indicațiilor și pentru scopurile agreate, ținand cont de precauțiile necesare - și cand sunt oferite la prețuri oneste. La Organikgasești toate uleiurile esențiale de care ai putea avea nevoie, nu doar pe cele mai populare, dar și o gamă de blenduri sub formă de roll-on, mici comori secrete de purtat în poseta.
Aruncă un ochi și la sărurile de baie infuzate cu plante și uleiuri esențiale naturale, care te vor ajuta să resimți efectele aromaterapeutice ale uleiurilor într-un mod foarte plăcut și relaxant ❤️
De Bianca Iordan, Fondator Organik
Noi chiar Iti răsplatim loialitatea! Îți oferim 5% sau 10% reducere pe viață la toate comenzile dacă ești Member sau Partener.
Oferă prietenilor 5% reducere la prima comandă și caștigi 10% din valoarea comenzilor primite la recomandarea ta !
Ne găsești aici:
Organic Terra
Bdul. Iuliu Maniu nr. 7
Corp C, Parter, Sector 6,
București 061072
Romania 
Foloseste MAJUSCULE