De 15 ani impreuna!

0 Comentarii

Acidul Hyaluronic

Ce este Acidul hyaluronic?

Acidul hialuronic (HA) este o proteină care apare in mod natural in întreg corpul uman şi este concentrat în fluidele sinoviale, in valvele inimii si ochi, şi este o componentă cheie a cartilajului.
In forma extrasa HA (acidul hyaluronic)  este o pulbere inodora de culoare albă,  fiind cunoscut si sub numele de hyaluronan, hialuronat de sodiu sau HA.

Ce efecte are acidul hialuronic?


Acidul hialuronic este o componenta organica foarte versatila, regasindu-se în fiecare ţesut. In mod primar HA este o componentă importanta a cartilajului. Cu acest rol, acidul hialuronic (HA) amortizeaza socurile  in articulaţii  dar are si efect de lubrifiere si protectie a articulaţiilor in fata inflamaţiilor cronice (ex: artrita). Vindeca cu suces si  intinderile de ligamente.
HA este un ingredient comun în preparatele anti-osteoartrita şi este frecvent injectat în articulaţii, fiind un tratament foarte eficient.
HA ajuta sistemul imunitar, acţionând ca antioxidant, creste retentia de apă în tesuturi, creste lubrifierea valvelor cardiace, si are rol de adjuvant in tratamentul anti-infecţios. În anii 1990, preparatele  cu acid hialuronic au început să fie utilizate şi în oftalmologie, la tratarea sechelelor de leziuni pe cornee.
Pe langa faptul ca mentine articulatiile lubrifiate, acidul hialuronic ajuta la retinerea apei si in alte tesuturi ale corpului, el asigurand hidratarea fibrelor de colagen si elastina. Acest lucru inseamna articulatii sanatoase, iar daca vorbim de tegument, o piele mai fina, mai elastica, cu un aspect tineresc.
Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor. Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticitatea si tonicitatea.
Interesul pentru folosirea acidului hialuronic ca ingredient bioactiv în produsele de îngrijire a pielii a apărut odată cu descoperirea că volumul de acid hialuronic din epidermă scade cu vârsta. De aceea, acidul hialuronic este folosit deja  de ceva timp in industria cosmetica, fiind poreclit “cheia de la fântâna tineretii” – efectele sale extraordinare de umplere a ridurilor si de netezire au fost demonstrate clinic. Tot studiile  clinice au aratat ca acidul hialuronic ajuta la vindecarea mai rapida a ranilor si la estomparea cicatricilor vechi sau noi.

AH se regaseste sub forma de:

  • suplimente alimentare,
  • produsele injectabile de “umplere” (fillere) , pentru femeile  care doresc un tratament anti-rid “in forta”  si sunt dispuse la proceduri mai invazive (not me! ) . Beneficiile injectării acidului hialuronic durează în general câteva luni, deoarece acesta se resoarbe in mod natural in organism.  Ca atare, tratamentul se repetă la interval de 6-12 luni. Ca efecte secundare sunt descrise: eritemul la locul injectării, prurit, edem, urticarie
  • produse cosmetice (creme, serumuri), pentru reducerea vizibila a ridurilor fara efecte secundare.

Se pare ca cele din urma castiga teren, caci serumul nostru intensiv pe care il prezentam acum o luna ca fiind vedeta gamei sale, si-a confirmat rapid pozitia &  prezicerea mea,  si s-a transformat intr-un best seller.

Serumul bio antirid intensiv  de la firma Bioearth are la baza  acidul hyaluronic pur, nediluat, de origine vegetala,  iar descrierea completa a produsului o gasiti  dand click aici.

 

Foloseste MAJUSCULE