De 15 ani impreuna!
Fie ca te pregatesti de un examen important de admitere, te afli in prag de sesiune sau jobul tau este parca din ce in ce mai solicitant intelectual, cu siguranta ai primit macar o sugestie de la cunoscuti sa incerci sa folosesti suplimente cu lecitina. Cu totii am auzit de acest supliment minune si de beneficiile ei asupra functiilor cognitive, asupra puterii de concentrare si memorare, fiind un aliat de nadejde in perioadele de efort intelectual intens.
Lecitina este este un aminoacid, mai precis o lipida, extrem de benefica pentru organism. Aceasta este secretata de ficat si are un rol esential in metabolizarea grasimilor si in eliminarea toxinelor din corp.
Asadar, lecitina este o substanta organica, produsa in mod natural de organism, alimentatia si suplimentele sintetice fiind doar o resursa adjuvanta.
Dat fiind ritmul alert al societatii contemporane, multitasking-ul, goana de la un obiectiv la altul si explozia informationala care invadeaza din toate partile, este bine sa apelezi la un surplus de comupsi si substante care ajuta iti ajuta corpul si mintea sa fata fata suprasolicitarii si sa functioneze in parametrii normali.
Lecitina din soia este una dintre cele mai apreciate astfel de substante, putand fi consumata in diferite forme, cum ar fi uleiuri, capsule, faina, granule si asa mai departe.
Lecitina este recomandata si persoanelor in varsta care se confrunta cu slabirea functiilor creierului si, implicit, cresterea riscului de a se confrunta cu afectiuni degenerative, precum dementa, Alzheimer, etc.
Ceea ce nu multi stiu este faptul ca lecitina din soia are multe alte beneficii asupra organismului, dincolo de efectele sale miraculoase asupra creierului.
Iata, in continuare, care sunt cateva dintre acestea:
Intareste sistemului imunitar al organismului;
Previne aparitia afectiunilor cardiovasculare;
Se foloseste in tratarea diverselor afectiuni ale pielii, cum ar fi dermatita, pielea uscata si eczemele;
Stimuleaza eliminarea toxinelor din corp, fiind un important adjuvant in curele de slabire;
Reduce colesterolul;
Ajuta in procesul de alaptare in cazul mamelor ce prezinta stoparea canalelor specifice;
Ajuta la regenerarea ficatului;
Imbunatateste digestia si stimuleaza tractul-intestinal;
Hraneste organismul cu un aport semnificativ de vitamine si minerale;
Imbunatateste functiile neurologice si procesele cognitive de concentrare, memorare, dar si altele.
Lecitina vegetala are aceleasi beneficii asupra sistemului nervos si a intregului organism precum cea de origina animala.
Cu precadere, lecitina din soia este o excelenta resursa de aminoacizi esentiali, fiind un ajutor important in lupta cu kilogramele in plus. Asadar, cu toate ca sunt voci care sustin ca aceasta ingrasa, ea are exact efectul invers, stimuland eliminarea toxinelor si impiedicand depunerea grasimilor pe artere. Introduce in regimul alimentar iaurt de soia, lapte de soia, branza tofu sau tempeh si, desigur, sosul de soia, care poate fi folosit atat la salate, legume sote, la abur sau la gratar, cat si la preparate din peste. De asemenea, edamamele sunt o sursa importanta de soia si pot fi gatite, simplu, la cuptor, stropite cu putin ulei de masline si sare grunjoasa.
Lecitina de soia este un aliat al siluetei, deoarece impiedica organismul sa metabolizeze zaharurile in grasimi, care se depun pe artere, evitand, astfel, atat cresterea in greutate, cat si afectiuni precum arteroscleroza, probleme cardiovasculare etc.
Lecitina din soia consumata din alimente are un rol semnificativ pentru sanatate, insa suplimentele sintetizate contin o concentratie mai mare de substanta activa si sunt un real ajutor in perioadele solicitante intelectual, emotional sau fizic din viata ta.
Aceasta este o semnificativa resursa de colina si inozit, ambele substante foarte importante pentru buna functionare a creierului.
Colina este esentiala pentru buna functionare a creierului, stimuland memoria si capacitatea de procesare a informatiilor. Aceasta are un rol important in prevenirea si ameliorarea afectiunii Alzheimer.
Inozitul se regaseste in mod natural in structura creierului, contribuie la sinteza fosfolipidelor, fiind esential, asadar, in activitatea cerebrala.
Lecitina din soia pentru memorie este, asadar, un produs minune pentru sistemul nervos. Ambele substante continute de aceasta au si alte beneficii auxiliare, si anume, contribuie la arderea grasimilor, previn cresterea colesterolului si impiedica suprasolicitarea ficatului.
Cu toate beneficiile de necontestat, suplimentele pe baza de lecitina trebuie alese cu atentie si administrate conform nevoilor proprii ale fiecarui organsim, deoarece dozajul nepotrivit poate prezenta riscuri pentru sanatate.
Asadar, consumata in cantitati rezonabile, lecitina este putin probabil sa aiba reactii adverse, insa, in cazul pacientilor cu boli cardiovasculare, nivel ridicat de colesterol sau alte probleme de sanatate, se recomanda consultarea unui medic inainte de administrarea acestor suplimente.
Lecitina, indiferent daca este din soia sau din alte surse, poate avea efecte secundare, precum:
diaree;
greata;
dureri abdominale;
senzatie constanta de satietate;
secretie salivara abundenta.
Dozajul corect in cazul lecitinei este subiectiva, in functie de fiecare organism in parte, insa, ca regula generala, aceasta nu trebuie sa depaseasca 5000 mg/zi. Recomandarea generala este de 30-50 mg/zi.
In concluzie, combinatia de alimente sanatoase si bogate in nutrienti, cu substante de sinteza, continute de suplimentele alimentare, sunt cheia unei sanatati optime. Lecitina din soia reprezinta una dintre cele mai bune solutii pentru sanatatea ta, insa nu uita sa intrebi medicul cum ar trebui sa o consumi in cazul in care suferi de o afectiune.
Sursa imagine - Shutterstock.com
Referinte:
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?