TRUE NATURAL!
"Turmalina” este numele unui grup mare de minerale de silicat de bor. Aceste minerale au o structură cristalină comună și proprietăți fizice similare - dar variază enorm în ceea ce privește compoziția chimică. Gama largă de compoziții și zonarea culorilor din cristale determină prezența turmalinei în mai multe culori și combinații de culori decât orice alt grup mineral.
Culorile turmalinei
Turmalina vine într-o varietate de culori, cea mai răspândita fiind turmalina neagră. De asemenea, o găsim în nuanțe de la roz la roșu, albastru, galben, maro, verde, portocaliu și apoi o combinație de două sau mai multe dintre aceste culori. Aceasta este denumită turmalină curcubeu.
Fiecare varianta de culoare are un nume. De exemplu, o turmalină de un roșu intens este cunoscută ca 'rubelită', dar numai în cazul în care continuă să afişeze aceeaşi nuanta de roșu rubin în lumina artificiala asa cum se afișează la lumina zilei.
Acroita - turmalina incolor sau aproape incolor;
Dravita – turmalina galben-maro până la maro închis;
Verdelita - turmalina verde; turmalina cu culoare verde bogată, datorata prezenţei de crom în compoziție;
Indigolit - turmalina albastră;
Rubelita – turmalina roșie;
Schorlit – turmalina neagră;
Turmalina este primul material la care s-au observat două proprietăți: piezoelectricitatea și piroelectricitatea, adică apariția unei polarizări electrice în urma aplicării presiunii sau a încălzirii și răcirii cristalului.
Utilizarea turmalinei se realizează la scară largă în urmatoarele domenii: industria chimică, industria optică si electrotehnică, industria bijuteriilor, a produselor de înfrumusețare - unde uscătorul de păr sau placa cu înveliș de turmalină sunt preferate de profesioniștii în domeniu. Un alt domeniu în care este foarte apreciată și utilizată turmalina este industria cosmetica: în anii ’80 s-a reusit transformarea turmalinei în praf, ulterior coreenii au dezvoltat tehnologia turmalinei lichide sau lichefiate, iar acest lucru se aplică în industria textilă, prin înglobarea în țesături a turmalinei, cu efecte benefice asupra sănătății omului. Această este tehnologia ce stă la baza bandajelor kinesiologice cu turmalină: centura cu turmalină, genunchiere sau benzi kinesio adezive cu turmalină, brâu cu turmalină etc.
Fiind un element natural, turmalina nu are efecte secundare. Prin încălzire, respectiv în contact cu pielea, turmalina creează un câmp magnetic slab, emană raze infraroşii de undă lungă (FRAI) şi anioni (ionii încărcaţi negativ). Aceste procese au ca efect îmbunătățirea circulației sangvine locale, stimularea metabolismului celular și de restabilire a funcției sistemului limfatic, endocrin și hormonal.
· Efect analgezic, calmează durerile fără medicamente
· Suport muscular fără să limiteze mișcarea
· Activează circulația sanguină
· Favorizează drenajul limfatic
· Îmbunătățeste fluxul fluidelor corporale
· Ajută la rezolvarea problemelor musculare, articulare, de ligamente
· Grăbește procesul de recuperare
· Sprijină procesul natural de auto vindecare
· Leziuni datorate sportului
· Dureri de spate
· Deficiențe de drenaj limfatic
· Tendinite, dureri articulare, dureri musculare, de ligamente
· Contracturi musculare
· Entorse, contuzii, hematoame
· Tratarea cicatricilor
Doriti sa fiti notificat prin email cand produsul va fi nou disponibil pe stoc?